Авария остави без парно и топла вода квартали на София

Засегнати са югоизточните квартали на столицата
11 фев 2024 10:43, Александър Попов
45
Авария остави без парно и топла вода квартали на София
Снимка: БГНЕС

Авария остави без парно и топла вода югоизточните райони на София.

От проблема са засегнати кварталите "Младост" 1, 2, 3 и 4, "Мусагеница", "Дървеница", "Малинова долина", "Витоша" и "Студентски град" - става ясно от сайта на "Топлофикация София".

За част от районите е предвидено топлоподаването да бъде възстановено около 12:00 часа днес, а за останалите утре рано сутринта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Ееее преди 2 месеца
Водно отоплителните централи Земляне и Люлин един киловатчас електроенергия не са произвели, а само топлят вода и я продават принудително на раята, която трудно се откача от непоискана услуга и крадци на клона
41
0
 
3
 
! Отговори
миш преди 2 месеца
Трасетата са стари . Тръбите са за смяна . Няма инвестиции или се краде . Всички тръби са ръждясали и се пукат . Това е истината за Топлофикация София
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До40. Написал си истини и малко измислици. Първо е изграден ТЕЦ и основното му е да дава ток. А отпадната вода става за отопление . НО при добри сметки . Когато сградата е близко както по времето на Цар Фердинанд 1900 г. Теца е Сименс . Но сега тоя ТЕЦ не отоплява кв. Горубляне. Защото е грешно. Второ бившия Институт за Ветеринарна Медицина София на Цариградско 73, Агрономическия София . Имаха в сградите локално Отопление и ТЕЦ . Защото тока се подаваше за сградите. Но Лозенец няма Централно о
39
0
 
5
 
! Отговори
Прочетено в нета преди 2 месеца
Нарочно само цитирах без да коментирам, очаквайки, че ще се разберат от всички две неща, за които тук се лъже, но май ще трябва да ги кажа. Първото е, че централното парно не е измислица на социализма, а го е имало още преди социалистическите държави. Второто е, че винаги си го е имало след възникването му и в държави, в които не е имало социализъм, има го и сега. Затова дадох примерите с Копенхаген и Виена. Някои твърдят, че е анахронизъм и го има само в бившите соц.държави, но това,е лъжа.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Копенхаген е един спокоен град . Но за туристи от съседната Германия. Веднага датчанина е привлечен от туристите . И много обича туриста да го черпи и да го разхожда. Да му показва кръчма след кръчма . В тия кръчми хубавото е , че музиката е на живи . И музикантите обикалят кръчмите . И така докато изпият еврото на туриста . И германеца си тръгне с празен джоб , удовлетворен от кратката екскурзия.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей тая Дания стана много важна. Всеки ден Дания та Дания. Там пък теца тръгнал1903г. ТЕЦа е тръгнал защото е близо с Дойчланд. И фирмата е на Сименс от Уфа . Измислен сто години преди 1903 Дания може да измисли страна КРИСТИЯНИЯ за хипита , Тиболи града за увеселение. И как се кара колело хем да шмъркаш , хем на водка и да не падаше
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До23. Няма какво да четеш в Нета . Отиди в резиденция Врана на Цар Фердинанд . Теца е Сименс и прави ток и топла пара за сградите и зоологическата градина преди Копенхаген . А Дания е една държава която . С които воюва все я окупират . Ту Норвежци , ту Шведи , а последните сто години . Англичаните ги отупват , но се отказват . Тъй като са БОК л у ци и не си струва да ги управляват. След тях идва Хитлер , но за малко . Защото и той се отказва. Сега е пълно в територията КРИСТИЯНИЯ от хипета. Атра
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 26. Не съм пробвал този модел за плащане на една сметка . При мен няма топла вода от Централното и нямам отоплителни тела над тридесет години защото съм много високо и нямаше циркулация за 90 град. вода . Така писах , че няма договор и не желая тази услуга . Имам друг доставчик на енергия ДПИ . И въпреки това съм ЛОЯЛЕН клиент на Съдебната система по граждански дела като ищец Топлофикация. Докога ще я караме така не знам
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 33. Вече и бабата почина . Останаха котките в абонатната. Съседния блок го виждам винаги тъмен не свети в също шест апартамента на ком. Яворов но с абонатна която действа та ДРЪНКА . Работи на шест. Да плаща ЦЕЛОКУПНИЯ държавен Б о к л ул .
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никаква авария няма а е контролиран неизбежен ремонт на уличните трасета. От тарикатите на Топлофикация . Те знаят за течовете . Но ги правят в подходящото време , когато е топло . В апартамента толкова често течове нямам на тръбите. Колкото тия от централното което ремонтират ежедневно . Ту тук , ту там .
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що държави смених, що квартири смених в Европа . Такава подигравка с хората като в България с това Централно Отопление не видях. Първо там се плаща по уредите на отоплителното тяло . Грееш се плащал. Няма сградна инсталация Второ бойлера газов включиш грее . Тук ТЕЦ - А е Бойлера. на Централното Отопление. Докарва топлата вода и лето и зиме от КИЛОМЕТРИ под земята. До някое блокче с шест апартамента но живее една баба с две котки. Както е блок 35 в квартала.
31
3
 
1
 
! Отговори
мдааа преди 2 месеца
кофти е това че в студентското село нема топла вода , мометата нема да могат да се подмиват и при всеки следващ миризмата ше се усеща повече :)
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До24. Най доброто пОрно е когато си на държавна служба и се грееш . Или ти го плаща друг Централното отоплени. А Централното Отопление е само в България от ЕС и извън ЕС . В Русия е Централно за Комуналните . И там въобще не се плаща . То върви с комуналката . Обща баня и общи тоалетни . Е за Путин и Медвед е друго бира. Разбира ти главата от централно и локално
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До24 . Крадене става само в Централното отопление . Когато си в колектив текезесарски наречено Етажна Собственост . А когато в тая Собственост има и Общинска , или Ведомствена . Тия последните субекта не плащат . Тъй като са с протекция на Държава , Община . Товарят се частните имоти за сметка на Статуквото . Тогава топлофикация мълчи и граби докато изреват " мръсните " частници. От локално / индивидуално няма как да крадеш. То си е лично и си правиш сметката.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Авария остави без парно и топла вода югоизточните райони на София." ... в бързината прочетох : " остави без пOpнo" вместо : "пАрно" и наистина се почуствах зле заради такава драма с хората, но слава Богу ставало въпрос за пАрно.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До35. Какво си живял / в минало време ) не е важно . И аз съм жиВЯЛ, Но в СОЦА крадех и Избивах отоплението . Така покривал въпреки че беше евтино . Защото ЦЕЛОКУПНИЯ народ от граждани и ТЕ КЕ ЗЕ СА ти плащаха ЦЕНТРАЛНОТО ОТОПЛЕНИЕ . Иначе Комитет за Народни Стопанство . Който СтъкмисвсШе Бюджета на НРБългария . А тоя бюджет като ни наложи Ембарго Запада . За задължения на DM, Долари и Франкове. Живков с Политбюро заповяда да се плаща ЦЕЛОКУПНО от народа. И за Народа 1980г
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А не, това е фалшива новина. Такива неща се случват само в Русия, не и н европейска, демократична България.
25
2
 
4
 
! Отговори
Българите не се преди 2 месеца
научиха! Плаща се месечната такса! Подава се завление за неизвършена услуга със заявление за обезщетение и лихва с над 2-3% над нормата докато се заплати обезщетението, което всеки знае, че трае дълго време и накрая получаваш повече отколкото ти дължат! При незаплащане има Щрасбург за защита на консуматорите, което по себе си има доста високо ниво и доставчика на топлина ще плати и на ЕС по някоя стотинка!
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Живял съм на най-: различно отопление: печки на дърва и въглища, нафтова печка, акумулираща печка на ток, електрически печки, климатици, камина на дърва, локално парно в къща и централно парно. Е, няма по- добро от централното парно, въпреки че го развалиха със смяната на начина на плащане, с термовентилите, с регулирането на топлината в абонатната и датчици за външна температура.
23
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Проблемът с парното в България идва от това, че много хора не искат са плащат и/или манипулират уредите за измерване, т.е. крадат от съседите си. Няма никакво значение дали парното е локално за сградата или топлото идва от Топлофикация. И в двата случая проблемът е еднакъв.