"Топлофикация" пуска поетапно парното в София от 5 ноември

Припомниха да бъдат обезвъздушени радиаторите
47
"Топлофикация" пуска поетапно парното в София от 5 ноември
Снимка: БГНЕС

От неделя, 5 ноември, ще започне поетапното пускане на парното в София, съобщиха от "Топлофикация".

Както обикновено първи с "топло" ще бъдат захранени училища и детски градини, а след това и административните и жилищни сгради.

"Припомняме на своите клиенти, че преди пускането на отоплението в техните сгради е важно да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена", обясниха от "Топлофикация".

От дружеството напомниха, че вентилите на радиаторите трябва да бъдат отворени на максимална степен, за да се напълнят отоплителните уреди и да не се налага допълнително обезвъздушаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: парноТоплофикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
4
 
! Отговори
Истински лъжи преди 6 месеца
До ГОСТевалла пич, добре лъжеш
19
4
 
8
 
! Отговори
eee преди 6 месеца
нека сладкото папкане започне СЕГА!
18
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Топлофикация явно са го закъсали за пари, в моят дом температурата не е падала под 20 градуса нямам никакво отопление, през деня е 23-24.
17
6
 
6
 
! Отговори
Румен преди 6 месеца
До19 . Друга лъжа е от теб , че няма как . Има как Централното Отопление да се замени с Локално. Както е в Европа и извън ЕС. ИМА КОТЛИ НА ТОК, ГАЗ, ДИЗЕЛ . Монтират се във всяка абонатна и се включват към СЪЩЕСТВУВАЩАТА СИСТЕМА на сградата. Без усложняване. Но трябва разум и желание от НОВАТА МЕСТНА ВЛАСТ на София. Тогава дружеството се закрива или остава САМО за държавните сгради. А там държавния джоб е тънък / празен/ за Вас. Свикналите да взимате от частника чрез СЪДЕБНИ Дела.
16
5
 
9
 
! Отговори
Румен преди 6 месеца
До 19. Слушай бе специалист на топлофикация. Вашата система е стар Съветски модел. Наречен Централно Отопление за Комуналки. Каквито са милиони в бившия СССР. Сега изостав. Този вид инсталация няма в нито една стра на Европа защото е много голям на разход на енергия . Произтича от това ,че топлата вода се пробутва с помпи от километри . И отива и до празни сгради. Мога да ти изброя десетки. Но се плаща прогнозно без законово основание от абонати. Аз не съм от тях. Вие ги измамвате с прогнозна ц
15
3
 
11
 
! Отговори
До ГОСТ преди 6 месеца
Абе, ***, в момента, в който си сложих климатици, сметката ми за парно падна от 200 лева за студен апартамент на 120 лева за апартамент, в който мога да се разхождам по бельо. Безброй жалби в т-фикация, все ми разправяха как комшиите ми крадели (ама това не било техен проблем, а мой, аз да търся кой краде) и как студеният радиатор е едната стая (странно, и на комшиите отдолу и отгоре беше студен) бил мой проблем, щото техните отговорнисти свършвали до абонатната станция.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде пускайте, че шефовете на т-фикация не могат да си купят новият модел бентли.
13
8
 
5
 
! Отговори
ГОСТ преди 6 месеца
ето, това става с дългосрочната прогноза, проверявайте и четете преди да пишете. Сградите проектирани за централно отопление няма как да го заменят с друго отполение. Ел. инсталациите не са изчислявани за голямо потребление, за газ пък въобще няма смисъл да говорим. Така, че докато има потребители, ще има и доставчик на централно отопление. А цената е друга тема.https://wunderground/forecast/bg/sofia
12
16
 
7
 
! Отговори
Христо преди 6 месеца
Крайно време беше. Умряхме от студ. Нормално е на първи Септември още да се пуска, пък който иска да го ползва. Писна ми от склададжии на 5 хиляди лева заплата, които не могат да си позволят парно. Ами да се махат от София или да станат програмисти. Имат опции.
11
6
 
11
 
! Отговори
Нека си пускат поно преди 6 месеца
До Мира и който си го ползва да си плаща както тока и водата, а който не си го пуска поното не трябва да плаща за хладките тръби дето минават през жилището му. Не сме длъжни да плащаме масрафа от 100лв заради заморничавите а има и ел. печки което много по евтино
10
3
 
6
 
! Отговори
Румен преди 6 месеца
До 7. Не заблуждавай и не пускай вредни слухове.Ще отнесеш по закона 5 години затвор . Съгласно Конституцията в РБ . Аз съм на Свободния пазар на Ел. Енергия от 5 или 6 г Казва се Доставчик Последна Инстанция накратко ДПИ. И съм доволен. На бойлер съм и на собствено отопление. От централно отопление не съм над 30 г. По доволен съм . Не плащам сградна инсталация ПРОГНОЗНО . Винаги има гореща вода. Винаги ми се отчита разхода по уред ЕЛЕКТРОМЕР. Винаги мога да го отчитам, контролира разхода си
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А тецовете ще ги закрият, вие още ли се съмнявате и така и трябва
8
4
 
10
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
Започнах да изучавам и практикувам будизъм преди години. Разбрах, че усещането за студ е просто една илюзия, създавана от мозъка. Вече три зими не съм се отоплявал по никакъв начин. Даже съм постоянно на отворени прозорци през цялата зима. Не съм боледувал през това време, за разлика от преди това. И колкото по-студено става, толкова съм по-изпълнен с енергия и адреналин. Студът ме прави по-силен. Но на работното ми място разбира се има отопление. Там не се чувствам добре и енергията ме напуска.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И дървата да се забранят, неандерталщина. Ще се научите, само, как ще се научите.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чичо . Къде виждаш да пуши комин . Комините не пушат нито в София / Лозенец ,нито около София / . Две трити от населението на София и общината ползват собствени - локални отоплителни инсталации. Най зле са тия с отопление на Дружеството към Централното Отопление . Прогнозно заплащане на Сградна инсталация.
5
6
 
7
 
! Отговори
До 5 коментар преди 6 месеца
Първо няма сажди от топлофикациите защото работят на газ . И второ тока ще излезе на свободния пазар и тогава всички ще запалиме свещи и газови лампи за осветлиние . Няма да можеш да си платиш тока със жалката заплата . Особено пък като господата от ДБ и ПП конструктора закрият тецовете .
4
7
 
7
 
! Отговори
чочи преди 6 месеца
Ако няма парно въздуха ще стане мръсен . Няма да може да се диша от печките на дърва и въглища .
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Скоро няма да има топлофикации. Термопомпи или Ел спестяващи климатици, че ми писна да ви дишам саждите
2
7
 
5
 
! Отговори
Мира преди 6 месеца
Нека пускат че вечер си е хладно особено като на вън е влажно . А и на децата в училищата и детските градини ще е топличко.
1
5
 
7
 
! Отговори
колко са бързи преди 6 месеца
от понофикация, но поне спестихме по 100лв на апартамент от тях за хладните им тръби сградна инсталация поради топлия октомври. Теслите почват и доста хора пак ще пропищят особено тези заморничавите