Григор Димитров изпусна Анди Родик

Пропиля великолепна възможност да достигне до 1/8-финалите в Шанхай
Обновена: 11 окт 2011 15:55 | 11 окт 2011 15:55,
10
Григор Димитров изпусна Анди Родик
Снимка: БТА

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай с общ награден фонд 3 240 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата българинът отстъпи с 0:2 сета пред бившия номер 1 Анди Родик, в отделните части 6/7, 5/7.

Григор буквално подари първата част на своя опонент, след като в близо 80%от разиграванията точките бяха завършвани или след феноменален уинър на българина, или след поредната досадна непредизвикана грешка от негова страна (22 уинъра и 33 непредизвикани грешки).

В началото на срещата хасковлията изпитваше сериозни затруднения с намирането на ударите си и в началните 5 гейма допусна цели 18 непредизвикани грешки, но за щастие в критичните моменти сервисът му сработваше и до брейк така и не се стигна.

Все пак неизбежното се случи в деветия гейм, в който Родик заработи третата си възможност за пробив и този път не сбърка, повеждайки с 5/4.

В ответния гейм обаче Димитров демонстрира желязна психика и завидно хладнокръвие, остана изключително стабилен в разиграванията от основната линия, а във възловия момент показа изключителна скорост и съобразителност в близост до мрежата, които му позволиха да върне пробива за 5/5.

Така се стигна до тайбрек, в който американецът отново не показа нищо изключително, възползва се от петте непредизвикани грешки на Гришо плюс два прилични начални удара, които го отведоха до необходимото му 7:3.

В началото на втория сет обаче Григор повиши нивото си на игра, поизчисти грешките, стигна до ранен пробив, който в последствие затвърди и поведе с 3/1.

В този момент изглеждаше така, сякаш българинът контролира събитията на корта, но това бе само до осмия гейм, в който хасковлията допусна цели три непредизвикани грешки и след едно убийствено маратонско разиграване (43 удара) Родик върна пробива за 4/4.

Последва един изключително оспорван девети гейм, в който Родик така и не намери първия си начален удар, което бе добре дошло за нашия тенисист. Димитров стигна до три възможности за пробив, които пропусна, но при четвъртата не сбърка и така получи правото да сервира за сета.

За огромно съжаление добрите моменти за всички приятели на българския тенис свършиха до тук, след като Гришо не само, че не успя да спечели подаването си, но и загуби останалите два гейма, а с това на практика и мача.

Така Григор пропиля поредния си великолепен шанс за нещо по-запомнящо се в голям турнир и напуска китайския мегаполис със заработените 45 точки за световната ранглиста.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Naki преди 12 години
Браво на Григор, не виждам смисъл да го плювате - най-добър за всички времена БГ тенистист, по ранкинг, а от скоро също така и по $$$ приходи... :)
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да кажете при резултат 2:0 сета, че Гришо изпуснал Родик си е смешно направо!
8
3
 
1
 
! Отговори
шшшшшшшш преди 12 години
тоя е толям клоун!!!дришова работа!!!!!
7
4
 
3
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
До номер 6:Загубата на Гришо срещу Родик е по голямо постижение от всички купи и победи на всички клубове по бойни изкуства на ...Свищов,да речем...забелязах подобен блог ...нищо лично.Утре ще си глътна шкембето и ще поискам от някоя община да ми даде без пари спортна зала-база на клуба ми по фъм муай бай чуам.Бойната техника на деветте манастира,ще взема таксички от 20-30 дечица и кой като мен...СПОРТЕН ДЕЯТЕЛ: ))).И ще плювам ей тука.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешното е че *** изпадна от Топ 70, а някакви лумпели седят тука и се самонадъхват и заблуждават, че ей сега, ей сега ще влезе в топ 10.Аз пък ви се смея, ха ха ха...
5
4
 
6
 
! Отговори
4oko преди 12 години
Как така един път не фана някой бе гришооооооооооооооооооооо ??? Мног ти бегат...
4
3
 
9
 
! Отговори
Фен преди 12 години
Вечната млада надежда...
3
5
 
8
 
! Отговори
Дечо Пора преди 12 години
Де го е хванал, че го е изпуснал питам аз?
2
10
 
7
 
! Отговори
шуменпейтриът преди 12 години
КЪДЕ Е АСКЬОВО?
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Григор...ВТОРИЯ...кръг....ха ха ха ха....

Спонсорирани публикации