Нов протест на служители на "Артекс"

Компанията се закани, че ще съди държавата
Обновена: 22 юни 2021 13:24 | 22 юни 2021 09:22, Красимир Ангелов
55

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители и служители на строителната фирма "Артекс" излязоха на нов протест пред сградата на Дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК).

Това става ден, след като дирекцията спря строителството на сградата "Златен век" в столичния квартал "Лозенец" заради изтекло през миналата година разрешение за строеж.

„Процедурата е приключила. „Артекс“ няма валидно разрешение за строеж. Това са изводите, които ние направихме след дълъг анализ на всички предоставени при нас документи след множеството правни становища, които разгледахме“, посочи началникът на дирекцията арх. Влади Калинов.

В официална позиция от „Артекс“ заявиха, че решението на ДНСК е противозаконно и че компанията ще защити правата си в съда.

Преди ден  представители на фирмата протестираха пред Министерството на регионалното развитие с искане строежът "Златен век" да продължи.

На протеста днес архитект Пламен Мирянов се обърна към всички институции и заяви, че случилото се вчера е много притеснителен знак и увери, че те ще защитят правата си в съда, а държавата ще носи отговорност, съобщава БНР.

По думите му фирмата се използва за разчистване на междуличностни битки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
ужас преди 2 години
До Бай Пешо ВАЖНОТО Е, ЧЕ С "МИТРьОТО" ВСИЧКИ ПРИДОШЛИ СЕЛЯНИ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ПРИСТИГАТ ОТ ВСИЧКИ БЕТОННИ ГЕТА И ДЕФИЛИРАТ ПО ВИТОШКА И ГРАФА.....МОРЕ ОТ СЕЛЯНИЯ...ПРОСТО ПОЛУЧАВАШ УПЛАХ ОТ ГЛЕДКАТА - ЯДАТ , ПЛЮЯТ СЕМКИ, ПИЯТ КОКТЕЙЛИ В СМРАДТТА - ЕГАТИ СТАНДАРТА! ОТ ВЪНШНИ ТОАЛЕТНИ В КОЛ ЦЕНТРОВЕ И IT!
19
0
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
До Анонимен 19 ПРАВИЛНО! ДА ГИ РАЗСЛЕДВАТ ТИЯ ОТ АРТЕКС КАК ОТ ОФИС СГРАДА СТАНА СГРАДА С "АТЕЛИЕТА" ЗА ЗАОБИКАЛЯНЕ НА ЗАКОНА? КАК Е ПРОМЕНЕН ЦЯЛ ЗАКОН В ТЯХНА ПОЛЗА И СА ИЗКЛЮЧЕНИ ОТ ТОГАВАШНИЯ ПУП СЪС ЗАБРАНА В КВАРТАЛА ДА СЕ СТРОИ?А ТЕ КАТО ИСКАТ ДА СЪДЯТ, ЗАЩО СА НА ПРОТЕСТ, А НЕ ПОДАВАТ ИСК В СЪДА? МАЙ НАМИРИСВА НА ИЗНУДВАНЕ, АМА ПРИ ТОЛКОВА УГОВОРЕНИ ЗА ПРОДАЖБА "АТЕЛИЕТА" ЗА БАСНОСЛОВНИ СУМИ......
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има Артекс има проблем.Няма Артекс няма и проблеми.Просто е .Мирянови да им повдигнат обвинения,за връзките им с властта на ГЕРБ,да ги разследват,за апартаментите,за всичко.Инспекцията по труда да им състави актове,за това че принуждават насила служителите си да стачкуват.Тези хора,трябва да влязат в затвора.
17
1
 
11
 
! Отговори
EU преди 2 години
Такива като тези трябва да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството!! Последните 30 години превърнаха България във страна от третия свят(Африка)! Да си търсят този който им е издал първото разрешително за строеж!!! Но него го няма!!!Тази зграда е незаконна по всички международни стандарти!!! Има господ откъде дошли мангизите там и отишли!! Крадци Измамници и Българоубийци са тези!!!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жителите на Лозенец също трябва да излязат на протест, защото когато дойдат новите съседи от небостъргача, няма съвсем да можем да се разминем
15
1
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 2 години
И аз съм за такива сгради, но има толкова много по-запуснати квартали, където можеш да събориш и изградиш нещо хубаво! Те са я сложили на най-високата точка, така че да закрива гледката към Витоша, залепена за друга сграда (понеже няма място) - това е грандоманщина, а не градоустройство и архитектура!
14
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай ПешоИ защо да няма място в София. Няма столица в света без такива сгради? Само защото на теб не ти харесва да не се строи ли?Кой всъщност си ти да ограничаваш хората да работят?
13
3
 
18
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Дано не го завършат! Обикновените граждани ги брулят със стотици хиляди евра, а за избрани хора тънки цени.. Да фалитат ако трябва!А тия строители ги боли дали ще се завърши. На тях са им наредили да излязат на протест, че иначе лошо..
12
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Артекс. може да блокират и магистрала Тракия при пътен възел Карловско шосе до Плводив. Може и Тракия преди Карнобат.Да блокират и изхода на София, ще дойдем да ги подкрепим.Долу диктатурата на Радев!
11
4
 
25
 
! Отговори
1111 преди 2 години
Кога ще има контра протест? Не искаме тази сграда.
10
13
 
7
 
! Отговори
скрит милионер преди 2 години
блокирайте Орлов мост , президентството , министерства и НС . вземете домати , яйца и жълти павета , атакувайте знаковите згради развявайки българския флаг крещейки ОСТАВКА . може да разнасяте ковчези и бесилки за по голям ефект . на всяка цена включете и ония врякащите дето системата още не може да убие . на тримата овчари и мая общата им се получи .
9
2
 
9
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Смешна работа!
8
2
 
18
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Протестираш и ти плащат заплата. Колко са зависи и работещите в България, дори нямат право на собствено мнение!
7
4
 
17
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Такава сграда няма място в София. Дори и да я построят, може и да ни връхлети някое земетресение, и сградата да се изравни със земята.Хора престанете с тези строежи. В София вече няма място, не се диша, няма къде да спреш. Метрото е претъпкано. Градския транспорт се влачи в задръстване, а всички продължават да идват.Дали ще се върнат времената в които по Раковска можеш да караш Скейт?
6
7
 
17
 
! Отговори
Чегърт,чегърт,чегърт преди 2 години
Как сте герберунки, държавни хрантутници и осигуряващи имоти на цецко ухото с чакрите и енергията мизерници. Само чегъртане за вас. Лек ден и успешна седмица.
5
7
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Ще се завърши сградата със сигурност. Важни клечки са платили милиони за палати с гледка от високо там. Няма да си оставят коня в реката.
4
3
 
35
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 2 години
Протестират, Миряновците са ги пратили, щото ако не се завърши небостъргача ще трябва да връщат много милиони на предплатили вече жилища сенчести бизнесмени и политици. По високите етажи цените на жилищата са били над 4000 евра на квадрат за апартаменти по 200- 300 квадрата. Току виж някой Миряновче дало фира, че няма от къде да върне парите.
3
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блокирайте Орлов мост, блокирайте бул Черни връх, кръстовището на НДК. Целият народ срещу произвола на Румен Радев!
2
4
 
33
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
СЪБАРЯЙ ЧЕ ЗКРИВА ПЕЙЗАЖА
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Компанията АРТЕКС е на Роска Широката-плювналията и бибитко.ЗАКРИВАЙ!