Таван на ключов подлез в София заплашва да се срути

Последният ремонт е бил козметичен
28 ное 2023 14:30, Стела Стоянова
28
Таван на ключов подлез в София заплашва да се срути
Снимка БГНЕС, архив

Таванът на ключов столичен подлез е на път да се срути върху главите на преминаващите.

Теч е предизвикал обрушване на бетонната част на колоната, както и са паднали метални конструкции.

Подлезът е на бул. „България“ и бул. „Тодор Каблешков“. Той е доста оживен, а само червени ленти обозначават опасността.

Зам.-кметът на район "Триадица" Христо Вълчанов обясни, че течът идва от тревните площи на платното, а ремонтът, който е правен преди месеци, е бил козметичен.

"Преди 6 месеца е ремонтирана само т.нар. декоративна част от тавана, тоест окачения таван и осветителните тела. Всъщност носещата конструкция не е ремонтирана. Ние за този теч сме сигнализирали неведнъж през изминалите години към Столична община. Подобни течове има не само на този подлез, имаме същия проблем в съседния подлез. Реално трябва да се направи цялостна изолация може би откъм пътното платно. Това трябва да се направи вече с по-сериозен проект, което не е в сферата на районната администрация", каза Вълчанов пред bTV.

Той обясни и какво ще се направи, за да се обезопаси на първо време падналият таван.

"Служители на районната администрация ще дойдат и ще разкачат част от тавана. Ще се опитаме да закрепим тази метална конструкция, което ще е малко трудно, но и ще сигнализираме и Столична община за това, за да могат да се вземат мерки", обясни Вълчанов.

Две трамвайни линии и търговски център са в района на подлеза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: тавансрутванеподлез
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Данче Клептоманче преди 5 месеца
Ако ромската принцеса, клептоманката Данче беше оставила поне 50% от парите за София, това нямаше да се случва. Ама нали с Боко и другите разбойници спирка нямат, гепеха по 70-80% от парите. Ако тези милиарди, които влязоха в София се използваха по предназначение, София щеше да най-красивия съвременен град в Европа.
25
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 5 месеца
Този подлез си беше кенeff още през комунизма, когато го построиха. Видяла жабата, че на Запад и в Япония правят такива подлези и тя вдигнала крак. Е, да де, ама жабата си е жаба. Независимо за "комунистическата" жаба говорим или за "демократичната". А и ако знаете колко вили се построиха по Тошково време с материали гепени от тези подлези, демокрацията ще ви се види песен.
24
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 5 месеца
Мен лично ме е страх да минавам оттам, но няма откъде да пресечеш.Или пак трябва да рискуваш да пресичаш между хвърчащите коли на булеварда.Както стана с онази жена , която я уби лампата в тунела.Дори да искаш да избегнеш , просто не можеш.Ако се срути и пострадат хора, за мен си е чисто убийство.Откраднете още пари, ама утре може вашият мерцедес да пропадне в срутения подлез , да си знаете.Защото и колите които минават отгоре ще се срутят в подлеза.
23
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 5 месеца
Точно за този подлез преди няколко години един инженер обясняваше, че всеки момент може да се срути с оглед на това, че отгоре минават коли и трамваи.Но естествено нищо не е направено.Трябва да пострадат хора и тогава да се започне вайкането.Защото някои не се накрадоха и няма пари за такива неща.Има за къщи в Барселона, няма за подлези и болници и какво ли не.Често минавам оттам и просто няма откъде другаде да минеш, тоест те принуждават да минаваш и всеки момент това може да те убие.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре че няма пострадали. Иначе подлези за ремонт бол, докато не стане беля няма да си мръдне пръста никой.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Леле, много е било лошо при социализма
20
2
 
1
 
! Отговори
Mara преди 5 месеца
Подлеза на България и Каблешков си е добре. Явно жърналята не знаят булевардите . Объркали са единия с другия.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А какво ще е обяснениеот за същата картинка, но на кръстовището на "България " и "Гоце Делчев". Не само, че е оголена арматурата на бетонния таван, но и бетонната основа на пода е поддала. Въпрос на време е да се срути, заедно с коли и трамваи, преминаващи отгоре. Нито бившата кметица с етрогна, нито настоящия кмет. Сигнали са подавани и опасността си тиктака.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
еми влага и гипсокартон на открито няма как да издържи много дълго. От (***-bg) вече ги бутнаха, така че не представляват опасност повече. Хората могат да ги заобикалят на спокойствие
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Наследството на Фандъкова и ГЕРБ.
16
4
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 5 месеца
Всичките магазинчета са частна собственост. Да хванат разните бизнесменчета да си оправят течовете
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-рано на много места имаше светофари и можеше да се минава и отгоре, но полека-лека заградиха сума ти кръстовища и принудиха народа да се вре по подлезите. Пример: кръстовището на Черни връх и Арсеналски - сега искаш-не искаш вече минаваш покрай метростанцията, за да може такъв като Семерджиев да *** отгоре с 300. Освен това точно там щях да се пребия миналата година, защото пред хотела не бяха почистили снега, а стълбището е с красива, но хлъзгава на мокро настилка.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
През този нещастен подлез преди години премина бившата кметица и тогава го чистиха 2 дена. След това беше закърпван много пъти. Наистина е лошо състояние, но доколкото знам няколко общини отговарят за него и затова не могат да се разберат как и кога да го ремонтират основно. Дано не се случи нещо по-сериозно.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фандъка му прави ремонт преди 7 години, ДБ районният още тогава каза, че не е добре. Ама герболяка само краде.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимна преди 5 месеца
По опоскана и мрачна европейската столица не съм виждала.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От многото сняг ще да е. Разбира се кмета-ухо не е виновен, нито носи отговорност кога ще оправи подлеза.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това съм го забелязал от месеци, висят разни метални неща от тавана цяло чудо е, че няма пострадали. Но иначе поканиха някакви наркомани да рисуват по подлеза.
9
3
 
6
 
! Отговори
Кърджалийската преди 5 месеца
Одете пеш бре. Одете отгоре. Баба ви все по подлези е ходила.
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Брей, ама този таван Терзиев, който е от 1 седмица ли го направи или Фандъкова, която пълнеше Чекмеджето на Про стия цели 18 години ?
7
5
 
4
 
! Отговори
Терзо Кмета преди 5 месеца
Пропадането на подлеза е част от нашият план за разширяване на метрото