Нови велоалеи и правила за паркиране: Булевард "Витоша" след ремонта

Зам.-кмет очаква хората скоро да свикнат с новостите
7 май 2024 11:08, Инна Ангелова
87
Нови велоалеи и правила за  паркиране: Булевард "Витоша" след ремонта
Снимка: Спаси София, Фейсбук

В последните дни дискутираната тема за новата организация на движението на булевардите “Витоша”, “Патриарх Евтимий” и “Фритьоф Нансен” взима своя връх. Тази вечер се и организира протест срещу нововъведенията, тъй като живущите са на мнение, че това ще доведе до хаос.

Една от новостите по бул. “Витоша” е, че велоалеята е преместена на шосето, не е на тротоара, за да няма конфликти. Това каза зам.-кметът по транспорт на Столична община Илиян Павлов. Другата новост, която даде отзвук и в социалните мрежи, е така нареченото “косо” паркиране.

"Това е единственият законен начин за косо паркиране. Той е и най-безопасен, тъй като имаме видимост при всяка една маневра. Може да има леко забавяне, докато хората свикнат с новата организация”, обясни в ефира на Нова Илиян Павлов.

Заместник-кметът апелира живущите, а и като цяло гражданите да бъдат толеранти, да се даде време, за да се свикне с новата организация. Павлов каза, че в хода на ремонта са чути исканията на живущите. По бул. “Витоша” има допълнителни паркоместа, които компенсират премахнаните от “Патриарх Евтимий”, който трябва да служи за транзитен булевард, допълни Павлов.

Илиян Павлов каза още, че ще бъдат направени допълнителни измервания и преброявания и ако има проблеми, те ще бъдат отстранени веднага.

"Проектът е балансиран", каза още зам.-кметът на СО. Попитан дали ще има задръствания, Павлов каза, че това е нормално и ще бъде докато хората свикнат с новостите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от Страната
10-километрови колони от коли преди магистрала "Струма"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Върнете ги преди 1 седмица
по местата от където са дошли тука се пренасели Нямат ли там жито да орат картофи да копаят
80
0
 
0
 
! Отговори
Ами то преди 1 седмица
Газовете от колите ще са си същото количество независимо по кой булевард ще ги карат Как си го представяте провинциалните граждани да се накатурят по колела и да оставят колите или да ги натъпчете по и без това оскъдния и рядък градски транспорт
79
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как може да махнем Бонев & Сие ?Докато е още рано..
78
2
 
2
 
! Отговори
Май се бъркаш преди 1 седмица
До Me ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ДАНЪЦИ ПЛАЩАТ ЗА КОЛИТЕ И КОЛКО ЗА КОЛЕЛАТА??? А ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ КОЙТО ПЛАЩА, ПОРЪЧВА МУЗИКАТА?!?!
77
2
 
2
 
! Отговори
Колко преди 1 седмица
данъци плащат велосипедистите и колко шофьорите? М? С ЧИИ ПАРИ СЕ ПОДДЪРЖА ПЪТЯ, М? Който иска велоалеа, да се бръкне в джоба и да си построи!!!!!!!!!
76
2
 
4
 
! Отговори
До Иван преди 1 седмица
Ти не ми обяснявай как да стигна до центъра. Обясни ми как да стигна от Попа до Люлин 5 в 22:30. Да видим колко метра, трамваи и тролеи ще сменям и колко ще ги чакам. Всички сте много отворени като почнете да давате акъл, ама като вземаш нещо, трябва и да даваш - първо оправете градския транспорт, а после експериментирайте с трафика и местата за паркиране.
75
1
 
1
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 седмица
галка се изгуби - защо този булевард е толкива важен за еднорозите? Да не го извоюват за gей парада. Голяма битка?
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От една страна е наистина глупава реорганизация, но от друга страна ненавиждам повечето автомобилисти в бг, които масово са некадърни джигити и комплексари, така че тяхното цвилене ме радва. Още повече че баш само най големите мазохисти и пръцковци карат в центъра, така че за мен няма особена разлика
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Me Извpатеняци, на които им харесват неправилни неща, винаги е имало.
72
11
 
3
 
! Отговори
Me преди 1 седмица
На мен пък ми харесва. Центъра на града ми, не е паркинг и няма нужда да става такъв! Е, който му трябва колата, да си ходи с нея на село!
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен70 Наистина новото разделение е направо безумие! Велоалеите са по широки от пътя,а паркинга е опасен и за малалитражки@
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами шопи- тарикати вие си ги избрахте джендърчета и кмета *** наследствено! Лошото е че са напът да съсипят и малкото останало хубаво от страната ни!тази отсечка е направо безумие!
69
2
 
6
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 1 седмица
Докога ще ни управляват извратеняци като тези, стига с протести с лист А 4 в ръката крайно време да грабнем сопите
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Гъделчо-Абе професоре,ела ти вземи едно колело да ходиш на работа от Бояна до центъра. Или от Люлин до центъра. Да те видим докъде ще стигнеш. В големите градове дето ги даваш за пример има развито метро. А нашето обхваща 1/3 от столицата. На приказки е много лесно
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На мен 30 г няма кой да ми смени плочките по тротоара в по-краен квартал на София,а тия все пари за глупости пръскат в центъра всяка година. Жълти павета сменяха,а разлика няма. Сега пак милиони за велоалеи. А за другите едно голямо НИЩО
66
16
 
8
 
! Отговори
Гъделчо преди 1 седмица
В цял свят най-добрите за живеене градове ограничават автомобилния трафик в центъра, само в България хората мрънкат против това. Да слязат от раздрънканите си таралясници, да си вземат велосипед или карта за градския транспорт (щото такава за фитнес едва ли ще си вземат) и да престанат да се оплакват.
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая организация Бонев ли я е измислил или учените? - Бонев защото учените щяха да я изпробват първо на животните
64
6
 
13
 
! Отговори
ЛГБТИ преди 1 седмица
Като направят подземни паркинги, както и редовен и евтин градски транспорт, тогава да правят такива безумни експерименти. Ще има саморазправа с джендърчетата
63
5
 
19
 
! Отговори
Проф. шофьор преди 1 седмица
Задръстиха единствената отсечка, където нямаше задръстване. *** без мозАк
62
10
 
9
 
! Отговори
Бегай преди 1 седмица
Махайте ги тия неадекватни джендърчета-предателчета от управлението на държавата и на общината