Масово минаване на червено в София, 100 души са получили призовки

В момента тече процедура по модернизация на системата
4 юли 2023 12:28, Нели Христова
93
Масово минаване на червено в София, 100 души са получили призовки
Снимка: БГНЕС

За последния месец са изпратени над 100 клипа с нарушители на движението, които са получили призовки да се явят в полицейските управления. Това заяви Николай Крушарски, началник пътна полиция в СДВР, предаде БГНЕС.

Камерите за видеонаблюдение са ситуирани в централна градска част на столицата в 14 зони и се наблюдават от служители на видеонаблюдение. В момента тече процедура по модернизация на системата.

Още по темата

"Наблюдава се много голямо преминаване на червен светофар. С цел санкциониране на водачите се заснемат видеоматериали на нарушенията им", обясни Иван Младенов, началник сектор “Видеонаблюдение”.

След като бъдат предоставени материалите с неправилно преминаване на червен сигнал, от страна на Пътна полиция ще бъдат предприети незабавни действия за санкциониране на всички нарушители.

"Това е едно от опасните нарушения и ще бъдем безкомпромисни. Предвидената санкция е 50 лева и от март тази година има и отнемане на 10 точки", каза Крушарски.

Разширяването на видеонаблюдението ще даде възможност за по-голям контрол на този тип опасни пътни нарушения, които могат да доведат до катастрофи с други МПС или да застрашат живота на пешеходците.

"Подготвя се и проект за инсталирането на камери в 36 зони по Околовръстния път на София", каза още Крушарски. Той очаква до края на годината да започне самото изграждане.

"Новата система ще може да следи за разположението на МПС върху пътното платно, дали не се преминава от една лента в друга неправилно, дали не се прави неправилна маневра при ляв или десен завой на червено", каза още Крушарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами - ще се избира или да причиниш катастрофа или да ти отнемат точки и давлезеш в регистрите - имаш избор. Който е с малка кола ще страда.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Махнаха мигащото зелено и сега ще има рязко спиращи в последния момент (за да отърват глобите и точките) и неспиращи тирове, които ще мачкат наред. Ще има и поне ранени, не дай Боже загинали. Това ще бъде резултата, а тарикатите и наглярите пак щше си веят хикса. Гаранте. Пощадете поне невинните, които ще страдат от катастрофите. Ахде тия с колите само ще правят ламарини, ама има и велосипедисти.
78
0
 
1
 
! Отговори
Папурко преди 9 месеца
Ми то в Париж масово минават на червено и е все тая
77
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съгласен съм с всичко, минаването на червено е престъпление! Но да попитам коя "умна" глава нареди да се премахнат часовниците (хронометрите) по светофарите в София??? Това беше супер удобно, човек да прецени какво да прави. Сега това е трудно, а и жълтото е супер кратко. Защо???
76
0
 
0
 
! Отговори
Do 78 преди 9 месеца
Много добре знам, там няма завой дори ще заснема следващия път и ще изпратя по телевизиите и КАТ, внимавай от къде минаваш тарикат, да не си намериш майстора!
75
0
 
1
 
! Отговори
Само питам преди 9 месеца
Да не са се организирали в социалните мрежи да поставят някой рекорд за Гинес?
74
3
 
5
 
! Отговори
@ преди 9 месеца
Да вземат да синхонизират светофарите за да не свети зелено от едната страна и червено от другата. На някой места се разминават с по 3-4 секунди и става страшна каша със завиващите. И да спрат светофарите нощем или поне да ги настроят на специален режим. Изключително голямо дивотия и супер изнервящо е да стоиш по 1 мин на кръстовище на което си абсолютно сам и няма жив човек. Отгоре на това, като те хване такава вълна и ако спазваш ограничението на скоростта, на всеки светофар се падаш така.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоз па, автобусите на градския. Ти карал ли си рейс, че даваш акъл от коя лента трябва да прави автобус еди си какво!? Аман от професори! Неслучайно се иска друга категория за по-големите и тежки МПС!
72
0
 
5
 
! Отговори
До 75 преди 9 месеца
Ами редят с в лентата за наляво обаче преминават направо, това е супер масово нарушение и много ме дразни, на Бъкстон дори автобусите на градския го правят на Куфланда. Като цяло маркировка не се спазва, да не говорим за двойно непрекъсната, това трябва строго да се санкционира!
71
0
 
1
 
! Отговори
До ? преди 9 месеца
Неправилно се преминава от една в друга лента през единична или двойна непрекъсната например. Редовно го правят по големите кръстовища.
70
3
 
1
 
! Отговори
? преди 9 месеца
как се преминава от една лента в друга неправилно?
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нарушава се масово защото няма контрол, съответно не се спазват основни правила. Затова ако си първа кола се тръгва много леко и се оглеждаш за хвърчащи камикадзета минаващи на червено, иначе може да стане много, много лошо.
68
1
 
2
 
! Отговори
В Софето преди 9 месеца
Често се случва да минава линейка или полицейска кола и сфетофарите минават на ръчо регулиране, дава им се моментално зелено, което се прави внезапно без зачитане има ли в кръстовището кола или пешеходец. Както си карах и беше зелено за секунда стана червено и трябваше да бия спирачки и да треперя да не ме фраснат отзад.
67
1
 
9
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
А в Закона за движението е написано, че на интензивните кръстовища се слагат броячи. Софийските корифеи ги махнаха, махнаха и зеленият мигащ сигнал и защо сме минавали на червено. Май много актове ще паднат ако се обжалват в съда заради неспазването на закона от общината. Та препоръчвам обжалване в съда.
66
0
 
2
 
! Отговори
Ало преди 9 месеца
А аз се чудя каква е тази опашка пред КАТ София?
65
0
 
12
 
! Отговори
сам си прецеЕням преди 9 месеца
"Наблюдава се много голямо преминаване на червен светофар" - другарю заптие, да го gyxaте! Защо махнахте брояча, мрьсни долни шушумиги!?
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хайде да ми обясните при ляв завой в пиков час, без отделен зелен светофар за на ляво, как точно ще минеш без да те щракне камерата?
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
защо махнаха мигащите сигнали преди смяна на сигнал? бая по-добре си беше
62
0
 
5
 
! Отговори
Абе преди 9 месеца
Нали знаете че 50 кинта е глобата, бате на никой не му дреме, подчертавам на никой!!! Като стане 500 лв рязко ще спре това нарушение.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В статията никъде не се говори за жълтият сигнал. Кво ревете като вдовици за х...