"Топлофикация" пуска поетапно парното в София от 5 ноември

Припомниха да бъдат обезвъздушени радиаторите
47
"Топлофикация" пуска поетапно парното в София от 5 ноември
Снимка: БГНЕС

От неделя, 5 ноември, ще започне поетапното пускане на парното в София, съобщиха от "Топлофикация".

Както обикновено първи с "топло" ще бъдат захранени училища и детски градини, а след това и административните и жилищни сгради.

"Припомняме на своите клиенти, че преди пускането на отоплението в техните сгради е важно да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена", обясниха от "Топлофикация".

От дружеството напомниха, че вентилите на радиаторите трябва да бъдат отворени на максимална степен, за да се напълнят отоплителните уреди и да не се налага допълнително обезвъздушаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: парнотоплофикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума преди 5 месеца
Заради СДС-Шайката за 33г. се нагледахме на порно,а сега остава да ни пускат парно.
43
0
 
0
 
! Отговори
Не може преди 5 месеца
по един и същи начин да се третират апартаменти, през които не минават тръби, и апартаменти през които минават. И то вероятно по проект се вижда, че сградите са с хоризонтални инсталации в апартаментите. Когато нямаш възможност да изолираш 2-те вертикални тръби в коридорите, защото са усвоени от 50% съседи при строежа, би трябвало, тези апартаментите без тръби да НЕ ПЛАЩАТ И аз искам за 100 лева, да си отоплявам стая със стълбищна тръба през апартамента ми. Технически паспорти и отказ от сград
42
0
 
1
 
! Отговори
Индивидуален отказ преди 5 месеца
Сграда хоризонтална инсталация, с топломер на вход. Една тръба не преминава през жилището ми. 50% от апартаментите при строежа са вкарали тръбите от коридора в апартаментите си, в коридорите липсват тръби на цели етажи. В резултат неусвоилите коридорни тръби плащат на усвоилите между 100 и 150 лева за сградна да се топлят при нулево лично потребление месечно. На предложение ОС да изолираме тръбите, Усвоителите пропищяха, че трябвали да разбиват. Индивидуален ОТКАЗ, докато КРАЖБИТЕ НЕ ПРЕКЪСНАТ.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Миналата година пуснаха парното още първия ден на всички, а не само на болници, училища и детски градини.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 32 - Нито утре, нито вдругиден ще пуснат парното в жилищните сгради - това ще стане най-рано във вторник или сряда, а в сяда вече ще е доста хладно. Ти какво искаш? Инквизицията от Тошово време ли? Чакат 3 дена подред средноденонощната температура да е под 10 градуса, за да го пуснат и докато се издевават така с хората, половината население се разболява от грип!
39
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 28 преди 5 месеца
Който не ще да плаща и 1 стотинка за парно, да си свали радиаторите! Не пренебрегвай факта, че когато са купували апартаменти в тези сгради, хората са ги избрали, защото се отопляват от ТЕЦ - това е бил един от критериите. От къде накъде ти ще агитираш тези хора да бъдат лишени от централно парно отопление само защото на част от техните съседи им е скимнало да идат на гурбет в чужбина или да отглеждат зарзават по родните си села? Гурбетчиите и градинарите да си свалят радиаторите!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз съм в сграда с хоризонтална инсталация за парното. Миналият отоплителен сезон през януари сметката ми за отопление на апартамента беше почти колкото за сградната инсталация, което означава, че средно на всеки три апартамента, един краде парно.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По груби сметки е масовия случай при около 20-30% от апартаментите се краде топло и съседите им го плащат. Топлофикация са прави, че техните задължения приключват до абонатната станция, но трябва да се намери решение за тези кражби. Краде се и при сградите с хоризонтални инсталации, а не само при вертикалните.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Странно защо всички, които твърдят че не искали топлофикация да ги топли, дават мило и драго апартамента им да е в сграда с парно.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Утре в училищата ще се гласува, трябва да е топло да не се изпоразболеят членовете на комисиите.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отдавна трябваше да го пуснат. Писна ми да се отоплявам с климатици, докато пуснат парното, а и е доста по-скъпо с климатиците.
33
2
 
0
 
! Отговори
Fena преди 5 месеца
До 33. Не си внимавал по физика и термодинамика. Енергията, която ползва ТЕЦ, за да загрее вода и да я транспортира е едно, а КПД-то на системата казва каква част от тази енергия идва в сградата. Скапана мрежа, скапана технология, скапани тръби, скапана сградна... И КПД-то пада до 5-7%. Всички реват, ама всички се топлят. Всяка година "синя" София получава от държавата по около 300млн (тази беше 1,2 млрд) лева за ТЕЦ.А пък уж било комунистическо - някой друг да ти плаща сметката. :)
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дрането на крепостниците започва! Дране до кост!
31
1
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
Аз също не ползвам парно и ме задължават да плащам сградна инсталация. Ще благославям този политик, който намери начин да се направят такива законови промени, които до позволяват на хората да се развеждат с Топлофикация. За 1 кубик топла вода ми начисляваха 270-300 квч енергия. По всички физични закони аз не трябва да получавам топла вода, а прегрята водна пара с температура 400 С. За 1 кубик топла вода се харчат нормално 50 квч. Има и други схеми, по които надписват сметките на хората.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Единствената доволна от пускането на парното е топлофикацията - ще факурира общи части, защото никой не ползва парно на 18 градуса - прогнозата за утрешната температура.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Климатиците ми най-нови модели a+++ с изкуствен интелект харчат по 20лв ток на стая януари. Преди плащах 350 -550 на топлофикация.
28
3
 
7
 
! Отговори
Борисчо преди 5 месеца
Забави ги топлото време. Сега дрането ще в двойно да избият
27
6
 
4
 
! Отговори
Румен преди 5 месеца
Христо , целокупния български народ плащаше по ЗАДЪЛЖЕНИЕ , не по Право. По времето на Социализма. Така и селяните плащаха на гражданите парното. А и гражданите с лева ръка - десен джоб . Се надхитряха с БКП
26
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В квартал Изток ул. Гагарин 20 сградата от години е почти празна но топлоснабдена на Централно отопление . Също бл 73 Явороб , също огромната сграда на ул Жендов и Цариградско Шосе бившата към Дипл. Корпус е почти празна , блокове в Изгрев са почти празни и са на Централно отопление . Пролет масово от големите комп. собствениците заминават по полета и градини. Апар. им са със захр. На Гор. вода. Това е загуба.
25
5
 
5
 
! Отговори
Румен преди 5 месеца
До Христо, е защо трябва репресия и терор към хората които искат да не ползват услугата Централно Отопление. Да им се определя къде да ходят. Така Т. Живков по времето на Великата БКП . Комитета по Планиране на Централната Еднопартийна Власт . Каза отоплението да се плаща от ЦЕЛОКУПНИЯ български Народ. Така де държавните сгради и те се греят на Същата Тръба от под улиците.