Майката на момчето, загинало на пешеходна пътека: Дано нашето дете да е последното

Близки и приятели се събраха на ул. Гурко на бдение
3 сеп 2023 19:35, Нели Христова
127

Снимка: БГНЕС

Майката на загиналото на пешеходна пътека при катастрофа в София дете заяви пред bTV, че това е бил обичайният маршрут на сина ѝ.

"Той беше много внимателен, обичайно оттам се прибираше с приятели. Много спокоен, много внимателен, перфектен във всичко. Още го чакам да се прибере. Колко семейства почерниха и колите да им вземат, да ги застрелват ли, не знам дали ще спре това. Каквото и да направят, не знам, дано нашето дете да е последното. Пазете си децата", каза тя.

15-годишното момче загина вечерта в събота, след като пиян го помете на пешеходна пътека в центъра на столицата.

Шофьорът е карал с превишена скорост, нямало е никакъв спирачен път, а с него в автомобила му са пътували жена и детето ѝ. Минути след като е подаден сигнал на 112,  на място пристигат екипи на полицията и спешната помощ. Медиците само констатират смъртта на непълнолетното момче.

 

Близки и приятели на загиналото 15-годишно дете в столицата се събраха на бдение на мястото на произшествието, предаде репортер на БГНЕС.

През днешния ден на мястото на убийството граждани носеха цветя, за да почетат паметта на момчето. Около 18:00 часа близки и приятели на детето се събраха на местопроизшествието и поставиха цветя както върху пешеходната пътека, така и на тротоара около нея. На тротоара бяха запалени и свещи.

На него дойдоха десетки, а болката в очите им трудно може да се опише с думи. Събралото се множество затвори движението за кратко, като това доведе до известно напрежение сред шофьорите.

Бдението премина под засилен полицейски контрол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България е единствената страна, в която дори да спазваш правилата в обществото по учебник, дори да си стриктен и дисциплиниран като войник, животът ти пак ще е изложен на опасност. Защото един човек ако спазва правилата, 1000 други не ги спазват! Пример- Милен Цветков, който, докато е изчаквал чинно зеления светофар на празно шосе.... беше пометен с бясна скорост от колата на един наркоман!
68
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 70 и за тва ли е винонове Путин ве брато, съвсем изплискахте легена вече
67
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изказвам искрените си съболезнования на почернените родители, загубата им е огромна. Нека момчето им почива в мир, окъпано в тяхната безкрайна любов!
66
12
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ЦЕЛИЯ СВЯТ ГЛЕДА КАК ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е ОЩЕ НА ВЛАСТ И СИ ПРАВИ КВОТО СИ ИСКА И ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ЖИВ! ДОКАТО РЕЖИМА НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН НЕ ПАДНЕ НЯМА КАК ДА СЕ ДАДЕ ПРИМЕР НА СВЕТА , ЧЕ ЗЛОТО ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАНО! ЗА МОМЕНТА ЗЛОТО Е НЕНАКАЗАНО!
65
9
 
9
 
! Отговори
До долню преди 9 месеца
Милиционерите са заети да пазят паметника на съветската сгган и не се занимават с такива дреболии. :)))
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 65. Ако не спрат ги чакат тежки глоби. Разбира се сигурно в покрайнините е по-различно както в Англия - кой изпревари.
63
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз отдавана спрях да пресичам на пешеходни пътеки, откакто щяха да ме отнесат няколко пъти, иьзчаквам да няма никакво движение и тогава минавам. В Герамания още да се доближиш на два метра от пътеката колите спират.
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 61. Оглеждам се на 16, но се хващам, че някой път когато се връщам уморен от работа или когато здраво е напекло изпускам някои оглежданки. И шофьорите трябва да внимават и пешеходците.
61
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как ще ги стигнем американците се питаше, е вече ги стигнахме по убийства и самоубийства.
60
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мерцедесът, с който е убил детето не е на негово име. На кой е автомобила? На някой роднина с ТЕЛК ли? Или на приятелката му, която качила детето си в колата? Да не би колата да е нейна, но да е била пияна като kитук и да е дала ключовете на убиеца? Отдел закрила на децата да се самосезират! Как ще качиш детето си в колата на пиянде?
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-добре е на пътека да преминаваш, ако няма никакви коли, иначе си чакай, много измислени нерваци се навъдиха и е опасно.
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е първото няма и да е последното докато има улично движение на пешеходци и автомобили. Стават нещастни случаи. Но такива кто тоя - пиян, надрусан или нагъл и нахален трябва да бъдат унищожавани на място поне за да намалеят случаите.
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само с "Дано" убийствата на пътя и жертвите на домашно насилие няма да приключат! И дори най-тежките наказания няма да променят нещата, за съжаление. Царят се оказа прав - нексчествен чип има вграден в тази нация.
56
1
 
19
 
! Отговори
Nick преди 9 месеца
Ако ги застрелват със сигурност ще намалеят драстично подобни случаи. Писал съм и преди, до нас има пешеходна пътека към парка. Статиска водя всеки път - 2-3 от 10 коли просто не спират, без значение дали сме тръгнали по пътеката с децата, или не. Това е ежедневно. Недай си боже някой да ми сгази детето, няма да е жив много дълго след това, без значение къде го крият. Докато не въведат сериозни наказания, които да се спазват няма да има живот в бантустана
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как са новите мерки с отнемането на автомобили на пияни шофьори? Имат ли ефект, а?
54
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само казвам че хората викаха демокрация. Имаше гласове, които им обясняваха, че ще стане по-лошо. Те твърдяха, че ще стане много по-хубаво. Е, с пиянството, развратът и произволът виждаме какъв е резултатът. Впрочем в истинската демокрация също се рекламират откровени извращения. От сорта Байдън да каже, че Америка носи душа на трансджендър... ------------Ало н.ещастник, специално в САЩ такива наказания има ако те хванат пил, че после и капка няма да посмееш да пиеш. Оле пък ако убиеш някой...
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не ви ли е срам да.правите политически дивиденди от трагедията на хората? Тръгнаха тука разни некадърници да обясняват ако един кой си бил на власт как щяло да е друго. Наивни и нагли сте!
52
13
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ИЗВЪРШИТЕЛЯ ОБЯВИЛ, ЧЕ ЖЕРТВАТА Е БИЛ В СИНЬО И ГО Е ОТНЕСЪЛ КАТО КУЦО ПИЛЕ ДОМАТ! СИМПАТИЗАНТИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА НЯМАЛО ДА СЕ ТЪРПЯТ! САМО ЧЕРВЕНО И ПУТИН ТОВА ПОВТАРЯЛ ИЗВЪРШИТЕЛЯ ПРЕД РАЗСЛЕДВАЩИТЕ!
51
21
 
9
 
! Отговори
Колева преди 9 месеца
Само Костадинов и хората от Възраждане ще оправят това полужение...лошо стана много в нашата държава. Ей така е заради скъпата ви демокрация.
50
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радевщината е факт! Тъжната истина