Какъв е случаят с плачещето дете, нареждащо павета в София?

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира
28 авг 2023 20:22, Йоана Цонева
164

Видео на момче, което поставя павета на тротоар в София, предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира, а полицията ще установява самоличността му.

"Мой приятел е минавал там около 14:30 часа и е заснел въпросния клип, на който се вижда ясно, че има много малко дете, което подрежда плочки и ги зачуква с голям чук. Някъде към 17:30 часа отидох там, не можах да повярвам какво се случва. За съжаление, продължаваше да си работи, да си мъкне плочите. В 17:30 часа на 35 градуса на сянка", коментира Теодор Михайлов.

Детето е на около 10 години, а авторът на клипа недоумява как родителите на детето позволяват то да работи на улицата при тези високи температури, предаде Bulgaria ON AIR.

"ДАЗД трябва да направи пълна проверка кое е това дете, кои са неговите родители, как то е попаднало там и кога е ходило на работа. Защо този, който е надзорник на обекта е допускал това нещо?

Потърсихме и фирмата изпълнител на ремонта за коментар, но не получихме отговор. В позиция до Новините ON AIR от Държавната агенция закрила на детето заявиха, че се самосезирала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като работи проблем,като краде пак проблем.С това снимане телефони вече се преиграва. А като говорим за права,този дали е поискал разрешение за да го снима?С кое право снима без разрешение на родител малолетен?
5
18
 
30
 
! Отговори
Турчин преди 8 месеца
Оставете момчето да работи. Вие не разбрахте, че хората са различни. Те се развиват по-бързо от вас. Не стоят до 18 в час да си бъркат в носа, а после до 23 по кафета в студентски. На 23 имат десет години стаж и две деца. Не ограничавайте ромите с вашите разбирания за живота. Доказано грешни при това. Комунизма си тръгна, но не и от вашите глави.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До мен колумбийците само надуват музиката
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато родителите не могат да работят явно работи детето .Важното що в нашата страна то работи ами за да се изхранва семейството някак дигурно за това работи детето .Нищо чудно нстам където сме запътили това е реалността
2
16
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е какъв е проблемът? Нали работи, а не краде! Вече пък нищо не им позволявате на ромите! По-добре е на работа да се учи, отколкото на разните им други "културни особености", които са им станали такива точно защото не им се дава възможност да се учат на работа! Наградете родителите му, че го учат да работи! От него ще стане човек, за разлика от скучаещите по разни институции, които са се "самосезирали" да се заяждат с него!
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всичките работници където слагат павета са колумбийци така че го търсете в махалата