Бой и душене, родители твърдят, че третокласничка малтретира децата

Ръководството на училището било взело мерки
47
Бой и душене, родители твърдят, че третокласничка малтретира децата
Снимка: БГНЕС

Третокласничка тормози системно съучениците си. За това сигнализираха родители на деца от 21-о средно училище „Христо Ботев” в София. Преди дни се е стигнало и до душене.

„Синът ми многократно се е оплаквал, че е малтретиран. Това, което преля чашата, беше когато се прибра ударен с дръжка на метла в областта на бъбреците. Детето започна да отказва да ходи на училище”, разказа пред Нова телевизия Мартин Дамянов, баща на едно от децата.

„Дъщеря ми се обади в едно от големите междучасия и каза, че въпросното дете я е душило. Извадих медицинско. Мерките на ръководството явно не са достатъчни”, сподели друга майка на дете.

По думите на родителите плюенето по децата от страна на третокласничката е ежедневие. Те настояват за спешни мерки.

„Ситуацията в класа е много тревожна. Аз и колегите напълно разбираме родителите. Учителите подават сигнал при такива случаи. Системата е създадена по такъв начин, че да подкрепя всички деца, включително тези с проблеми. Взели сме всички мерки - индивидуална подкрепа с психолог, групова работа с децата”, обясни директорът на учебното заведение Мая Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: училищетормоз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виждал съм много дразнещи и провокиращи деца, които после се оплакват че някой ги ритнал, а като го попиташ защо се случи и мълчи и се крие зад настръхналите родители. Липсата на възпитателен респект от учителите води до това. До като всички обвиняват че учителят е наказал или изгонил или издърпал ухото на някой невъзпитан малчуган, така ще е. Не става само с "добро", децата ако ги оставиш на самотек, направо ще се изненадаш на какво са способни.
24
0
 
14
 
! Отговори
Нормално е вече това преди 1 месец
Виждал съм подобно нещо като прибирам малкия от училище . Само че момче . Докато душеше съученик . Удушвача докато душеше изглеждаше зловещо с безумен изцъклен поглед и отворена уста. Намерих майка му . Оказа се мутреса. Изсмя ми се.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямам нищо против генералната идея за подкрепящо и приобщаващо образование, но има ли изобщо някакъв предварителен скрининг на всички деца със СОП, ако случаят е за такова дете? Не се изживявам като специалист, но все си мисля, че да, ок, нека всички са в класа, но когато поведението на такива деца не пречи на образователния процес на останалите и когато няма прояви на агресия, застрашаващи живота и здравето на другите. Но при нас май всичко е само на хартия и всеки се спасява кой както може...
22
0
 
6
 
! Отговори
Бабата от пейката преди 1 месец
Изтъркано ама пак към неолиберал ценности води логиката за генезиса на събитието
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 19Нищо от това което си мислиш че съм, не съм. Виждаш ли до какво води твоето възпитание, до липса на елементарни, аналитични способности, а за кокалите.., много ти е злобно изказването, за това и бият детето ти, вероятно и то е злобар като теб.
20
0
 
18
 
! Отговори
трябва действие преди 1 месец
Или тази дето бие я изключват, или всички родители спират децата си от школото,даскали, педагози, психолози да се занимават само с нея.ДРУГО НЯМА!!
19
1
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 1 месец
Ти си много нещастен и спрел панелковец социопат , децата на десет не са изнежени , просто са деца , училището трябва да е сигурна среда , не арена на гладиатори , но като гледам имаш акъл колкото една калинка , най-вероятно би имал дете насилник , още по вероятно е да вдеш кокалите през зъбите на некоя родителска.
18
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ееее, аман бе, трети клас момиче малтретира изнежените геймърчета. Хей, родителите, много сте меки милички, много меки, само се оплаквате, сякаш сте от друга планета. Ами как да се опозначт тези деца, как да разберат че имат сили в ръцете и краката. Направо сте ми жални всичките оплаквачи.
17
0
 
12
 
! Отговори
Единствено преди 1 месец
Ме радва мисълта, че като поотрасне още малко детенцето ще подкара с бой и душене мама и тати!
16
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
вземете пример от макаренко и стига сте се оплаквали почнете от така нареченитеродители
15
0
 
17
 
! Отговори
. преди 1 месец
Май трябва да върнем старата система , където престъпниците се съдят бързо и ефективно , а не се влачат по съдилищата , а системата да защитава ударените в бъбреците деца и плютите и битите , а не агресорите , да ви пи кам на системите !
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В моя клас, в основното училище имаше един такъв, дето тормозеше децата, включително и мен. Колко пъти ме е провокирал да се бием, а той беше глава нед мен и доста по-тежък. После в казармата, о, чудо тоя ми се появи като новобранец. Като видя кой му е "стария" започна да реве. Буквално. Оказа се, че бил пълен страхливец. Е, нищо не му направих, някак си бях над тея неща. Но така и не се сближихме.
13
0
 
18
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Щом е в трети клас, значи вече е навършила 9 или 10 годинки, а в нейната общност това е вече възраст за омъжване. Така че скоро сама ще освободи училището от своето присъствие и ще увисне на вимето на социалните служби за следващите 40 години. После социална пенсия, като майка героиня.
12
0
 
14
 
! Отговори
Пишете истината преди 1 месец
На кого е дете тази т.н. треокласничка?
11
0
 
19
 
! Отговори
..... повече да не преди 1 месец
прави така, защото след първите 7 години няма как да я променят като характер), или ще се явява на изпити като частна ученичка. Стига с това глезотене и дундуркане на социопатчета, които са създадени такива от семействата им! За място под слънцето човек се бори, а ако е вреден за околните просто го елиминират. Такива са законите на естествения подбор и да им се пречи е кощунство. В наше време, от криво разбрана хуманност глезотят социопата, а той пречи на останалите хора да живеят нормално.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Решението в такива случаи е само едно. Абсолютно всички родители едновременно подават заявления за отписване на децата от училището.
9
4
 
20
 
! Отговори
Без глезотии! преди 1 месец
Това момиче или е със СОП, или е от онези махали, в които такова отношение между членовете на семействата е ежедневие и детето прави онова, което вижда у дома си. Още след първия ден на такива прояви трябваше да изхвърчи от училището, а родителите да плащат яки глоби за всеки ден, през който не ходи на училище. Така, като я запишат в друго школо, ако повтори там същото поведение, пак да изхвърчи и така до момента, в който или ще я превъзпитат с бой (разбирай, ще я наплашат повече да не прави....
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
едно време на такова като го хванеш за ушите и дърпаш, дърпаш, дърпаааааш и ги пускаш точно преди да се откъснат и после го накежеш в ъгъла да стои право с лице към стената и много бързо им идва ъкъла - ама сега сме много мекошави - уууу да не ми барне и превъзтипа някой златцето
7
6
 
1
 
! Отговори
Тези убиват зверски преди 1 месец
Пернишки касапите убиват хора по особено жесток начин и полицаите от Първо РПУ Перник въобще не реагират на сигналите, в бандата участват също жени и роми!
6
15
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Оставете децата да си играят сами