Едва 40% от подлезите в София са с видеонаблюдение

Общият им брой е 86, а видеоочи има в 35 от тях
31 мар 2021 11:52,
11
Едва 40% от подлезите в София са с видеонаблюдение
Снимка: БГНЕС

40% от пешеходните подлези в София се наблюдват с 197 камери. Общият брой на подлезите в столицата е 86, а видеоочи има в 35 от тях. Това става ясно от отговор на кмета на София Йорданка Фандъкова на питане на общински съветник.

Най-много подлези с видеонаблюдение има по Ботевградско шосе, след това на Цариградско и бул. "България". Подлезът при Централна гара пък е под най-строгия видеоконтрол. Там са монтирани 14 камери. Относно колко от подлезите за пригодени за преминаване на хора с увреждания Йорданка Фандъкова не можа да даде точен отговор, пише "Монитор".
 
"Голяма част от пешеходни подлези на територията на Столична община са пригодени за преминаване на хора с намалена подвижност, в това число на хората с увреждания, както и бебешки и други колички. Столична община предприема действия за осигуряване на по-достъпна градска среда в столицата, като такава се изгражда в подлезите, в които има техническа възможност за изграждане на такива съоръжения. Такива действия бяха предприети и по отношение на всички подлези, които водят към първите построени метростанции, като на всяка от тях е осигурен поне един вход с осигурена достъпност", обясни тя.

От търговските обекти в подлезите общината прибира месечно над 16 хиляди лева.

През февруари Столичният общински съвет реши 770 хил. лв. да бъдат вложени в основен ремонт на подлеза при Румънското посолство. Общинарите отбелязаха, че това е един от силно натоварени подлези в града. Той не е ремонтиран основно, а през годините са правени само частични дейности за поддръжка на експлоатационното му състояние. Констатирано е, че над окачения таван при изхода към квартал "Яворов" има обрушване на бетоновото покритие и корозия на армировката на покривната плоча.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Лицето на мафията ще ви пусне 100% ток като влизате да денсите, а после пак няма да има виновни.Затова...за бога братя не влизайте в подлези.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче 100% са под вода.
7
1
 
3
 
! Отговори
Прост от село преди 3 години
Видеонаблюдението не е доказателство в съда ,но страх лози пази дет се вика
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека си прави *** нали Славчо продаваше мартеници по подлезите много си..
5
1
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Какво общо има Слави с трагичното състояние на подлезите днес.И да беше само това.Жълтите плочки пред министрески съвет подскачат като стъпите,а ние се чудим защо останалата част на столицата е трагична.
4
0
 
2
 
! Отговори
Мутроландия преди 3 години
Дам в подлеза мъжете може да хванат ножка а жените трипер така е на тази територия!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разходете се в подлезите по "Ботевградско шосе" и ще се хванете за главата.Или са превърнати в тоалетни или стърчат кабели от липсващото осветление по които тече вода.Ужас и безумие.Ама нали си имаме кметица,която освен да се снима до поредната отсечка на метрото,която после пропада,други неща не я интересуват.
2
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Слави Трифонов поеме управлението заедно с Мая Манолова, тези проблеми ще бъдат отстранени веднага.
1
1
 
5
 
! Отговори
Срам и позор преди 3 години
А знаете ли ,че едва 0% от подлезите в Русе са с видеонаблюдение?А едва 70%са с осветление!