Куба спря българската мечта за финал на Световното

България загуби с 2:3 гейма, остана извън голямата четворка
Обновена: 7 окт 2010 09:56 | 7 окт 2010 00:27, Красимир Ангелов
204
Куба спря българската мечта за финал на Световното
Снимка: БГНЕС

Националният ни отбор по волейбол загуби в един спиращ дъха мач с 2:3 гейма от Куба и остана на второ място в група "Q".

Така "лъвовете" пропуснаха шанса си да влезнат в голямата четворка и ще се борят за класиране от 5-то до 8-мо място в Модена.

Куба на свой ред продължава към полуфиналите, където ще мери сили със Сърбия. В другата среща домакинът на турнира Италия се изправя срещу Бразилия.

Милиони българи проследиха безспорно най-красивият и интересен мач до момента, като има защо да съжаляваме, на няколко пъти бяхме на косъм от успеха, но уви, късметът и нервите ни не издържаха.

Все пак националите ни показаха невероятен дух и концентрация, като целият отбор заслужава огромни аплодисменти за мъжката си игра.

Вижте как се разви мача

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
3
 
! Отговори
dedo преди 13 години
до :ЮлияРазбирам те, в България в момента освен да се отдадеш на мазо-страсти нищо друго не ти остава :)
138
3
 
21
 
! Отговори
Aaa...aman преди 13 години
Браво мом4ета !!!!Следващия път като ги набараме ще ги скъсаме !!!Наистина играхме много добре малко не Ви достигна н но за съжаление това е спорта единия винаги е губещ, а другия победител.Аман от *** писарушки дето само драскат тука в нет-а , нищо не разбират от волейбол, а и най- вероятно никога не са и играли.
137
0
 
10
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Само дето при футболистите и "разкатахме ги от игра" е също такъв мираж, какъвто и победата. Волейболистите поне играят. А и това в крайна сметка е спортно състезание. Какво има да хабим излишно нерви, както в коментара над твоя. Аз мога да кажа, че се изкефих на мача. Досега не ми се беше случвало мъже да ме накарат да се усмихвам от толкова далечно разстояние... ;)
136
3
 
17
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
"Много зле. Куба не бяха нищо особенно. Слабички сме си."От РЪБ - РЪБЕСТО изказване...
135
8
 
7
 
! Отговори
dedo преди 13 години
За последен път гледам волейболистите....... @@@@@@@100 пъти едно и също - много добра игра, спечелен с лекота мач и ..... загуба :)И 100 психолози са им малко........... НИКОГА повече няма да си причиня това.....
134
8
 
6
 
! Отговори
ff преди 13 години
били сме по добри от незнам кой си и винаги ПАДАМЕ ----тва ми прилича на Футболистите ---РАЗКАТАХМЕ ГИ ОТ ИГРА рЖАЛКО ЧЕ НИ ВКАРАХА ТРИ ГОЛА;))))Вземете МИСЛЕТЕ........ПОБЕДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ!!!!
133
4
 
3
 
! Отговори
Tedy преди 13 години
Bravo na mom4etata ^_^ sledva6tia put o6te malko i sme tam ;)a i Kubincite biaxa dosta mutirali suzdania :P osobeno nomer 13 :P
132
6
 
6
 
! Отговори
gmitich преди 13 години
To s po dve obici na ushite voleibol ne se igrae, a se hodi drugade! Ligliovci
131
3
 
11
 
! Отговори
boby преди 13 години
В този мач загубихме защото имахме малшанс, това е. Трябваше не съвсем малко късмет в ключови моменти, но този път късмета беше с кубинците, или си мислиш че грешката на Алексиев във втория не беше чист късмет за тях, или пък перфектния им сервиз след това с който затвориха гейма, при положение че в този момент просто се бяха отчаяли и не знаеха какво става и на кой свят се намират. Аре стига сте си мислили че е можело да играем по-добре, нашите играха възможно най-добре в този мач!
130
1
 
10
 
! Отговори
boby преди 13 години
А ти по-добре си гледай утре "националния отбор" по футбол как ще го отнесе от Уелс и не се изказвай там където се обсъждат истинските българи юнаци.
129
6
 
5
 
! Отговори
до 129 преди 13 години
Благодаря.Ти си единствения, който търсиш защо? ... загубихме.Останалите повтарят, само като папагали... българи юнаци.... юнаци, ама победени! а ако не се замислим защо загубихме, утре бъде същото...
128
3
 
3
 
! Отговори
Банката преди 13 години
Момче, вземи да напуснеш форума и се гръмни. Мрънкач ***..
127
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бяхме по-добрите, но кубинците ни превъзхождаха в силата на сервиза и атаките...жалко, наистина ни се изплъзна победата под носа и това стана още във втория гейм. Имахме големи шансове до 4, но когато го изгубихме и него ми стана ясно, че Куба ще победи. Въпреки всичко момчетата ни показаха класа и техника. Останах очарован от играта им. БРАВО МОМЧЕТА!
126
1
 
14
 
! Отговори
За Пранди преди 13 години
Ако искаш дискусия, опитай и ти да дадеш някакви аргументи, а не само голо отрицание! Нещата които си написал просто не са верни! Нито един наш играч не е водач в нито една индивидуална класация на това първенство! Най предното класиране е на Владо и Ники Николов, съответно като нападател и блокировач - 4-ти. В другите класации играчите заемат по зади места. Така че, с играчи класирани от 4 място назад идвидуално, нормално е да се борим за разпределение на местата от 5 до 8. Посрещането ни е зле! Надявам се, точо върху това ще наблегне Пранди, който според мен е добър треньор! Най добрия ни посрещач, според индивидуланите класации, за които самият ти отвори приказка е Матей - на 14-то място. Иначе аз лично виждам развитие в отбора. Примерно, тройната блокада която играе изключително ефективно се появи въобще като елеммент на играта ни, когато се появи и Пранди. Смените му са успешни. Почивките са на време и обикновено дават резултат. Отбитите топки от блокадата все по често се отгирават от задна линия, а до скоро това беше огромен недостатък... Въобще, нямам претенции към треньора! Пък и, ако не е Пранди, кой би се наел!? Радо Стойчев не иска! Нормално! Млад е още, печелят му се...и пари и успехи! Никой не може да го вини за това! Ники Желязков от младежкия по добре ли ще се справи?! Пък и да се справи, не е ли по добре да си държи отбора, както до сега, да жъне успехи и да подготвя таланти!? Той поне в това се доказа!
125
1
 
7
 
! Отговори
морския преди 13 години
до: не на ПрандиНе е слаб той. Много добре си прави сметката. Ако бяхме паднали от Бразилия, сега щяхме да играем с Италия, да ги опухаме и финал за тях нямаше да има.Предвиждам финал Бразилия -Куба и шампион Бразилия.Тъжно и жалко ще е наистина.
124
1
 
21
 
! Отговори
boby преди 13 години
Големи емоции бяха снощи, уникален мач стана. Такива отигравания и обрати рядко се виждат. Жалко само че господ реши да е кубинец, иначе нашите щяха да го вземат мача със сигурност. Особено края на втория сет си беше божия намеса, кубинците не знаеха къде се намират просто, само гледаха и не вярваха на ушите си срещу каква стена играят. И ако провидението не беше вдървило ръката на Алексиев за 24 точка взимахме гейма а оттам мисля и мача. Да не споменаваме двата мач бола в четвъртия. БГ ЮНАЦИ!
123
1
 
27
 
! Отговори
МИНЬОРЕЦО преди 13 години
Отборът ни е от световна класа , в световната ранг листа сме в топ 5 .На това световно бихме Китай , Испания , Бразилия и Полша .Нека някой преди да плюе да погледне тези четири отбора на кое място са в света . Нека не забравиме , че само късмет ни изневери срещу Куба и Франция . А какво да кажем за мача с Бразилия - бий за да те уважават , без зачение как са играли кариоките . Поклон пред отбора на България и нека някои хора да помислят повече за този спорт !
122
12
 
3
 
! Отговори
не на Пранди преди 13 години
Явно никой не иска да пише защо не съм прав в твърдението си, че Пранди е слаб треньор. Млъквам, но помнете ми думата, докато Пранди е треньор световни шампиони или в тройката на световно - няма да бъдем............Даже бъх писал,че успехът ни е феноминален, като се има в педвид ,че Пранди е наш треньор. Не гледайте по името............а по резултатите.
121
3
 
17
 
! Отговори
Варт Дейдър преди 13 години
Браво на момчетата, страхотно се представиха и играха със сърце. Само малшанса им попречи!
120
9
 
1
 
! Отговори
до 119 преди 13 години
Ама не спечелихме. А когато се губи мач- треньора пръво е отговорен........