Ремонтират Центъра за психично здраве в София

Здравното министерство отпуска 3 милиона лева
52
Ремонтират Центъра за психично здраве в София
Снимка: БГНЕС

Министерство на здравеопазването ще предприеме действия по апортиране на сграда-държавна собственост в капитала на "Център за психично здраве – София" ЕООД.

След финализиране на процедурата, болницата ще стане собственик на имота, след което Министерството ще отпусне средства за проектиране, ремонт и реконструкция на сградата.
 
По първоначална оценка на експертите в здравното министерство стойността на инвестиционния проект ще е близо 3 млн. Лева, допълват от МЗ.

Целта на инвестицията е да бъдат осигурени всички най-нови стандарти в лечението на пациентите в психиатричната болница и да се създадат благоприятни условия за работещите и пациентите. Амбициите на Министерството е да гарантира ускорено проектиране, обявяване на обществена поръчка и сключване на договор с изпълнител от страна на лечебното заведение,  като по-голямата част от дейностите по обновление трябва да приключат до края на 2021 г.

ЦПЗ-София в момента се помещава в сгради от павилионен тип, строени преди средата на миналия век, на които са извършвани минимални ремонтни дейности по сградните инсталации, което поражда и спешната необходимост от подобряване на материалната база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ПСИХИАТРИЧНИЯТ ЦЕНТЪР ДА СЕ НАСТАНЯТ ПОЛОВИНАТА ОТ МИНИСТРИТЕ ОТ ГАДЕВАТА ХУНТА- НО ПЪРВИ МИНЕКОВ- ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ПРИЗРАЧНО НАЛУДНИЯТ СМЯХ С КОЙТО ЗАВЪРШИ ИНТЕРВЮТО ПРИ НАДЯ ОБРЕТЕНОВА- ТОВА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ.
26
2
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Зеления чорап и назначеното му правителство си подготвят разиденция за след изборите. Служебния здравен министър ще им уреди клинични пътеки. Щото при Божков в Дубай нещо се спекоха нещата. И в сараите няма да ги пуснат... къса ми се сърцето
25
0
 
2
 
! Отговори
шизоСтоп преди 2 години
Веднага тряба да се вземат мерки относно агресивните душевно болни хора по улиците. Това е тормоз за останалата част от народа, която става все по-малко....
24
0
 
4
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 2 години
О-о-о, нещастни българи ! Психиатрията от десетилетия е глупаво, наивно и нечовешко състояние, А ПИШАТ ДА РЕКОНСТРУКЦИЯ !!! Такова мазане на очите ни е брутално !!!
23
4
 
2
 
! Отговори
ремонтирайте .. преди 2 години
Доста пациенти има от ГЕРБ .
22
1
 
2
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Заради Баце ли ?
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първия пациент трябва да е клисаров, следват рошков, галевица, мултигруповица, триото, фатмачев, чалгарев и т.н. политици, бизнесмени, олигарси и.13.. Ама, за съжаление няма да стане.
20
2
 
7
 
! Отговори
К. Ш. преди 2 години
Защо бе, служебния министър на здравеопазването ще настаняват? За него ли ще правят ВИП стая?
19
4
 
1
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Заради Бойко Борисов ли!??
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как че ремонтираш павилиони/бараки със милиони ??? не е ли по правилно с тези милиони да се построи Нова сграда на същото място ?
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ? По колко начина могат да ви го кажат бре? Нямате имунитет, след половин година трябва да ви мушат пак, грипът е ендемичен и няма да изчезне, рискът от ADE е голям и проверен. Пак ще си носите ритуалните маски. Кво променя като се боцнахте? НИЩО
16
5
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Ще правят ВИП стаи за Кацаров, Рашков, Минеков,Манолева, Радев и останалите от хунтата.
15
3
 
3
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
При толкова много политици, престъпност и ваксинирани, нормално е да се увеличава броя на лудите в тази държава.
14
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Кацаров е срам за МЗ. Уволни Кантарджиев, дерибейства като кърджалия, обаче е там само още има-няма месец. После да не стане обект на прокуратурата и следствието.
13
5
 
7
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Антиваксърите като тебе заслужават да са там, а не разсъдливите хора, които просто са поискали да се защитят и да защитят близките си. Възрастни хора *** заради антиваксърски простотии като вашите.
12
6
 
5
 
! Отговори
онзи преди 2 години
От ваксините ще се напълни с психично болни.
11
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маскираните и ваксинирани да са на първа линия в стаи с меки стени..
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който си ваксинира детето, да го приемат с предимство.
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кацаров не става за министър, но е абсолюто наложително да стане пациент на ремонтирания център за психясали! И да го държат там дълго дълго време!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете огромно отделение за ковипсихари,това състояние май е нелечимо.