Куба спря българската мечта за финал на Световното

България загуби с 2:3 гейма, остана извън голямата четворка
Обновена: 7 окт 2010 09:56 | 7 окт 2010 00:27, Красимир Ангелов
204
Куба спря българската мечта за финал на Световното
Снимка: БГНЕС

Националният ни отбор по волейбол загуби в един спиращ дъха мач с 2:3 гейма от Куба и остана на второ място в група "Q".

Така "лъвовете" пропуснаха шанса си да влезнат в голямата четворка и ще се борят за класиране от 5-то до 8-мо място в Модена.

Куба на свой ред продължава към полуфиналите, където ще мери сили със Сърбия. В другата среща домакинът на турнира Италия се изправя срещу Бразилия.

Милиони българи проследиха безспорно най-красивият и интересен мач до момента, като има защо да съжаляваме, на няколко пъти бяхме на косъм от успеха, но уви, късметът и нервите ни не издържаха.

Все пак националите ни показаха невероятен дух и концентрация, като целият отбор заслужава огромни аплодисменти за мъжката си игра.

Вижте как се разви мача

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
17
 
! Отговори
Волейбол преди 13 години
Благодаря, момчета, че играете със сърцата си, че носите странат ни в тях и че се раздавате за нея. Благодаря ви, че представяте България толкова добре !!! Вие сте шампионите !! Нашите шампиони !! Обичаме ви ! Много Много усппехи за напред !бтв .... Пранди е страхотен треньор, но причината, отборът ни да е толкова добър, е основно в момчетата !!
118
15
 
6
 
! Отговори
Ръб преди 13 години
Много зле. Куба не бяха нищо особенно. Слабички сме си.
117
2
 
15
 
! Отговори
българка преди 13 години
БРАВО НА МОМЧЕТАТА!!!ГОРДЕЯ СЕ С ТЯХ!!!!Кога в цар футбол е имало такива успехи???А , само там се изсипват тонове пари!!!та те дори нямат зала в София!!!Само си представете ако футболистите стигнат до такова място на световното -цялата нация щеше да е по улиците и да скандира,че са шампиони!!!!
116
2
 
20
 
! Отговори
Сандо преди 13 години
Тея, дето плюят по Пранди да МЪЛЧАТ. Ако бяхме победили, може би щеше да е най-добрия тренер, нали? В този живот не може всички да печелят, трябва някои и да загуби. БРАВО на момчетата, не се отказаха, просто нямаха късмет. ГОРД съм че съм БЪЛГАРИН.
115
10
 
1
 
! Отговори
не на Пранди преди 13 години
Искам дискусия, дали съм прав, че Пранди е слаб треньор, а не голо отрицание
114
2
 
6
 
! Отговори
Bravo преди 13 години
Уникален мач за Владо Николов, мнооого слаб за Казийски. Но все пак благодаря на момчетата, защото само те и борците ни карат да се чустваме специални, че сме 'Българи' и поне за малко и оцветяват сивото ни ежедневие.
113
3
 
11
 
! Отговори
Ани преди 13 години
Благодарим Ви, момчета, за чудесната игра и за вълнуващите изживявания!!!
112
2
 
27
 
! Отговори
Илко преди 13 години
Това са нашите шампиони...А най-голямата победа е ако успят да заразят още повече деца да влязат в залите.
111
5
 
11
 
! Отговори
аз преди 13 години
Не сте ли осъзнали, че Българите излизаме от най-трудните ситуации, а се осираме на метеното.Не може във 2-я и 4-я гейм да имаме реални и не много трудни ситуации за успех, да ги изпускаме и да искаме да сме сред големите.ТАКА НЕ СТАВА.
110
17
 
1
 
! Отговори
не на Пранди преди 13 години
Докато Пранди е треньор, тези добри професионалисти няма да станат добър отбор. Дори и явният некадърник М . Стоев постигна повече с по-неопитен отбор.Няма друго обяснение защо волейболисти водачи в отделните класации не могат да победят слаби отбори или да спечелят спечелени мачове, или да допуснат серия от точки -в полрза на другия отбор. Отделно е тактиката да попаднем с " гордо вдигната глава " в по силната група. Докато Пради е треньор няма да имаме успех.
109
1
 
30
 
! Отговори
Тракийски преди 13 години
Благодарим Ви , момчета . За нас Вие сте много повече откоклото всеки световен шампион би могъл да бъде . Българи юнаци
108
2
 
16
 
! Отговори
Kireto` преди 13 години
Bravo nashte samo taka !!!strahotno igrahte
107
2
 
17
 
! Отговори
един от Осло преди 13 години
Въпреки загубата и аз ви поздравявам , БРАВО, и горе главата обичаме ви , гордеем се с вас !!!!
106
2
 
29
 
! Отговори
Българин - ВБ преди 13 години
Трудно е след такава загуба да се говори, но аз се чувствам горд с тези момчета. Те могат да ни гледат с високо вдигнати глави, играха с чест и достойнство. Показаха как трябва да се брани националната чест (за разлика от едни други спортисти). Скъпи волейболисти, благодаря Ви за миговете и емоциите които ми доставихте! Вие сте достойни синове на България.На критиците - скрийте се някъде, че ме е срам да Ви чета.Само "Българи юнаци"!!!
105
1
 
3
 
! Отговори
Amerikanetz преди 13 години
до Сион:хахаха, уцели ме баш на слабото място! знаеш ли колко такива смешници съм виждал тука ,които "работят в голяма компания", хахаха! и като ги питам какво бачкате ве, и те мълчат :-) само един ми каза че бачкането в "голямата компания" било маркетинг продажба по телефона на вилици и лъжици, правени у Камбоджа. Така че айде стига моля ти се с тез смешки, а! Ако си бачкал на 7$ на час и са те мачкали, по-добре си признай и ще ти олекне.
104
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Viva Cuba,Viva El Komendate,samo taka,boi na imperialisticheskite lumpeni( v tova chislo veche i BG, a beshe bratska darjava navremeto) )
103
19
 
4
 
! Отговори
NWA преди 13 години
Може ли някой дами обясни следния факт играта не върви грешка след грешка Тошко излиза играта потръгва компенсираш изоставане от 10-11 точки ,следва смяна Тошко влиза губиш гейм който решава мача, нов гейм Тошко отново титуляр, в четвъртия гейм отново влиза в игра за решителните точки отново грешка изпускаш победата и мача! Така беше и с Франция и с Чехия и във всички важни мачове от лигата! Този просто не става за големите мачове, но по неясни причини е твърд титуляр!Тошко разкарай се от BG
102
3
 
6
 
! Отговори
sion преди 13 години
Колега , за разлика от теб съм работил във водеща световна компания и то по стечение на обстоятелствата- американска..На позиция , която ти в мизерното си съществуване само може да мечтаеш.Но никога , ама никога не съм спрял и за минута да се чувствам БЪЛГАРИН..И да се радвам на всички български успехи..Преди малко ти казах - Като си глупав е за цял живот..Сега ще ти кажа и друго - Предателите никой не ги обича.Стой си в *** и избивай комплекси , мислейки си че ние сме зле..
101
4
 
4
 
! Отговори
Amerikanetz преди 13 години
Do Sion:пич , тез митове и легенди за миенето на чинии, *** и разнасяне на пици са ми ясни. само да ти кажа че това най-големите мизерници го практикуват, дето са с килийно образование като тебе. Знам, че това е един вид самоуспокоение за такива кат теб- че ето видиш ли ония там в Америката мият чинии и аз съм по-добре у БГ слушайки чалга, пиейки менте ракия и чакайки Бат'Бойко да ни опраи :-)
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе пичове, аз имам едно предложение:-хайде да си оправим политиката и да вкараме в затвора всички тези, които в последните 20 години са крали от народа;-да си изберем един път нормален президент, министър-председател и кабинет;-да си ограничим престъпността;-да си оправим икономиката;-да се справим с демографския си проблем;Ето тези яростни "патриоти" които се изхвърлят тук да помогнат за тези неща, а пък аз ви обещавам да оправя волейбола. Не се иска много акъл и големи инвестиции. Наемаме добри треньори, юношеска школа и всичко си идва за 2-3 годинки.ПП Куба е последната държава, на която и завиждам за големите спортни успехи.