Фандъкова: Общината ще извърши цялостен ремонт на 9 ключови булеварда

За ремонт са предвидени и над 10 улици през тази година
153
Фандъкова: Общината ще извърши цялостен ремонт на 9 ключови булеварда
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

През 2023 г. продължаваме работа по три от булевардите от миналата година и по още шест големи ключови булеварда и над 10 улици в различни квартали, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на ул. "Кукуш" в район "Илинден".

През тази година ще бъдат ремонтирани важни улици в най-застроените квартали на града като "Манастирски ливади – Запад", "Манастирски ливади – Изток", "Горна Баня", "Витоша ВЕЦ – Симеоново". Продължават ремонтите и реконструкциите на булеварди с трамваен релсов път като вторият етап на ремонта на бул. "Цар Борис Трети".

Предстои цялостната реконструкция на бул. „Стамболийски“ заедно с трамвайния релсов път и участък от бул. "Мария Луиза" също с трамваен релсов път, информира кметът Фандъкова.

Тя подчерта, че Столичната община ще работи с бюджета от 2022 г., който осигурява финансиране за най-ключовите инфраструктурни обекти за града. Това са пробивът на бул. „Тодор Каблешков“, който се очаква да започне през тази година, както и на ул. „Филип Кутев“, съобщи кметът Фандъкова.

По думите й тези два обекта ще осигурят връзката между бул. „България“ до бул. „Симеоновско шосе“ на третия градски ринг. Ключови са Околовръстния път и Северната скоростна тангента в северните и западните части на града, бул. „Рожен“, ул. „Адам Мицкевич“, бул. „Ломско шосе“ – булеварди, които правят връзките с Околовръстния път и заедно с метрото най-важните ни задачи за 2023 година, каза столичният кмет.

По думите й общо 130 млн. лв. са предвидени за ремонт на инфраструктура през годината, отделно е осигурено финансиране и от заемите, които общината е взела като този за изграждане на 700 хил. квадратни метра тротоари.

По повод ремонта на ул. „Кукуш“ в район „Илинден“ Фандъкова каза, че работата продължава, тъй като метеорологичните условия позволяват това. Завършен е първият етап от ремонта, предстои през пролетта да се положи износващият пласт асфалт.

В отговор на въпрос относно новите превозни документи в градския транспорт, които влязоха в сила от 1 януари кметът Фандъкова каза, че Центърът за градска мобилност (ЦГМ) трябва да отговори на всеки един сигнал за проблем.

"Такива има при валидирането, което вече е задължително. Въпреки това до март няма да бъдат налагани глоби на пътниците, които не са валидирали превозните си документи", посочи кметът.

"Поискала съм да се даде гратисен период, докато всички хора свикнат", посочи Фандъкова. Тя подчерта, че на база на информацията от валидирането се правят анализи за броя на превозните средства, натовареността им, разписанията, които да помогнат на градският транспорт да бъде по-удобен за гражданите.

"Трудно се свиква с промяната, но от ЦГМ ще бъдат толерантни", гарантира столичният кмет.

Фандъкова поздрави столичани по повод 145-ата годишнина от Освобождението на София.

(БТА, София Господинова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пари се дават годишно за пренареждане на павета?На какви цени?Кой приема работата?
76
5
 
22
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Съдейки по коментарите София няма да има кмет от ГЕРБ. Това означава, че грабежа през тази година до изборите ще е като за последно. Всичко ще се продаде и загроби. И последния ще угаси и тока.
75
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая само обещава! Е така колкото да говори пред медиите! Къде са зелените площи? Къде са детските градини дето обеща? Къде е чистия въздух? Къде е удобния и евтин транспорт? Всеки вижда колко разбит е и пътя и тротоарите! И то след хвърлени стотици милиони! Тая женица трябва да се засрами вече малко!
74
5
 
18
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Фънда- най-некадърния кмет на София
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо буфери паркинги за метрото,после канализация ,че срамота в Европата,да сме на скептични ями,или да тече в канафките льо л...
72
5
 
11
 
! Отговори
Копейката преди 1 година
До Анонимен 74Тя не е по грабежа, а по солфежа. Така започна кариерата.
71
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в парк Възраждане сложили светещи фигурки срещу Заплащане 1 заградени с Непрогледен брезент ! - Алчници долни ! А сега 9 Ремонта ! и пак ще има геП геП за Гепаджийската касичка ,че идат избори-пари требат за маалите
70
4
 
8
 
! Отговори
Копейката преди 1 година
Да идва генерал Борис Бонев и да ни довърши. Както един друг генерал със същите инициали.
69
3
 
14
 
! Отговори
Коколо от Бенджамини преди 1 година
Фъндък какви мерки вземате, че персонала в детските градини и ясли е в пенсионна възраст. Хубаво строите градини, но кой ще гледа децата. Давате на тези жени по-малко пари от Чистотата. А не чистят ***, а нааканите дуп. на децата ни! Кой ще се грижи за тях след 5 години ?
68
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-грозен, тъмен и мръсен град по Коледа нямаше както в Европа, така и в България. София не заслужава такъв грабеж и безхаберие, но щом си ги търпи, значи така трябва
67
13
 
2
 
! Отговори
Копейката преди 1 година
Г-жа Фандъкова не заслужава такова отношение. Хванала се е на хорото с крадливото герберско племе и не и дават да слезе в движение. Изглежда като добър човек. Фъндъче, мигни с уше ако те изнудват твойте да правиш крадливи ремонти, без да лапнеш и цент. Помня в началото на мандата зася много цветя имаше моменти, в които София наистина изглеждаше, че се променя. Но след това какво стана с теб не знам, дръж се!
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме да се возим с хартиени бюлетини в градския транспорт.Бъдете последователни,че само убърквате хората.
65
1
 
13
 
! Отговори
Бул. Стамболийски преди 1 година
МИЛОСТ!!!
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя иска да каже краденето продължава, очаквайте задръствания, ремонт на ремонтите с години. Срокове и качество няма да се следят, както винаги.
63
3
 
16
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Добре де плащаме заплата на един Фъндък, за да прави некачествени ремонти. Но защо трябва да плащаме заплати и на тая свита край нея пак за да получим некачествените ремонти. Шест парцала само на тази снимка сигурно с по 5 бона заплата и добавки. Защо издържаме крадлива вредяща ни администрация. Хванете баба Ленче пенсионерка от Строителни войски, сложете й каска и елек и повече работа ще свърши, а и ще е благодарна, че пенсията малка.
62
2
 
9
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
O нееее.... Изчакайте смяната на поколенията, дано се намери някой кадърен некрадлив кмет. Стига лапане.
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехаа, каква лапачка ще падне!
60
1
 
13
 
! Отговори
боко преди 1 година
тая още колко милиона ще открадне докато я затворят?
59
1
 
8
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 година
Мииииилост!... Не го правииииии!..Не го правииииии!... Не го правииииии!...
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затварянето и ремонтирането е скъпо струващо ограничаване на трафика. Все едно майстора да ми вземе насила колата за ремонт, да ме остави без кола 1година, после да ми обяви висока цена колкото си е преценил, а за капак колата ми да е по строшена отпреди ремонта!!! Това бихте ли го търпяли?!? Ами НЕ мноУ ясно, ама самовкската даскалица я търпим сумати години