Пътни строители пред парламента: Това ли е промяната?

Пътният сектор настоява за средствата за извършена, но незаплатена дейност
13 апр 2022 10:22, Красимир Ангелов
71

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пътни строители излязоха на протест пред Народното събрание тази сутрин. Пътният сектор настоява държавата да им изплати средствата за извършена, но незаплатена все още дейност.

Още по темата
"Тук сме, за да подскажем на народните представители, че трябва да изпълнят основния си граждански дълг да защитят живота и здравето на хората и благосъстоянието на пътностроителните фирми в страната. Решението, което те трябва да вземат, и което е влязло като точка в утрешния дневен ред на Народното събрание, е от ключово значение както за стартиране на разплащането към пътностроителните фирми, така и за даване на възможност на Агенция „Пътна инфраструктура” да възлага нови дейности по текущ ремонт и поддържане, така че плачевното състояние, в което се намират в моментa пътищата на България да бъде подобрено". Това заяви Стефан Чайков - председател на браншова камара "Пътища" по време на протеста на пътните строители, съобщава БГНЕС.

Както е известно, преди ден премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството е готово да плати веднага над 600 млн. лева на пътните фирми, което е 50% от дължимите суми. Решението обаче следва да получи санкцията и на парламента.

Средствата ще бъдат платени под условие, че другата половина от парите ще бъде разплатена след гаранции и пълна проверка, че са налице реално и напълно извършени дейности.

По време на протеста днес протестиращите издигнаха и надписи: "Няма да се откажем, платете ни сега", "Държава без пътища няма", "Не сме крадци", "Това ли е промяната?", "Всеки труд се заплаща", "Платете ни сега", "Свобода за бизнеса" и други.

Как преминава протестът вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се направи проверка на всички ремонти и там където са спестявали материали да се глобяват тия тарикати.То тоя цирк се прави от Ангелкова и сие.
44
4
 
2
 
! Отговори
era преди 2 години
да гният тези "строителчета" заедно със шефчетата им в дупките дето уж ремонтират.
43
0
 
1
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
Държавата няма гроши...
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така, значи излизат едни хора и викат "ние свършихме тука една работа бате, дай кинти" и наш Кирчо веднага рипна да плаща пък ПОСЛЕ ще проверим дали вЕрно е свършено! АЛООООУУУ плащаш СЛЕД като направиш проверка, не преди! Какви са тия глупости, първо плащам после ще чакам. Нали затова мрънкахте за самолетите на Бойко, пък сега 600 млн ей тъй ще ги дадете на добра воля?
41
12
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Парите ви ги дължи предното правителство, защо не скачате пред еднокнижника на жълтите павета? Но знаете ,че на мутрата ну му пука за никой.
40
0
 
11
 
! Отговори
ТАКА Е ВИНАГИ преди 2 години
КОГАТО УПРАВЛЯВАТ МАРИОНЕТКИТЕ НА ОЛИГАРХИЧНАТА МАФИЯ- ХУБАВО ВИ БЕШЕ КАТО ВИ ПЛАЩАХА 2020Г ДА ОПИКАВАТЕ ОРЛОВ МОСТ И ПЛОЩАДИТЕ- Е СЕГА ВСИЧКИ ПЛАЩАМЕ, ЗАЩОТО МАФИЯТА СИ ВРЪЩА ДАДЕНОТО И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ПАК ДА ГИ ИЗБЕРЕТЕ, ЧЕ МАФИЯТА ЩЕ ГИ САПИКЯСА- СЛЕД ТОЛКОВА МИЛИОНИ НАЙ ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА ОВЛАДЕЯТ ВСИЧКО
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли е промяната? - питат пътните строители. Отговорът е излишен, но все пак: Това е поредната подмяна след 10 ти ноември 1989 г.
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко ви го каза преди време - да си продадат шефовете ви колите за по 200-300 хил
37
15
 
17
 
! Отговори
1 преди 2 години
Колеги строители,не пред парламента,а в Банкя трябва да стачкувате,пред бащината къща на бойко,той ви излъга,раздаде ви авансово сума пари,взеха си комисионните,и на вашите шефове,останаха малко,за раздаване.
36
2
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
Значи нищо ново под слънцето! Народа го е казъл най-добре! Огледал се илия и пак в тия! Но същия този народ, при положение, че от него зависи нещо де, си избра сегашните! Както и предишните, както и по-предишните! А този народ няма памет! Спомняте ли си като дойдоха юпитата!? как всичко се оака! спомняте ли си като дойде царя! никой нищо не знаеше за него! а спомнята ли си като дойде тиквата на власт! и тоз сегашния е същата работа! Никой нищо не знае за него но някой го сложи на власт! Та така!
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се срамувайте да си кажете голямата мъка - няма повече ин хаус далавери. Времето си върви, а нови договори не сте сключили :) липсва ви баце :)
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тавариши пролетари! Закривайте цирка на Кирчо и Кокорчо! Долу холивудските империалисти!
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва работа и действия, от пиар и банкянския го докарваше и лъга хората толкова години. Обаче май новите са същите и го карат на общи приказки, без нищо свършено насреща. Така държава не се управлява.
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета коментарите , се питам пишещите харесват ли ви пътищата по които си карате таратайките? Щото ако ви харесва да карате по дупки и неподържани пътища ок, да продължат да не плащат.То е много просто.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези "строители" да вземат мотиките и на село .Нови фирми с нови собственици ,качествено строителство на реални цени.Плащане след приемане на обекта.Тези сегашните и две години да не работят няма да се почиства и държавата ще е на печалба
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се учудя, ако се окаже, че фирмите, които са взели авансово пари и не са свършили нищо още са на същите собственици, които сега реват, че са извършили ремонти, но не им е платено. Бацевите приятели не са много. Целият шум е, за да се свали правителството, защото краденето ще свърши, ако не се върне баце.
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не подкрепям този протест. Работи се мърляво от ниво технически ръководител, до бай Пешо, който не прави абсолютно нищо. После следва ремонт на ремонта на ремонта, защото всичко се изпълнява некачествено по всички нива. Кой плаща за тази свинщина? Ние, най-високоплатените, плащащи всяка осигуровка и плосък данък честно и почтено.
28
8
 
6
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
Раята покорна седеше с пръст в уста (някой си го бяха завели другаде) докато Бойко тиквата ги крадеш нд десетилетие именно от прословутите му "магистрали".герб Окрадоха цялата държава, а сега ви изкарват на улицата за да ги върнете на власт и да ми мятат трохи за благодарност. Даде млрд на Путин за турски поток, но за вас пари нямаше! Сега ви праща да ги искате от новото правителство защото знае че падне ли Гешев всичко свършва.
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на Продажната Пасмина!
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези момченца наистина ще върнат Толупа на бял кон. Бива бива некадърност, но подплатена с мания за величие, става доста опасно. Вече загубихме всякаква надежда.