Отново в детската градина, ура! Ще се справят ли децата и учителите им?

Само 14% от децата се върнаха в забавачките
Обновена: 26 май 2020 14:36 | 26 май 2020 14:10, Камелия Цветанова
46

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В първия ден на отварянето на детските градини в София родителите на 6348 деца ги заведоха на детска градина, а други 489 деца бяха днес в самостоятелните детски ясли. Това прави около 14% от всички деца, които посещават детски градини и под 25% от децата, които посещават самостоятелните ясли, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Още по темата
Двойно повече родители бяха изразили желание в анкетите да ползват услугите на детските градини и ясли. 

От днес в София работят 173 детски градини и 24 самостоятелни ясли. 

Всички деца, които са здрави и се чувстват добре, имат право да посещават детските градини.

Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал на детската градина.

Директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията. Децата ще прекарват по-дълго време на навън в игра на детските площадки. Посещенията на родители вътре в помещенията остава забранено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който има деца, ще ги гледа или някой друг ще му ги гледа. По-добре беше да затворят градините , защото са много високи разходите на държавата за хигиена и лечение.
24
6
 
39
 
! Отговори
1212 преди 3 години
"В първия ден на отварянето на детските градини в София родителите на 6348 деца ги заведоха на детска градина, а други 489 деца бяха днес в самостоятелните детски ясли. Това прави около 14% от всички деца, които посещават детски градини и под 25% от децата, които посещават самостоятелните ясли, съобщиха от пресцентъра на Столична общщина".Значи няма от какво да се притесняват учителите. Желая ви здраве на всики!
23
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много клавиатурни съдници има като гледам. Моето дете не е на градина, защото имам възможност да го гледам в момента, но в квартала изобилства от примери за родители, които нямат този лукс - самотни майки (не по документи, а реално), работещи ниско ниво (продавачи, таксита, малки квартални магазинчета) за които няма хоум офис, баби/дядовци в работеща възраст и прочее. Много социални проблеми лъснаха покрай вируса, но едва ли ще се оправят като гледам така. Важнот о е хейт да има
22
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен8Ами ако детето ти спомогне тъщата да остане без зет...Не те ли е срам малко, че си отишъл да живееш в апартамента на тъщата и се чудиш как да е умориш
21
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ООООООООВярно ли ...В Белгия на година по пътищата им умират около 500 човека, а от това грипче са си заминали над 9 хиляди и то за 3 месеца. Ако в България имахме сходна смъртност с Белгия щяхме да имаме около 6 хиляди починали. А никой не сочи с пръст , че белгийците са се провалили.
20
4
 
36
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Тук съм сигурен, че половината, които пишат нямат деца.
19
2
 
45
 
! Отговори
Един преди 3 години
След като видях снимките реших да не си пускам детето.
18
10
 
49
 
! Отговори
джави преди 3 години
Българският родител ако може и се разчита на съвестта му и събота и неделя ще ги остави.
17
4
 
43
 
! Отговори
ОООООООО преди 3 години
ГОЛЯМА ПАНДЕМИЯ!!!!ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ИМА ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ НА ПЪТЯ, ОТКОЛКОТО ОТ ТАЗИ ИЗМИШЛЬОТИНА
16
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истукан Те могат да учат дистанционно, но деца не могат да се отглеждат така.
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Нямам думи" ти си мързелива чисто и просто.
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Много жалко...Прав си но се започва с главна буква.
13
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разгледах снимките и щях да припадна.Това да не е болница или психо. Хора, това са здрави и прави деца. Ще им повредите психиката. Гледат уплашено и тъжно, все едно са в болница. Това някакъв експеримент ли е. Европейската комисия какво препоръчва.
12
2
 
46
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Пуснаха децата в детските градини, а не пускат учениците и студентите да учат. Що за акъл?
11
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тъжното е че още има хора които наистина вярват че има ужасяващ смъртоносен вирус. Това е показателно колко добре може да се манипулира едно по-неразвито съзнание, само чрез един единствен инструмент - Медията. Заключват те у вас, и ти промиват мозъка денонощно. По слабите не издържат, отключват страха в човека и той вече е в ръцете им. Много жалко...
10
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и да се разболеят и да умрат децата, щели да се родят други?! Да ви имам и логиката, егати хората. Що за даун или алкохолик там или наркоман трябва да си за да си пуснеш детето там?
9
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До еееНямаше пандемия но за сметка на това имаше комедия.
8
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Изпратих моето че ако донеса вируса и заради тъщата ще си има собствена стая и няма да дели със сестра си една стая.
7
8
 
47
 
! Отговори
еее преди 3 години
В България не е имало и няма пандемия, извънредно положение.Вируси има всяка година , болни деца също. Повечето вируси са в главите на хората.Нека децата си ходят на детска градина и да си играя с връстниците.
6
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактПризивът беше деца да се пускат на градини само ако няма кой да ги гледа.Една колежка каза , че не е пуснала детето си днес , защото цяла седмица щяло да бъде студено и валежно и не искаше детето да седи затворено с другите деца вътре.В момента в който времето се позатопли бързо ще се завърнат поне половината от децата в градините.А най важната новина е че това лято градините в София ще работят.