Майката на момчето, загинало на пешеходна пътека: Дано нашето дете да е последното

Близки и приятели се събраха на ул. Гурко на бдение
3 сеп 2023 19:35, Нели Христова
127

Снимка: БГНЕС

Майката на загиналото на пешеходна пътека при катастрофа в София дете заяви пред bTV, че това е бил обичайният маршрут на сина ѝ.

"Той беше много внимателен, обичайно оттам се прибираше с приятели. Много спокоен, много внимателен, перфектен във всичко. Още го чакам да се прибере. Колко семейства почерниха и колите да им вземат, да ги застрелват ли, не знам дали ще спре това. Каквото и да направят, не знам, дано нашето дете да е последното. Пазете си децата", каза тя.

15-годишното момче загина вечерта в събота, след като пиян го помете на пешеходна пътека в центъра на столицата.

Шофьорът е карал с превишена скорост, нямало е никакъв спирачен път, а с него в автомобила му са пътували жена и детето ѝ. Минути след като е подаден сигнал на 112,  на място пристигат екипи на полицията и спешната помощ. Медиците само констатират смъртта на непълнолетното момче.

 

Близки и приятели на загиналото 15-годишно дете в столицата се събраха на бдение на мястото на произшествието, предаде репортер на БГНЕС.

През днешния ден на мястото на убийството граждани носеха цветя, за да почетат паметта на момчето. Около 18:00 часа близки и приятели на детето се събраха на местопроизшествието и поставиха цветя както върху пешеходната пътека, така и на тротоара около нея. На тротоара бяха запалени и свещи.

На него дойдоха десетки, а болката в очите им трудно може да се опише с думи. Събралото се множество затвори движението за кратко, като това доведе до известно напрежение сред шофьорите.

Бдението премина под засилен полицейски контрол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Сата Нато - абе ти с всеки ден ставаш все по-смешeн с коментарите си. Пише го точно и ясно ПИЯН ПОМИТА БЕЗ СПИРАЧЕН ПЪТ ти обясняваш глупости за видимост и кви ли не идиoтщини. Празноглавец си, ясно е, за съжаление има много като теб и по улиците. А за ПИЯНИЯ КРEТЕН 10 години ефективна. Дeба и пумярите докато не почнат ВСИЧКИ да лежат по десетилетие няма да спре тая черна серия.
88
33
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
Колкото и да е неприятно, истината е, че детето е изскочило пред колата в последния момент и най-вероятно не се е огледало. Или е решило, че като е зебра, ще принуди шофьора да набива спирачки. Гурко е толкова тясна улица, че при всякакъв друг случай, щеше да успее да пресече, преди колата да го връхлети. И другото нещо е - като пускате децата си по тъмно, обличайте ги в нещо светло, а не да се мотаят с черните якета като таласъми.
87
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обаче шофьорите се изнервили, щото видиш ли неделя ги е скъсала, ама така сме всеки вика "мен какво ме засяга" - Повече съпричастност ни трябва
86
27
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
Те ме гледат и ме чакат, аз ги гледам и ги чакам. Накрая колата тръгна и аз спокойно пресякох след тях. -----///----- Няма никаква логика автомобилите да спират и да изчакват пешеходците. Това е пълно безумие и самоубийствена политика. Пешеходецът трябва да спре и да да изчака - въпрос на секунди е.
85
15
 
7
 
! Отговори
Кравар преди 9 месеца
Добре че бяха братята роми в с. Прилем - че да има някаква справедливост .
84
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Време е за забрана за автомобили във всички градове в света.
83
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Шофьори - това са отделна раса "хора" които женени за автомобилите си.
82
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вече нищо не може да спаси България. Можеше преди 15 години....
81
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жената да си вземе кръвнина, държавата - колата, а пияндурника доживот без книжка и в затвора за много дълго време.
80
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В софето , всеки втори е къркан а всеки трети шмъркан .... резултата се вижда . Либерастиядо шия....
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КАКВА ЖЕНА, ОБЩЕСТВЕНОТО ЧУВСТВО ИЗБИЛО ПРЕЗ МОЗЪКА И НАПРАВО, НА НОРМАЛЕН ЧОВЕК В ТАКИВА МОМЕНТИ НЕ МУ ПУКА ЗА ДРУГИТЕ, НО АКО НЕ Е НОРМАЛЕН...
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо крият кой е мъжа убил детето?
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поредната бг тъй пня. Все едно, че това ще промени нещо.
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 73 Друже, разбирам афекта ти, но ще ти напомня, че случилото се снощи се случва по цял свят, в т.ч. и в най-уредените страни. Няма общество без определен % ментални и морални ***.....Нека не плюем България в такъв момент, а да почетем паметта на загиналото дете и да вземем разумни мерки подобни трагедии да се случват по-рядко, отколкото сега. Само това е в силите ни да направим, нека го осъществим!
75
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ТАЗИ МАЙКА МНОГО ПОЛИТИЧЕСКИ ЛОЗУНГИ ИЗКАЗВА ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е?
74
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
През '94та отивам в Англия и тръгвам да пресичам на безлюден път. Една кола идва и като ме вижда, че искам да пресека - спира.Те ме гледат, аз ги гледам. Те ме гледат и ме чакат, аз ги гледам и ги чакам. Накрая колата тръгна и аз спокойно пресякох след тях.От къде да знам, че в другите страни ти дават път да пресечеш, а не те газят като тръгнеш да пресичаш???
73
2
 
12
 
! Отговори
гербав? преди 9 месеца
вече се появиха ,че шофьора е поредният гербав пияндурник покриван от Боко.
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И каква е тази майка, която е качила детето си в колата на пиян шофор!?
71
3
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
До Анонимен 72/ РОДИТЕЛИТЕ НА ШОФЬОРА ОБИКНОВЕННИ БЕЗБОЖНИ КОМУНИСТИ ВЪЗПИТАЛИ БЕЗБОЖЕН КОМУНИСТ! И ПОСЛЕ ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ И ПУТИН СНЕ СА ВИНОВНИ :D ЗЛОТО В БЪЛГАРИЯ СИ ИМА ИМЕ И ТО Е ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ МАЙКА И ПУТИИИИИИН НЕ СЛУЧАЙНО БЪЛГАРИЯ Е СКАПАНА И ОТ ТАКИВА КАТО БОРИСОВ ОТРОЧЕТА НА БКП ПСЕВДОНИМ БУДА. ГАДЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ БЕЗБОЖЕН РЕЖИМ!
70
18
 
1
 
! Отговори
ВЪZРАЖДАНЕ преди 9 месеца
КОЙТО Е ПРОТИВ ПУТИН ПОД ГУМИТЕ !) ПУТИИИИИИИИИИИИИИИИИИН