Бъста Раймс, Светльо и Ъпсурт пуснаха духа от бутилката

10 000 вилняха в първия ден на SPIRIT-а
Обновена: 4 авг 2012 14:36 | 4 авг 2012 14:36,
44

Ms. Dynamite впечатли с познания по български. Снимка: Dnes.bg
 

Няколко часа преди старта на SPIRIT of Burgas се усещаше, че морският град живее с фестивала. 

Места в хотелите няма, пристигналите в последния момент бяха пращани в най-близките курорти, а някои късметлии все пак намираха квартира в Сарафово или кв. Меден рудник.
 
Таксиметровите шофьори пък нямат и минута почивка.
 
В началния час - 18.30, хората във фестивалната зона все още са малко, но морската градина и централната улица на Бургас е препълнена и голяма част от тях се насочват към Централният плаж.
 
На юбилейното пето издание на SPIRIT-а за първи път се акцентира върху хип-хопа. В първия ден гвоздеите в програмата бяха Тайни Темпа и Бъста Раймс. 
 
Началото обаче беше за родни изпълнители. На главната сцена излезе Рафи, Кристо и Лора Караджова се изявиха като дует, а след тях щафетата бе поета от атрактивната Ms. Dynamite. Тя обра овациите на вече около 3-4 хиляди с желанието да си комуникира на български и посланието  "Обичам ве!".
 
След нея на сцената се появи нашумелият британски рапър Тайни Темпа. Хитовете и енергичното му поведение на сцената докараха до делириум публиката, която бореше жегата и влагата с много бира, мента и джин.
 
В същото време на рок сцената вреше и кипеше, а Свилен и Остава доставиха инстинско удоволствие със стегнат сет с нови и познати парчета като "Sex in the morning" и "Шоколад".
 
Хип-хоп инвазията имаше солиден отпор и "На тъмно" сцената, където също бе пълно заради Мимо и Джанго Зе. 
 
Кулминацията в първия ден трябваше да бъде Бъста Раймс, феновете го очакваха в 23.00 часа. Във фестивалната зона вече имаше около 10 000 души, като голямата част бяха пред основната сцена.
 
Започна се с половинчасов подгряшащ сет и когато всички очакваха той да се появи, последва неприятна пауза. Натрупаният адреналин започна лека-полека да отстъпва на раздразнението, а десет минути преди полунощ се чуха и освирквания. 
 
Група англичани на първия ред решиха да внесат малко футболен колорит и запяха песни, познати от стадионите. Един от тях дори размахваше фланелка с надпис, който гласеше, че без ултрасите футболът е нищо.
 
Други разнообразиха скуката, като започнаха да пускат във въздуха надути презервативи, които се раздаваха масово на плажа.
 
Въпреки че всичко наоколо бе в пясък, във въздуха се носеше мирис на трева. Но не на прясно окосена, а на тази специфичната.
 
В крайна сметка Бъста Раймс се качи на сцената няколко минути след полунощ, а изригването на феновете показа, че организаторите не са сбъркали като са заложили на хип-хопа като акцент.
 
Но ако трябва да бъдем честни, публиката беше на далеч по-голяма висота от прочутия рапър. И докато той редеше рими на главната сцена, започна леко оредяване. 
 
За нула време пред рок сцената гъмжеше, тъй като там вече бяха кандидат-президентът Светльо Витков и неговите "Легенди". 
 
"Здравейте, ние сме Бъста Раймс, а на акордеона е Ванката", започна с представянето Светльо, след което бандата подкара своето специфично народно творчество. За секунди пред сцената стана мазало, като погото на рок феновете контрастираше на почти детския ентусиазъм при Бъста.
 
На 15-ина метра, пред "На тъмно" сцената, също бе пълно в очакване на Ъпсурт. Въпреки проблемите с озвучаването те показаха, че трудно могат да бъдат надминати, въпреки че все по-рядко можем да чуем нещо ново от тях. 
 
Всъщност интересът на феновете показа, че на някои родни групи мястото им е на главната сцена, но на това ще обърнем внимание в отделен материал.
 
Към два часа вече имаше доста жертви, паднали на пясъка след неравна битка с купона. Тези, които все още имаха сили, се насочиха към електронната сцена, за да се довършат с Армин Ван Бюрен.
 
Плаж, супички и много сън пък трябва да възстановят силите за днес, защото на сцената ще бъдат едни от любимците на българската публика - The Prodigy. От българските групи с интерес ще очакваме появата на Контрол, които ще се съберат в оригиналния си състав.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
OVERGROUND преди 11 години
Снощи там бяха Продиджи, а днес са Корн. Да казвам ли друго, злобарчета? Аз съм от София, но фестивала (а и града) им е страхотен. Бил съм най-отпред доста пъти на Васил Левски, но това снощи не отстъпваше по нищо. Дано оцелеем и другия път. Фак'ъм ооол!
34
6
 
1
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
До 32:Вие ли не мислите за кинти? :) Абе, ***, лятото си слагате един матрак и спите в мазетата си за да си давате апартаментите под наем...и ми разправяш, че не мислите за пари?!?!И не се опитвай да сравняваш сбирката която сте направили на плажа с рок групите идвали в София...някои от тях и не предполагат за вашето съществуване...Но да не ти отнемам единствената радост от спирит-а...кефи се като *** на панайр и си трай!
33
0
 
2
 
! Отговори
до метал преди 11 години
теб май нещо те е страх а ?
32
9
 
2
 
! Отговори
метал преди 11 години
Морално деградирали типове, пъпчасали тийнове, сексуално незадоволени дебели ученички, обикновени алкохолици, наркомани и техни подръжатели които нямат пари за дрога пушат трева и са велики и гУеми,селяни на които концерта им е в града, селяни от съседни градове, джепчии *** и врачки,презервативи за социално слаби гейове и лесбийки, и т.н С две думи: SPIRIT of Burgas
31
3
 
2
 
! Отговори
бургазлия преди 11 години
1999 година на Метрополисите имаше по 20000 в Зимния дворец ...смешен фестивал!!!
30
2
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Мдааааммм......мирише-на развалени,мухлясали шопчета.За жалост и този чисто "провинциален" по идея фестивал успяхте да обсебите,лакоми *** такива,но да видим до кога. защото ,за разлика от вас,покрай морето хората не мислят само за печалба и шумен на банкноти,но и за хубава музика,песен,книга и въобще за една положителна емоция. за жалост,вие осквернявате всичко,че и самочувствие имате на велики.....Боже опази!!!!!
29
3
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
"шопчетата" не са толкова завистливи, за разлика от Бургазлии. Освен това "шопчетата" по това време са или в Сл. Бряг, или Лозенец, Варна и т.н. , но не и в Бургас, защото там мирише по принцип.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много "шопчета" ги е яд и завиждат, че такъв грандиозен фестивал с участието на световни звезди от всички стилове, се провежда не там където си мислят че е центъра на вселената, а именно *** и *** - софия. Така с писане на разни безсмислици се опитват да оправдаят невъзможността си (най-вече финансова:)) да присъстват на това събитие.Хайде приятно киснене пред компютъра и злобеене. Поздрави от плажа.Шоуто тепърва предстои :)
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
голямо вилнеене на рафи и лора хахахааааа смешна работа
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да слушам българска музика, но нова, въздействаща и оригинална,...трябва да се създава нещо ново...
25
2
 
2
 
! Отговори
O_o преди 11 години
Ти си *** брат ... Искаш да ми кажеш, че десетките милиони по света, които слушат такава музика, са алкохолици и наркомани ли ? Защо не се забавляваш както ти искаш (ако не си поредния хейтър, на който целия свят му е крив) и не оставиш другите да се забавляват, както на тях им харесва ?Ае ше ви *** и дървените философи.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
българските *** като Светльо не ме интересуваторганизаторите ги пробутват покрай другите, но добре, че има още 3-4 сцени, пък и др. интересни неща :)))
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Светльо и Легендите!! Буста - Муста и незнам кви си...не ме вълнуват въобще
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майко мила какви *** пишат тук?! Уникални ***, колосални селски ***! Аз такива *** не съм виждал в Шри Ланка даже. Изобщо, възможно ли е да си толкова *** и нещастен. Сигурно и децата, които са с майките си на фестивала са наркомани... Абе била ли да сте толкова ограничени и неуки?
21
0
 
3
 
! Отговори
Педал от ГЕЙБ преди 11 години
Якото нигро от втора снимка май е доста надарено.....
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тука в новинарските сайтове пишат предимно дъртофели *** с промити мозъци и такива с ***
19
3
 
9
 
! Отговори
бургазлия преди 11 години
София и В. Търново преди, ни отнеха международния фолклорен фестивал, н'а който се стичаше маса народ и всичко беше препълнено до дупка, отвън на пейките дори беше безплатно и качественоа сета спирита е по-добро от другите муз. фестивали от ретро рок, но се съсипва с всяка година, поради пошлите вкусове на организаторите!!!- те си нямат представа колко по-интелигентви са младите хора и колко чужденци ще дойдат, ако има други стилове музика!
18
10
 
5
 
! Отговори
Недрогиран преди 11 години
Оскотели и деградирали мангало-татари се радват на черни маймуни?!?не ,благодаря!!!
17
2
 
10
 
! Отговори
Burgazliata преди 11 години
Тая статия я е писал някой апсолютно невеж, който явно не е бил на концерта снощи. Бъста си беше СУПЕР, закъснението е характерно за големите звезди особено от Хип-Хопа. Който е бил и на други концерти в БГ знае за какво говоря. Важното е шоуто после какво е , а не колко си чакал. Боли го, Бъста че на някой няма да му хареса, и нишо да не направи пак ще е от най-големите....А Ъпсурт кво? Пяха през 80 процента от времето на плейбек, а Хазарта си за забравяше текста....
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До : Лекия : още две вечери се забавлявай и си яж каквото ти излиза от дупките