1500 - 2000€ е кв.м на жилищата около "Красно село"

Новата метростанция е качила цените в района
8 ное 2021 12:12, Анисия Иванова
90
1500 - 2000€ е кв.м на жилищата около "Красно село"
Снимка: БГНЕС

Откритата метростанция в „Красно село“ е фактор, който съдейства за повишаването на цените в района, коментира брокерът на недвижими имоти Ивайло Стоименов. Цените на квадратен метър в район „Красно село“ започват от около 1500 евро и стигат до над 2000 евро на кв.м“, добави той.

Брокерът посочи, че средата за живот в посока кв. „Борово“ е проектирана адекватно и това е много приятно място, както за живеене, така и за инвестиция.

„Има достатъчно зелени площи, пространство между блоковете. В този район квартали като „Лагера“, „Хиподрума“, „Борово“ са доста приятни, защото няма голямо насищане на ново строителство“, обясни брокерът пред БНР.

Той добави, че жилищата около болниците в кв. „Крива река“, където се намира Медицинска академия, са идеални за инвестиция, тъй като търсенето на имоти под наем в района, основно от чуждестранни студенти, е голямо.

Тук е и малкият квартал „Славия“, който в момента буди интерес, заради новото метро в „Красно село“, каза Стоименов.

„Красно село“ и „Белите брези“ могат да се разглеждат като част от т.нар. южни квартали, които в момента са най-търсени в София. Ако ги сравним с „Лозенец“, „Изток“, хубавия център, те са на по-ниска цена“, каза брокерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Красно селоцениимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
12
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
В интерес на истината в Белград кв.м. струва 3000 Евро и то на зелено! Само да ви кажа, че стандарта им е с една идея по нисък от нашият. А там примерно нямат метро. Ако тръгнеш от Нови Белград до центъра то ще ви отнеме 1-1:30 часа. Луда работа... та се чудя кой е по луд- ние или те
49
6
 
4
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
Много филми си гледал. Това е нещо като историиките в реддит, където в софтуерните компании няма хора над 29 годишна възраст, и след това вече никой не те взима на работа. Само където 65% от програмистите в тези компании са над 40 годишна възраст.
48
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре да се живее под наем отколкото назаем. На тези цени години наред не може да изплатите лихвите, а какво остава за главницата..
47
2
 
12
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Сега се търсят южни квартали съответно слагаме даже и Люлин и Надежда в южния сектор. След това ще се търси център и само заради това, че с метрото от Люлин за 10 мин си на Сердика съответно ще стане Център. Тия се ненаихраха
46
17
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Работя в кол център и заплатата ми след данъци е 4800 лева на месец. Съжалявам, че не учих като един мой приятел и не станах програмист. Човекът е на 26 години и получава 16000 лева на месец.
45
3
 
20
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Абе ***, интересно ми е ти каква заплата взимаш!? 20 хиляди кой взима бе!!? В кол център съм работил и не ми обяснявай каква е заплатата и какво е текучеството там. Правиш ли сметка, че тези 200к евро след 30 години ще станат 500-600к евро. Ето ти го един милион. Обричаш децата си на робство заради някаква болна амбиция породена от глупава суета. Тези фирми които плащат високите заплати те изцеждат за 3-5 години и после те изплюват на някоя бензиностанция или хипермаркет на ми нимална заплата
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 48 В кол център - ако знаеш само английски заплатите не минават 2000 лева. Ако знаеш английски и друг език - отиваш на 2500. Мениджърите са на 4000. Дори младшите програмисти не започват с 4000 заплата.
43
6
 
25
 
! Отговори
програмист преди 2 години
До ХристоАз съм програмист с 6хил лева заплата. Жена ми е със заплата 3хил лева. И тия цени на апартаментите са ни непосилни. Не знам колко семейства изкарват повече пари ама едва ли са много. За сега сме се ориентирали за ново жилище в кв. Овча Купел където все още може да се намерят жилища около 1000 евро за квадрат. Моето мнение е ,че балон има.
42
3
 
9
 
! Отговори
хеха преди 2 години
Лудите пари и накрая една тясна кутийка до битака. На това също ще му се види края, лакомиики ! Тогава ще пишете *шок* в заглавията на статиите, но само за вас ще е неочаквано.
41
25
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Дефинирай висока заплата. Защото 4 хиляди лева не е висока, при положение, че на 18 години ученици в кол център с 5 обаждания на ден получават толкова пари. Висока заплата в София е над 20 хиляди лева. Сега ако си е купил имот за 10 милиона и кола за 500 хиляди, може и да няма пари за хляб.
40
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Германия 5 000 евро на квадрат
39
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам приятелче което се набълбука с такъв апартамент, че и кола на изплащане взе. Заплатата му е висока за софийските стандарти. Жена му също взима много добра заплата. Едвам свързват двата края. Каза ми, че най-щастлив е бил когато е живял под наем. Шегувайки се (или не) ми каза, че мечтата му е един ден да си купи един шпеков салам и един хлаб и да си ги изяде сам.
38
3
 
11
 
! Отговори
Рентиер, София преди 2 години
Разполагам с имоти за милиони, жалки неплатежоспособни програмистчета да не се правят на големи плащачи, защото са пълни спреляци.
37
25
 
7
 
! Отговори
Йух Пслескан преди 2 години
Аз 1500 евро ги изкарвам за половин час от биткойни. Отделно съм програмист и заплатата ми е петцифрена. Да се качват цените още.
36
35
 
4
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Няма драма, а цените все още са ниски. Едно младо семейство в София няма проблем да вземе ипотека, при положение, че средният им нетен доход на месец е около 7 хиляди лева. Тук говоря за хора без особена квалификация и работещи на средни заплати. Не включвам семейства на програмисти, които разполагат с месечен доход от рода на 15-20 хиляди лева.
35
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Себестойност на строителството в Красно село 400-500 ойро а искат по 1500-2000........ХА-ХА-ХА
34
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиите се превърнаха в рекламни стенвестници с ПРОПАГАНДНА ЦЕЛ !!!..........и не се чудете защо хората не искат и да чуят за ваксини и не ви вярват............Приказката за лъжливото овчарче знете ли я?!?!?!?...........медиите, политиците, бизнИсмИенитИ тук са в ролята на "лъжливото овчарче".
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези цени не 30 год. а 50 год. не можеш да го изплатиш. Спрямо заплати и надути цени на стоки и услуги. Затова ако не искате банката да си вземе апартамента, не рискувайте.
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяйте,че е понеделник и трябва задължително да се пусне една статийка за будали за поредния бум,скок,полет на цените на имотите.
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
брокерът на недвижими имоти Ивайло Стоименов откровенно лъже , съвсем малко остава до спукване на Балона