Потопът в София - 48 литра дъжд на кв.м за 2 часа

Дърво падна върху движеща се кола в столицата
9 юни 2022 16:03, Анисия Иванова
39

Наводнения, прелели шахти и паднали дървета е равносметката след бурята в в София вчера. През нощта и днес отводняват мазета и дворове в столичния квартал "Орландовци", за който са подадени повече от 80 сигнали към екипите на аварийна помощ. Хората в района цяла нощ не са спали.

"Водата стигаше до второто стъпало. До 4 часа през нощта сме отводнявали, но каква полза от това?", пита Величка.

Със сълзи в очите тя разказва за бедствието. От години живее в семейната къща заедно с децата и внуците си. Бурята нанесе огромни щети в "Орландовци", а причината - липса на канализация и отводняване.

Още по темата
"За щетите в градината не мисля, къщата може да падне, това не е шега работа. Не може да има 2 метра вода и да живеем тук. Живеем върху река", притеснява се жената.

На много места в столицата ситуацията беше подобна - наводнени улици и къщи, паднали дървета. 48 литра на квадратен метър дъжд са се изсипали в София за два часа. 6 аварийни екипа продължават и през днешния ден работата в столицата.

Дърво падна върху движеща се кола. Инцидентът е станал на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК. В автомобила са били 2 момичета, които са невредими.

Повече от 40 сигнала за наводнени приземни етажи, заведения и жилища след снощната буря в Благоевград. Проливните дъждове и гръмотевични бури снощи нанесоха поражения по основни булеварди и отводнителните системи. Огромното количество вода е разцепило асфалта на булевард "Димитър Солунски".

И днес предупреждението за потенциална опасност от проливни дъждове остава. Обявен е и жълт код за Западна България.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Тези квартали без канализация са били полета, застроени и изкупени от хора от ващо селу. Само ваще селуани си мислят, че като купи апартамент на майната си в калта и вече е столичанин
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички плюят по София, а накрая идват тук да живеят и да я осирaт още повече.
29
7
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Господ наказва шопите за това, че толкова години крепяха Бойко кадъна.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
човека ви пожелава 100 лита дъжд за да може да се измие *** от това народно събрание
27
4
 
6
 
! Отговори
Do 28 преди 1 година
Щото ви хрантутим вас всичките селяци ***
26
0
 
3
 
! Отговори
Софийска преди 1 година
ще намалят ли цените за кубик вода? Тази вода ще я продават после.
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нащо "селу" от около 120-150 хиляди чиляка имаме канализация във всеки квартал и всяка къща, а великата столицЪ София била с квартали без канализация. И що така? Нали е голямата работа там?
24
2
 
6
 
! Отговори
Miko преди 1 година
До Анонимен 26 A ти бе душице, градска/селска ***, коя майка те е раждала, кой баща те е възпитавал? Дано не те сполетяват никакви нещастия и беди. Да си здрав и щастлив. Не пожелавай лошо, може да се върне като бумеранг. Със здраве.
23
0
 
4
 
! Отговори
До *Никой не обича преди 1 година
До Анонимен Ти от Бургас ли си или от Варна?
22
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никои не обича софиянци пожелавам им утре 100 литра
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До От прованса, така сте от прованса, не може да се сетите да отидето до близкото кафене по нужда. IQ ви стига да бъркате бетон и подобни дейности. Затова и времето на овчаря Тошо ви липсва, не става да си клатите орехите и заплата като на всички.
20
9
 
13
 
! Отговори
От прованса преди 1 година
Така е те дали са софиянци кой знае ,кореняк -софиянци я имат един два файтона с хора ама иначе са голямата работа с едно просташко самочувствие без всякакво покритие и ти си отишъл да им строиш там бягай ,бягай бързо там накъдето се изсели младата България ,на ви демокрация -голям келепир няма що 30 години само назад и надолу!
19
33
 
10
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 година
Да ги потапя софиянците. Антипатични са ми. Преди аз с още няколко помачета работихме в строителството. Няма там къде по нужда да идеш и кво да правя в един детски пясъчник го пуснах,ама после си го зарових. Къде един ме бил видял та идваха до обекта да ме бият.
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинофилчето долу да научи руски преди да се опитва да оригиналничи
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак леко се е разминало, предвид космическата некомпетентност и зловредност на кметицата можеше лесно да е и краят на света, с много жертви.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехо, журналята - преди малко пак валя дъжд, напишете нова статия, моля! Сега пък грее слънце и има дъга - за нея също държа да напишете статия, не ни дръжте в неведение!!!
15
0
 
5
 
! Отговори
Dedo преди 1 година
Потоп било При нас преди десетина години се изляха 80 литра за 20 минути.
14
18
 
21
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Когато Русия успее да сложи тоалетни ВЪТРЕ в къщите на хората, тогава елате да ни се правите на "богатая рассия", щото крадете перални и тоалетни чинии ВТОРА РЪКА от Украинците!
13
9
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Това са тъй наречените "жеката". Тях ги брой Сомалия.Всичко на запад от Славейков, на юг от България, на Север от Сливница и на запад от Евлоги не е София. Останалото който каквото и да ти говори е някакво село, което е било вкарано в границите на София и застроено първо с Панелки, ЕПК-та и тухлени кооперации, а сега презастроено с всякакви други извращения от новото строителство но там има драми с канализации, пътища, тротоари, зелени площи и какво ли не. Там не е столица, а "прилежащи" кв.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хасфалта е многу, хасфалта. Водата винаги е текла и пак ще тече. От високо към ниско. Ама да попива вече не остана място. Сичкото хасфалти керемиди покриви и бетон.