Свърши се с фигурите: Свалиха и последната част от МОЧА

Процесът по демонтиране на Паметника започна на 12 декември
Обновена: 19 дек 2023 16:00 | 19 дек 2023 16:00, Нели Христова
467

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

И последната част от високите фигури от Паметника на съветската армия бе демонтирана днес.

Така краката на последния войник също бяха отрязани, свалени с кран и позиционирани до останалите части от телата.

Процесът по демонтиране на Паметника започна на 12 декември, като провокира протести на мястото от политически формации, сред които БСП и "Възраждане".

Предстои фигурите да бъдат пренесени в държавен имот, който се намира на територията на София. Заявката е те да бъдат реставрирани.

Разгледайте кадрите от демонтажа в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


467
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
1
 
5
 
! Отговори
Кашияр преди 4 месеца
До 364. Да има: Един в Стрелча висок точно 681 см с вградена в монумента пръст от Малая Перешчепина или Вознесенка подарен ни от Монголия и един български паметник на Аспарух в Добрич, но той няма художествена стойност, двата десни крака са напред, а двата леви назад, което е невъзможно.
328
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ех, дядо, жалко, че не доживя! Колко щеше да се радваш! Сега да направят един красив паментик на някой БЪЛГАРСКИ владетел, примерно княз Борис I или цар Иван Асени всичко ще си дойде на мястото. Или монумент с фигурите на всички значими владетели и герои от Аспарух до Левски по примера на Площада на героите в Унгария... и ще повярвам, че все още има надежда за този изстрадал народ. Замислете се, съветски паметници във всеки град, а паметник на Аспарух има ли? Аз те знам.
327
18
 
7
 
! Отговори
аа преди 4 месеца
а сега да видим ефективноста на БГ съда и кой ще накажат по закон :) циркът е с пълна програма-накрая всичко е точно -виовни няма
326
5
 
8
 
! Отговори
Айде преди 4 месеца
Новият паркинг на негово място!
325
2
 
31
 
! Отговори
Xa-xa преди 4 месеца
Каква е разликата между фашистите и тези ,,ангели небесни" комунистите??? А да, фашизъм в България никога не е имало , но комунизъм???
324
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Къде е новината в този необективен сайт, че съдът спря демонтажа.
323
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Явно в България е имало фашизъм, видно от това че се рушат паметници на антифашисти.
322
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗАЩО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАРИЧА ТЕЗИ ПСИХОДЕСНИИ.
321
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
зАСЕГА САМО СЪДЪТ ЗАКЛЕЙМИ РУШИТЕЛИТЕ. а ГОСПОД ОТСЪДИ БАКЪРДЖИЕВ.
320
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фашистките деди в България се отличаваха, че правят тези неща на живи и убити без съд и присъда хора и тела - фашистите бяха колячи на деца, главорези, набиващи отрязани глави на кол като турския башибозукк, мъчители и погребващи жертвите им на незнайни места в пясъците край Марица и тн. смърт на фашизма позор за неофашизма, който няма място по талибански в 21 век. СЪДЪТ ОТМЕНИ НЕЗАКОННИЯ ДЕМОНТАЖ.
319
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съдебното решение показа беззаконията ви. Сега Тодева и компания да платят щетите от незаконните си действия, като възстановят средствата на българските данъкоплатци, които не сме рушители на паметници в държавния бюджет. Лайквайте си с випиени но на следващите избори ще бъдете пометени от собствените си беззакония, цензура лъжи и наглост.
318
7
 
2
 
! Отговори
КОВИД ОТ САЩ АВТОРА преди 4 месеца
Както е известно през декември 2019 г. се появи COVID-19, който счупи всички рекорди по заразяване, причинявайки глобална пандемия. Жертвите му до декември 2023 г. са 6 987 222 души.Предложението за конструирането на "подобрения" вирус е отправено от организацията с нестопанска цел в Ню Йорк EcoHealth Alliance, която чрез субсидии от правителството на САЩ финансира в чужбина подобни експерименти.Според медиите въпросната организация се е опитала да заблуди Пентагона по отношение на риска, за да си осигури финансирането.Това стана ясно, след като сенатор Ранд Пол показа документи, ч
317
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Останките ще бъдат депозирани в депото във Филиповци или Факултето...
316
3
 
23
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 месеца
Браво - хайде сега към пещите на Стомана Перник.
315
5
 
29
 
! Отговори
художника преди 4 месеца
БРАВО!!! Следва демонтирането на уличните табели с руски имена и замяната им с български герои.
314
6
 
30
 
! Отговори
Пламен преди 4 месеца
Това трябваше да се случи още преди 30 години, но по-добре късно отколкото никога
313
7
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
До Анонимен 349: Не съм във връзка с никакви юдеомасони, но не съм и против съществуването им. Способни хора са. Умеят да властват. Умеят да пренареждат. Пък, на които не им изнася как пренареждат, явно нямат способността те да правят това. Тогава ще се съобразяват. Иначе ще страдат.
312
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
и от съветските съветници. Той няма нищо общо с България и историята. Свързван е с България, но е пропаганда. Баща ми работи над паметника в София, но са направени и още няколко в страната. Организирано е от Политбюро
311
6
 
32
 
! Отговори
Любомир Далчев- син преди 4 месеца
Паметникът идва от Политбюро. Не е свързан с борци против фашизма или Втората световна война. Няма тази връзка. Той се построява като пропаганда, когато те смятат България да стане съветска република. По този начин това е първата пропаганда като реклама на съветската република. Идват съветници от Москва, които помагат с правенето на скиците, каква да е темата на скулпторите и релефите. Политбюро избира художници от Академията, които да го изпълнят. Композициите са директно диктувани от Политбюр
310
31
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Което доказва, че управляващите да престъпници ! Съдът каза ! Позор и за полицията, че са охранявали престъпни действия ! Полицията да си измие позора като хванат и с палки бият отговорните за тези престъпления- областния управител, сътрудниците му и депутатите извършили престъпления ! Бай Ставри очаква евродепутутките и областната мафиотска управа !