Предлагат връщане на нощния транспорт в София

То ще стане на два етапа
24 юли 2023 12:45, Стела Стоянова
29
Предлагат връщане на нощния транспорт в София
Снимка БГНЕС

Предложение за връщане на нощни линии на градския транспорт ще гледа днес комисията по транспорт към Столичния общински съвет.

Тo е на общинските съветници Зафир Зарков, Карлос Контрера, Симеон Ставрев и Борис Бонев за подобряване на обслужването в наземния транспорт, съобщиха от СО, пише БГНЕС.

Връщането на нощния транспорт ще се случи на два етапа. Първо до края на октомври ще бъдат пуснати двете най-натоварени линии ж.к. „Младост“ – ж.к. „Люлин“ и „Студентски град“ до кв. „Обеля“, а след това най-късно до края на година ще бъдат пуснати и линиите от ж.к. „Овча купел 2“ до кв. „Васил Левски“ и ж.к. „Дружба“ до ж.к. „Гоце Делчев“.

Създава се нова автобусна линия под номер А288, след пускането на новия участък от ул.“Филип Кутев“ до бул. „Симеоновко шосе“. Със завършването на този проект се изпълнява основна част от функцията на улицата като разпределител на транспортните потоци от радиалните направления в южната част на София и високия потенциал за създаването на връзка между кварталите „Кръстова вада“, „Дианабад“, „Студентски град“, „Мусагеница“ и „Гео Милев“.

Следващо предложение, което ще бъде разгледано, е експерименталният проект “Автобуси до училища на територията на Столична община” да бъде част от градския транспорт за цялата учебна 2023/2024 година. Двете линии У1 и У2, работят за втора поредна година и използването им расте.

Още по темата

В доклада са предложени и промени на маршрутите на няколко съществуващи линии:

- Автобусна линия 120 ще се движи по новоизградената отсечка на ул. „Филип Кутев“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“, с което ще се създаде нова връзка на бързо разрастващият се кв. „Кръстова вада“ с метрото и централната градска част.

- Автобусна линия 310, ще промени маршрута си от пл. „Лъвов мост“ през бул. Княгиня Мария Луиза и бул. „Христо Ботев“, с което ще създаде директна връзка на жк. „Люлин“ до Централа гара.

- Автобусна линия 304, ще промени маршрута си в жк. „Дружба“, като ще преминава изцяло през ул. Обиколна от ул. „Димитър Пешев“ до бул. „Цветан Лазаров“. С тази промяна ще се създадат нови транспортни връзки за бързо разширяващата се жилищна част по ул. „Обиколна“.

- Автобусна линия 58, ще удължи маршрута си до гара „Владая“, с което ще създаде алтернатива за живущите с възможността за прекачване на гара „Владая“ като бърза връзка с метростанция „Горна баня“.

- Линия Х50, удължава маршрута си от пл."Орлов мост“ до пл. „Свети Александър Невски“, с което се постига преминаването през допълнителен брой културно исторически забележителности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: СОСнощен транспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Далавера, далавера всичко алъжвериж и министри и банкери всеки прави се на мъж.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че какво раоти през нощта бре това за улеснение на украинските тружженички ли е?
6
2
 
4
 
! Отговори
Бялата Раса преди 9 месеца
До 4 вие Русняците не сте ли от жълтата раса
5
1
 
5
 
! Отговори
Народа преди 9 месеца
Омръзна ни Да плащаме данък държавна сигурност!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Помнете че ви управляват агенти на Посолството които считат всичко про българско за про руско, както на запад да защитаваш бялата раса значи да си фашист.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДДС = Данък Държавна Сигурност
2
3
 
3
 
! Отговори
Добра идея преди 9 месеца
Да не плащат хората на мутробакшишите
1
3
 
3
 
! Отговори
Добра идея преди 9 месеца
Да те пращат хората та мутробакшишите