Сменят ръководствата на седем столични полицейски управления

Дадох заявка, че предстоят рокади, заяви Демерджиев
24 окт 2022 14:36, Петя Славова
36
Сменят ръководствата на седем столични полицейски управления
Снимка: БГНЕС

Кадрови промени в СДВР обяви на брифинг служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде БГНЕС.

Повод за рокадите са многобройните проверки, извършени през предходните дни, подчерта Демерджиев и обяви, че линията на политически назначения не трябва да продължава в МВР.

Хората, които ще сменим не са осъществявали чадър върху никого, но не са осъществявали и необходимия контрол, не са установили действия, които да не доведат до случай като този с Георги Семерджиев, даде пример Иван Демерджиев.

Без рокади няма как да обезпечим добраната организация в районните управления на СДВР, заяви той и съобщи промените в ръководствата на общо седем от районните управления на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Сменени ще са началниците на Второ РПУ, Трето РПУ, Четвърто РПУ, Пето РПУ, Шесто РПУ, Седмо РПУ и Осмо РПУ.

В ОД на МВР Пловдив началникът Димитър Балев ще бъде преназначен. На негово място ще бъде назначен заместник-директора на директорията до сега. Мотивите са му изцяло лични и по негова молба, съобщи още Демерджиев.

Друг обаче е случаят в ОД на МВР Кюстендил, където също ще бъде сменено ръководството. Досегашният зам.-директор ще поеме кюстендилската полиция.

Старши комисар Светослав Григоров си позволи грубо да наруши правилата, позволи си да ме излъже директно в очите, заяви Демерджиев и съобщи, че в предизборно време комисар Григоров се е срещал с представители на ГЕРБ, по думите му, достатъчно високопоставени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви смени, какви преназначения? Сигурен съм, че ако се проведе едно честно и безпристрастно разследване срещу всички тия, ще се съберат достатъчно доказателства за да ги уволните и даже в затвора да лежат. Само че никой не иска да разследва. Така е по-лесно да замажем очите на народа.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
смяна на поста и преназначения, е това ли са наказанията, хахахахахаха, как няма един мъж, от всички тия хрантутници,за две години колко пъти ги сменихте и става все по-зле, но се правим, че работим и Чашков беше същия, буря в чаша
26
0
 
7
 
! Отговори
Ах рокада-пак рокада преди 1 година
- маФията има си държава !!!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политически смени завоалирани като борба с корупцията в МВР. Тихомълком отиват на други длъжности и ще чакат пак да изпадне възможност да влязат в някоя далавера. Наказателна отговорност ,господин министър, трябва да им се търси и да си получат заслуженото!
24
0
 
7
 
! Отговори
Рошалка преди 1 година
Как искам и аз да безчинствам и наказанието ми да е само смяна.Тези хора трябва да лежат в затвора!
23
1
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Властта трябва да е охранена иначе не е власт.
22
1
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Правилно действа сегашният министър. Прилича на предишния. С такива началници на РПУ-та, изобща не се учудвам, че са толкова дебели полицаите.
21
0
 
7
 
! Отговори
Питащ преди 1 година
Гущера си къса опашката?
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече ме интересува атомното оръжие, което се подготвя от украинците под сурдинка с англетата, която да се пусне в Донбас. Може ли да напишете статия за това? Мерси! :))))
19
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
"Бях точен с парите"!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шефовете на 8 РПУ - та в София сменени. Много добре но продължете и с шефовете на Граничната полиция - всеки ден мигранти по магистралите, в София, в други градове, продължете и с полицаите къито не са за полицаи и полицайки.
17
1
 
9
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Да, във вътрешния двор на 4-то РПУ паркираха колата на съпруга ми, открадната от тях през 2001 година. После искаха да ме глобят, че не съм се регистрирала, влизайки наново в България.Дано сега има там по-читаво ръководство.
16
1
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Браво на първо РПУ, амо там има ефективност, брееееееееее, останалите са ...!
15
1
 
16
 
! Отговори
българин преди 1 година
Смяната е следната: шефа на 2-ро отива в 3-то, шефа на трето в 6-то, от 6-то в 8-мо и т.н.Всички доволни.
14
2
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Старши се е срещал с индианци на Винету? Заслужава не само уволнение, но и сто тояги на голо и да го пуснат в една килия със Семерджийката, пък там който излезе по корав той ще е мъжа. Много служители все още не могат да проумеят, че Винету никога повече няма да се върне на власт. Излишно си хабят кариерите като му правят услуги.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР не струва .Съжалявам ,но какво да кажа на тези на които плащам заплатите чрез данъци а те не мога да се справят с битовата престъпност ,дрогата с хората които си купуват книжките и после катастрофират и отнемат няколко живота ,не могат да спрат побоя над възрастни по селата ,не могат да спрат ало апашите .Еми не мога друга да кажа не струвате МВР даже към примитивно вървите .
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харесва ми как все нови хора идват с нови идеи, но всички си действат като едно време БКП-то. Демек бардака си е същия.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това няма да реши проблемите. Проблемите не идват от шефовете а от средните нива . Чантаджиите остават като невидими . Дори шефа да е решил да прикрие някого той ще изпрати анонимниците .Прави се като в Грузия защото с годините в ченгеджииницата влизат в банда.Особено опасни са дърт ченгеджистите .С годините имат връзки навсякъде и се чувстват над закона.А чадърите ги опъват прокурорите на герб.Трябва да има мандатност при офицерите ченгета.Не повече от 10 години с власт ченгеджииска прокурорска
10
0
 
9
 
! Отговори
Кире преди 1 година
А какво се случва със шефа на МВР Дупница, който отказа да изпълни служебните си задължения по случая "Седемте Джуджета"? Вместо това предложи на длъжностни лица да ги почерпи, вместо да изпълнят съдебно разпорждане. Същия този, под чиито чадър, охранителите на братя Галева продължават да безчинстват.
9
0
 
7
 
! Отговори
Колапс Сигурност преди 1 година
В ДАНС е още по зле, правят Експерименти с хора, бъркат им в мозъка с честоти!