Пускат поетапно парното в София от днес

Топлото тръгва първо в училища и детски градини
Обновена: 5 ное 2023 07:34 | 5 ное 2023 07:28, Александър Попов
8
Пускат поетапно парното в София от днес
Снимка: БГНЕС

От днес, 5 ноември, започва подаването на топлинна енергия към клиентите на „Топлофикация София“. Първо ще бъдат топлозахранени училища и детски градини, а след това административните и жилищни сгради, съобщиха от дружеството.

От „Топлофикация“ припомнят, че преди пускането на отоплението в сградите е важно да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и те да бъдат запълнени, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Клиентите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е също абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и ако установят нередност, да се свържат със своя топлинен счетоводител, припомнят от „Топлофикация“.

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще възпрепятства евентуални манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия, казват от дружеството.

Допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да получат на телефон 0 700 11 111, както и на дигиталните информационни канали на „Топлофикация София“.

На 30 юни Комисията за енрегийно и водно регулиране обяви новите цени на топлинната енергия, които ще са в сила от 1 юли 2023 година до 30 юни 2024 година. За клиентите на "Топлофикация София" ЕАД утвърдената годишна прогнозна цена на топлинната енергия за битовите потребители е в размер на 137,93 лв./мегаватчас, т.е. парното и топлата вода в столицата се увеличават с 0,05%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
да го направят преди 5 месеца
поното като тока и водата. колкото отчетат топломерите, толкова се плаща като при водомерите и ел. таблата за абонат. Не сме длъжни да спонсорираме заморничавите дето от входа не са съгласни да се спре поното. Така десетки хиляди семейства ще спестят минимум по 600-700 на сезон, пари доста хора теглят кредити за да си плащат насъбрани поно сметки от минаващи хладки тръби
5
3
 
9
 
! Отговори
:) преди 5 месеца
За масово пускане трябва да бъдат изпълнени законовите изисквания три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване. Нито средната е под +12, нито има трайно застудяване...НО парното трябва да се пусне за да се смуче от клиентите...е това е
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чакай бе нали глобално затопляне,какво парно,кой лъже пак!
3
8
 
7
 
! Отговори
Дядо преди 5 месеца
Време е. Ноември месец стана. Хората по малките населени места пускат печки вече. Парното е полезно.
2
6
 
7
 
! Отговори
Венко Смръзнатия преди 5 месеца
Чудесно!
1
8
 
8
 
! Отговори
Еееее преди 5 месеца
Щом е за папкане и в неделя ще се размърдат, иначе ходи ги търси, смеееех