Авария остави без парно и топла вода квартали на София

Засегнати са югоизточните квартали на столицата
11 фев 2024 10:43, Александър Попов
45
Авария остави без парно и топла вода квартали на София
Снимка: БГНЕС

Авария остави без парно и топла вода югоизточните райони на София.

От проблема са засегнати кварталите "Младост" 1, 2, 3 и 4, "Мусагеница", "Дървеница", "Малинова долина", "Витоша" и "Студентски град" - става ясно от сайта на "Топлофикация София".

За част от районите е предвидено топлоподаването да бъде възстановено около 12:00 часа днес, а за останалите утре рано сутринта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Прочетено в нета преди 3 месеца
Когато през 1903 г. в Копенхаген е открита първата централа за отопление на града, климатичните промени са нечуван феномен. Системата бързо се разраства през 70-те и 80-те години. ... Днес 97% от топлината в града идва като страничен продукт от електроцентралите. (04.10.2019)
21
1
 
3
 
! Отговори
Прочетено в нета преди 3 месеца
... наличието на мощна отоплителна мрежа във Виена тя е с дължина приблизително 1200 км и снабдява 350 000 жилища и повече от 6500 промишлени обекта с централно парно.
20
0
 
4
 
! Отговори
Прочетено в нета преди 3 месеца
..отоплението в австрийската столица. Изследванията показват, че 60 % от домакинствата се отопляват с централно парно. Останалите 40 процента използват други източници за отопление- газ, термопомпи и др. Част от енергията, необходима на топлофикационното дружество, идва от. ..
19
3
 
2
 
! Отговори
Reader преди 3 месеца
"Vеликобритания 15 СХората, които са прекарали известно време на Острова, разказват невероятни истории за ледено студените къщи във Великобритания, за двете отделни кранчета за студена и топла вода,///.....Това са мненияна наши бъмове, скуотъри и джанки, размотавали се из Кралството. ;););)
18
1
 
4
 
! Отговори
Митев преди 3 месеца
До Четено в нета От 25 години сам на централно парно. Предпочитам да съм "абориген"!
17
0
 
4
 
! Отговори
Прочетено в нета преди 3 месеца
Великобритания 15 СХората, които са прекарали известно време на Острова, разказват невероятни истории за ледено студените къщи във Великобритания, за двете отделни кранчета за студена и топла вода, за традиционните горещи камъни, които служат за затопляне на леглото и прочее. .. Домовете се отопляват с газови нагреватели, които работят ефективно и с по-ниски сметки за комунални услуги. Средната температура в хола е 15 С. В банята е 10 С.
16
0
 
3
 
! Отговори
Прочетено в нета преди 3 месеца
Кметът на главния град в областта - Страсбург, съобщи за нов план, според който властите ще използват т.нар. отпадъчна топлина от заводи за стомана в близкия град Кел, за да отопляват домакинствата след 2027 година.. .. Но преди това двата града ще трябва да построят тръбопровод с дължина 4,5 км под река Рейн, за да транспортират излишната енергия до Страсбург. (21.09.2023)
15
9
 
3
 
! Отговори
Ненапреднал преди 3 месеца
Действително сме аборигени... Централно отопление... Муа-ха-ха... Западът е зарязал тая система преди векове.
14
8
 
4
 
! Отговори
Четено в нета преди 3 месеца
///"1883 г. в Манхатан от Томас Едисън (Pearl Street Station) /// Сопрете се, бре! Стига с този 19 век! Живеем в 21-ви. Централно отопление на Запад е анахронизъм, но доказва на какво дередже ни докараха Съветите и че още сме в 19 век.
13
0
 
6
 
! Отговори
Четено в нета преди 3 месеца
В много държави, особено в Източна Европа, сред които е и България, парното отопление в големите градове е част от топлофикационна система тоест мрежа подземни тръби, които разпределят гореща вода в радиус от няколко километра. Тази топлина се произвежда в ТЕЦ.
12
0
 
3
 
! Отговори
Прочетено в нета преди 3 месеца
Първата електроцентрала в света е построена през 1883 г. в Манхатан от Томас Едисън (Pearl Street Station). Тя е произвеждала два типа енергия: електрическа и топлинна. ... В ранните години такива централи са се строили само в големите градове (или в непосредствена близост до тях), за да може да се оползотвори максимално произведена енергия, като не се губи топлинна енергия по трасето. ...На английски този вид комбинирано производство на енергия се нарича cogeneration или combined heat and power (CHP), а централите се наричат CHP plant
11
0
 
4
 
! Отговори
Прочетено в нета преди 3 месеца
Централното парно отопление, както го използваме днес, е възникнало в началото на 20-ти век ....В много столици в Западна, Източна и Северна Европа са инсталирани големи топлофикационни мрежи, които транспортират топлина към потребителите по дълги много километри трасета, с минимална загуба на топлина.
10
7
 
4
 
! Отговори
Парното преди 3 месеца
Абе, какво им пишеш за Запада? Тези тука не са си отлепяли задниците от чатарските стаи. Откъде да знаят, че термините "централно топлоснабдяване", "общинска баня", "портокали и банани по Нова година", "режим на тока" са фрагмент от "комунистическата диалектика"
9
11
 
9
 
! Отговори
Правилно казва 7 преди 3 месеца
Всяка къща си има автономно парно и е независима от парното отопление на комшиите. "Централно парно" може да има само сред сателитите на СеСеСеРетата и в самата СеСеСеРейница.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И?
7
3
 
3
 
! Отговори
Теди преди 3 месеца
НИЕ С КОТАРАКА МОЖЕМ И ДА НЕ СЕ КЪПЕМ МНОГО МНОГО ПРОВЕРИЛА СЪМ НЕГО КАТО ГО ИЗКЪПАХ ЩЕШЕ ДА УМРЕ ОТ СТРАХ ДРАСКА ОБАЧЕ АЗ СЪМ ГО ЗАТВОРИЛА В БАНЯТА НЯМА КЪДЕ ДА ИЗБЯГА ВИЖ МОПСЧЕТО ГО КЪПЕХ БЕЗ ПРОБЛЕМИ
6
16
 
15
 
! Отговори
Централно парно преди 3 месеца
Това е нещо, като централна психиатрия. В САЩ, Канада, Австралия и Западна Европа такова животно няма. Централно парно и топла вода са ви останали за спомен от СеСеСеРетата, карашик с Кремиковци и останалите съветски простотии.
5
8
 
9
 
! Отговори
Aa преди 3 месеца
Баси нещастниците
4
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е авария лъжат . Просто е плануван ремонт защото времето е по топло. И течовете се знаят . Чакаше се точно таково време за бърз ремонт
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бойлери нямат ли на ток да са къпят :)))