Майката на момчето, загинало на пешеходна пътека: Дано нашето дете да е последното

Близки и приятели се събраха на ул. Гурко на бдение
3 сеп 2023 19:35, Нели Христова
127

Снимка: БГНЕС

Майката на загиналото на пешеходна пътека при катастрофа в София дете заяви пред bTV, че това е бил обичайният маршрут на сина ѝ.

"Той беше много внимателен, обичайно оттам се прибираше с приятели. Много спокоен, много внимателен, перфектен във всичко. Още го чакам да се прибере. Колко семейства почерниха и колите да им вземат, да ги застрелват ли, не знам дали ще спре това. Каквото и да направят, не знам, дано нашето дете да е последното. Пазете си децата", каза тя.

15-годишното момче загина вечерта в събота, след като пиян го помете на пешеходна пътека в центъра на столицата.

Шофьорът е карал с превишена скорост, нямало е никакъв спирачен път, а с него в автомобила му са пътували жена и детето ѝ. Минути след като е подаден сигнал на 112,  на място пристигат екипи на полицията и спешната помощ. Медиците само констатират смъртта на непълнолетното момче.

 

Близки и приятели на загиналото 15-годишно дете в столицата се събраха на бдение на мястото на произшествието, предаде репортер на БГНЕС.

През днешния ден на мястото на убийството граждани носеха цветя, за да почетат паметта на момчето. Около 18:00 часа близки и приятели на детето се събраха на местопроизшествието и поставиха цветя както върху пешеходната пътека, така и на тротоара около нея. На тротоара бяха запалени и свещи.

На него дойдоха десетки, а болката в очите им трудно може да се опише с думи. Събралото се множество затвори движението за кратко, като това доведе до известно напрежение сред шофьорите.

Бдението премина под засилен полицейски контрол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И за Ставийски така казваха..Помните ли? НЕ КАРАЙ ПИЛ! Минаха колко...15 години ли оттогава? И всичко е постарому..Избиват Децата на България, ИZZРОДИТЕ ПРОКЛЕТИ!!!
48
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За съжаление в нашата страна човешкият живот няма никаква стойност...
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 39По-принцип и дефакто на пешеходна пътека пешеходеца е с предимство, но това правило не важи за Т паци с купени книжки и натурализирани Софиянци . Поздрави на женският ти родител
46
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Промяната е факт
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трагедия,горките родители.До кога някави *** ще избиват децата ни,за да си правят на тях кеф,да се друсат и пият?
44
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Благодарение на промените в закона приети от ПП/ДБ и ГЕРБ, сега този престъпник ще отнесе между 10 и 20 години затвор! Ако беше по стария закон, можеше спокойно да мине и с условна! Копейкаджии да го ду*ха*те!
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не говорим, че съвсем умишлено в законите се оставят вратички, за да можем да отървем "нашите", комунистическите и ДС хора в такива случаи.
42
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То човек е нормално като отиде на гости или на заведение, да си пийне. Но баща ми в такива случаи, ако сме с колата, нямаше това - онова. Колата се оставя на място, прибираме се с градския, ако още вървеше, или с такси, а колата отива да си я прибере на другия ден. Аз бих повдигнат обвинение и на жената - с кой акъл се е качила с детето си при шофьор, за който със сигурност е знаела, че е пил. А, да - българките се знае, че са масово шафрантии и че харесват такива "мъже". Бог да го прости детето
41
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
Господи,защото злото ни връхлетя?Станахме подвластни на извратени типове,които ни крадат,обират,мачкат,изнудват и малтретират.И продължаваме да търпим.Не мога да си го обясня.Убеждението ми, за премахване на смъртното наказание преди 20 г.,че е голяма грешка.Вижте как злото избуя,няма страх.
40
1
 
9
 
! Отговори
Край преди 9 месеца
Прави сте - не всичко е от святкането на магистралата да направите път на Баровеца. 50% идва от тава, че паркирате на тротоарите "щото няма къде". Като няма къде законно да паркира немеца не паркира. Българина е убеден, че закона се спазва само ако го гледа полицай иначе не важи.
39
7
 
8
 
! Отговори
До 39 преди 9 месеца
По принцип е така, ама малко адекватност в пешеходците няма да е излишна.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така е в България. Това е резултата от прехода по руски модел който вече 33 години ни натресе ДС и мутрите. Много хора паднаха невинна жертва и още ще умират за съжаление в хаоса който създадоха за да могат да ни разграбват. Жалко за младото момче.
37
1
 
22
 
! Отговори
Do 38 преди 9 месеца
По правилник щом жената е стъпила на пътеката- спираш. Тя ако иска може и на четили крака да мине и да гледа ехидно, спираш и чакаш. Много тежко. За няма и една минута ше се избиваме...
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Винаги ама винаги спирам на пешеходна пътека. Онзи ден една лелка се засилила да пресича с бърза крачка, намалям от далеч, почти пълзя с идеята че няма да се стигне до пълно спиране понеже съм далече. Да ама лелката решава да забави крачката и важно важно гледа нагло и бавно крачи по средата на оживен булевард. Спирам на 2 метра от пътеката, тя обаче решава да се върне и внезапно обръща посоката.... аз трябва да спра 3 тона кола. Моля ви бе хора, оглеждат се . И в колите има хора. Бог да прости
35
4
 
19
 
! Отговори
Край преди 9 месеца
Всичко започва с присвятването по магистралата - плебса да направи път на Баровеца. Докато това го търпите - ще ви мачкат, ще ви крадат и дацета ви ще газят.
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какъв е този шофьор,който на 37г. не може да кара адекватно,какво образование има,кой му дал книжка да управлява кола,че се движел с висока скорост устремил се към кръстовище при което пешеходната пътека зебра е начертана точно със самите очертания на пресичащите се улици,не по навътре по улиците за пресичане,че как е мислел да мине кръстовището без най-малкото да се огледа наляво-надясно за движението на МПС,че още да гледа направо за пресичащи пешеходци,че още влачил детето 100м. по улицата.
33
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 30 Да сравняваш живтота през 70,80,90 те години на 20 ти век с този забързан свят през 21 век е много грешно. Примерно 70 те и 80 те в демократичния свят беше в пъти по-спокоен и организиран в сравнение а комунистическия. Сега можеш да сравниш живота в Русия с този в САЩ примерно. И на двете места е пълно блато. Може би Китай се доближава до най-добрата система в момента. Хем има някакъв режим,хем има свободен пазар и някаква демокрация. Но не забравяй,че СССР се разпадна не заради бананите
32
11
 
7
 
! Отговори
Молеца преди 9 месеца
Нека се съсредоточим върху наистина важните неща, помощите за Украйна, чертежите на новите бойни машини от нашите партньори от САЩ, зеленият преход, Истанбулската конвенция, новите ваксини срещу ковид, зелените сертификати...
31
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мир на душата му на милото дете! Съболезнования на близките!Жестоки наказания за пили и надрусани шофьори!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наистина това място е проблем за пресичане от години! И никой, ама абсолютно никой не се сети да сложи там легнал полицай! А има десетки такива на най-невероятни места в София!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe