Шествие на "Безсмъртния полк" в София

Отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма
9 май 2021 11:05, Петя Славова
150

Снимка: БГНЕС

Шествие на "Безсмъртния полк" се провежда в София в деня, в който отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма, предаде БГНЕС.

Шествието започна в 9.30 часа от паметника на Незнайния войни, където бяха положени цветя, и се отправи към Паметника на съветската армия.

Още по темата

"Ден на победата, Ден на Европа. Честит празник", поздрави лидерът на БСП-София Калоян Паргов, който посочи, че днес е празник всички европейски народи, за целия свят по случай победата над хитлерофашизма. "Тук празнуват не само Русия, бившият Съветски съюз, но техните съюзници от антихитлериската коалиция като САЩ, Великобритания, Франция. Така, че днес е Ден на почит. Ден на почит и към героите на България от Първа българска армия, които загинаха по бойните полета в последната фаза на Втората световна война. Тук почитаме и всички убити, загинали от тази кафява чума, всички участници в антифашистката съпротива, благодарение на саможертвата, на които се извоюва тази свобода и днешния свят, и днешна Европа е по-различна и в този вид, в който се намира днес”, каза Паргов.

Днес е предвидено да бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на съветската армия. Паргов обясни, че след това ще бъдат положени венци и цветя на още два паметника – на костницата в "Лозенец" и на Паметника на загиналите български войни в последната фаза на Втората световна война в парк "Заимов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде Американофиле,поне днес не пишете глупости за Русия! Щелогодишно го правите,защото така заръчаха " демократите" в България след 1989 г! Историята е съвсем друга,от тази,в която ви накараха да вярвате! Вечна слава на Русия! Наша освободителка и славянска като нас държава! Честит празник и на братска Русия с деня на победата над Хитлеризма!
61
23
 
19
 
! Отговори
читател преди 2 години
Над 30000 загинаха за нищо в края на войната.Предатели хвърлиха България на фронта.Потомците им сега се умилкват отново край руснаците, тези които донесоха смърт и мизерия в страната ни.
60
13
 
17
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 2 години
До до 77, Веднага ти отговарям на твоя въпрос относно въпросният втори фронт. Отварят го защото в противен случай е съществувала възможност Сталин да завладее цяла Германия,че и Франция.
59
18
 
18
 
! Отговори
До77 преди 2 години
Ти за ЛЕНДЛИЗ чувал ли си.та руснаците са нямали камион за катюшите си .т34 е американски танк проектиран в америка.камиони,джипове,двигатели,стотици хиляди тонове храна.боже някой хора още живеят в комунизма .поне руски канали гледайте и се образовайте бе ***
58
13
 
19
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Това са предателите в БГ, сами се показват
57
16
 
14
 
! Отговори
до 77 преди 2 години
Тоя въпрос - защо не открили втория фронт по-рано е типичен за всеки русолизец.А ЗАЩО А ГО ОТКРИВА ИЗОБЩО?Защо да се занимава с *** като Сталин и Хитлер?Защо не ги остави сами да си прегризят гърлата и света веднъж завинаги да се отъпрве и от фашизъм и от комунизъм?Много хора вече се питат това.Сега нямаше да ссме свидетели на въдраждането на фашизма-комунизма в Русия.Сега пак над човечеството е надвиснала сянката на войната по вина на сталиновете наследници.
56
17
 
15
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Тези ***,който се гаврят с паметта на загиналите за кефа на джуджето излязло от бункера. дори не знаят че този жълто-кафяв *** който разнасят е бил отличителна лентичка на армията на ген.Власов.те и него не знаят кой е сигурно.Ветераните в просия протестират но кой ги слуша
55
12
 
15
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 2 години
До до 66,Принципно си прав,само дето един голям въпрос остава! Защо САЩ и Англия не са открили този втори фронт по рано? Възниква и друг въпрос де- дали същите тези, които са помогнали финансово на Сталин за войната, не са помагали по същия начин и на Хитлер?
54
23
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Отвратен Ти дето толкова много славиш ушанките ! Обувай си валенките взимай си самовара и балалайката и айдеее у сибир ама не щеш защото и в сибир и в твоята русия просто не става за живот за това плъзнахте по света за да инфектирате де що има човешко!!
53
18
 
21
 
! Отговори
до 66 преди 2 години
"Руснаците нямат проблем със спечелването на войната"Това е поредната комунистическа лъжа.Ако не беше Западът и САЩ да вложат 180 милиарда долара материална помощ ако не беше Втория фронт открит през пролетта на 44та година в Нормандия Салин щеше да види победа през крив макарон.Във откриването на Втория фронт са взели участие 11 000 самолета и 8500 кораба. Самият Жуков го казва в мемоарите си.Не случайно Сталин след войната го гони от Москва и го изпраща да ръговоди Одеския военен окръг
52
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1945г е краят на света,но човечеството не го знае още.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Отвратен 67Добре че такива като тебе са на измиране-болни мозъци-
50
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 66Не бъди толкова сигурен ,че руснаците нямат проблем със спечелването на война.ВСВ е била много проблемна ,30млн.са загубили живота си ,и ако не е била англо-американската помощ ,трагедията е щяла да бъде невъобразимо голяма.Освен това в руско-японската война от 1903-5 год. руснаците са тотално разбити и по море и по суша,дори нямат спечелена битка!
49
1
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До АнонименМного правилно си го казал за вятъра защото вие сте само вреден отровен вятър и нищо повече ! Кога най после ще се извлечете всички от България ? Не сте ли забелязали че вече на целият свят меко казано му се гади от вас но вие сте лепкави и досадни а това вече е трагедия !
48
11
 
22
 
! Отговори
С кочанъ отзад преди 2 години
Шумкарите пратиха царската армия да воюва с германците, а те избиха десетки хиляди за няколко месеца. Как няма да почитат Червената армия, която им даде ножа и хляба в техни ръце. А и кочан им даде отзад и още не го е изкарала оттам, специално от тези, които подкасят днес цветя!
47
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Нас истинските родолюбиви българи руска пропаганда не ни трябва .Наложително е да се установи кой родоостъпник е разрешил това ,,шествие" и да бъде строго наказан.
46
18
 
22
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Вечна слава на героите паднали за защита на Родината...(за останалата прохамериканскаНегърскапаплач срам, подор и резил) Аз съм горд Българин Християнин Европеец и не смятам, че "мултикилтурна" европа продаваща ценностите ни на Макаци, Кюнци, Печки (които идват тук заради социални помощи и тероризъм) е моята ЕВропа! Путин е един от малкото Лидери, които гордо заявава, че е християнин а Меркил Макрон кога? *** са тези които плюят по Русия - слагайте фесове и отивайте да миете чинии- бели роби
45
4
 
8
 
! Отговори
да обобщим преди 2 години
Досегашната история учи - руснаците нямат проблеми със спечелването на войната ! Проблем имат след това - когато губят мира . . . . . както искате - така разбирайте ! ! !
44
2
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Честито ден нъ победъта бря.Язе от сутринта съм я подкарал на ракия и мезе.Бог дъ прости сички загинали във войните. Вечна им памет.
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно ли в София има парк с име "Заимов" - този разкрит и наказан руски агент!?