1500 - 2000€ е кв.м на жилищата около "Красно село"

Новата метростанция е качила цените в района
8 ное 2021 12:12, Анисия Иванова
90
1500 - 2000€ е кв.м на жилищата около "Красно село"
Снимка: БГНЕС

Откритата метростанция в „Красно село“ е фактор, който съдейства за повишаването на цените в района, коментира брокерът на недвижими имоти Ивайло Стоименов. Цените на квадратен метър в район „Красно село“ започват от около 1500 евро и стигат до над 2000 евро на кв.м“, добави той.

Брокерът посочи, че средата за живот в посока кв. „Борово“ е проектирана адекватно и това е много приятно място, както за живеене, така и за инвестиция.

„Има достатъчно зелени площи, пространство между блоковете. В този район квартали като „Лагера“, „Хиподрума“, „Борово“ са доста приятни, защото няма голямо насищане на ново строителство“, обясни брокерът пред БНР.

Той добави, че жилищата около болниците в кв. „Крива река“, където се намира Медицинска академия, са идеални за инвестиция, тъй като търсенето на имоти под наем в района, основно от чуждестранни студенти, е голямо.

Тук е и малкият квартал „Славия“, който в момента буди интерес, заради новото метро в „Красно село“, каза Стоименов.

„Красно село“ и „Белите брези“ могат да се разглеждат като част от т.нар. южни квартали, които в момента са най-търсени в София. Ако ги сравним с „Лозенец“, „Изток“, хубавия център, те са на по-ниска цена“, каза брокерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Красно селоцениимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
32
 
! Отговори
Anonymus преди 2 години
Долни брокерски лъжи! Живея в кв. Борово вече 6-7 години и тук строителството върви с пълна сила. Не си спомням ден, месец без нещо да се е строяло. Улиците са задръстени с коли, няма къде да паркира човек (да не говорим пък за дупките по тях). Излизаш на терасата и гледаш на съседа телевизора.. Не знам кое е проектирано адекватно като всичко е бетон и смрад. Като лъжат поне да го правят пред хора дето не живеят на тия места..
9
22
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Доста ниски цени, бих казал. При мен (НДК) почна един строеж на жилищна сграда - разбрах, че цените са 3500 евра за квадрат и вече всичко е продадено.
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде поредната лъжлива статия за имоти. Не знам дали останаха още балъци да се връзват на подобни измислени статии от алчни брокери.
7
2
 
48
 
! Отговори
До авторката преди 2 години
Това сега като реклама на брокера ли да го разбираме. Който иска да ни убеди колко е изгодно да си купиш апартамент в момента. Въпреки че цените са свръх надути.
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-хубавия квартал беше Овча Купел ( Старата част) около ул. Боряна и Любляна, но с това строителство на всеки ъгъл ще съсипят и моя квартал....
5
6
 
5
 
! Отговори
Whatever преди 2 години
До АнонименЯвно има доста навиващи се...
4
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смях... Ми купувайте си ги, даже по 10 000 на квадратен метър ги направете.
3
2
 
46
 
! Отговори
yj преди 2 години
В Красно село е абсолютен ужас поради презастрояване и липса на паркоместа.
2
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борово било приятно място за живот ХАХАХАХАХАХАХАХА
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако цената на един апартамент в горепсоменатия квартал беше от порядка на 100 - 120 к, сега е 150к евра и нагоре.Кой ще се навие на такива цени за една бетонна кутийка?