Виталий Кличко смаза Чисора и защити световната си титла

Украинецът победи Дерек Чисора в 12 рунда
19 фев 2012 09:19, Красимир Ангелов
123
Виталий Кличко смаза Чисора и защити световната си титла
Снимка: Reuters

Украинският исполин Виталий Кличко успя да защити за 8-и пореден път титлата си в тежка категория, след като смачка в директния мач англичанина Дерек Чисора. Победителят стигна до успеха със съдийско решение и с резултат 118-110, 118-110, 119-111.

40-годишният боксьор даде много ценен урок на своя противник, който провокативно му удари шамар, докато двамата се качваха на кантара преди два дни.

Противникът на Кличко като цяло се държа достойно в 12-те рунда, но така и не успя да отнеме короната на боксовата легенда.

Срещата между двамата боксьори се игра в Мюнхен, в зала "Порше-Арена" пред 12 500 души, които останаха много доволни от  спектакъла, който сътвориха Кличко и Чисора.

Не може да не се отбележи, че в първите няколко рунда мачът бе в равностоен, но Кличко постепенно започна да трупа точка след точка, изпробвайки защитата на противника си.

В крайна сметка украинецът успя да стигне до ценния успех в този мач и да защити титлата си.

Виталий Кличко е вторият най-възрастен световен шампион за професионалисти тежка категория след американеца Джордж Формън, който на 45 годишна възраст спечели световната титла, след като нокаутира Майкъл Мурър.

"Щастлив съм, че успях да защитя титлата си с едно добро представяне срещу Чисора, но въпреки това исках да реша нещата на ринга доста по-бързо", заяви Кличко след мача.

Самият той похвали упоритостта на своя противник, но силно разкритикува поведението му, тъй като англичанинът демонстрира голяма наглост.

Украинецът сподели също, че не е мислел много за шамара, който неговият противник му нанесе по време на притеглянето на кантара, но уточни, че тази случка го е още повече мотивирала да го смачка на ринга.

Братът на Виталий - Владимир Кличко, също определи поведението на англичанина като недостойно.

Самият Чисора демонстрира голямата си наглост и след мача, макар че поздрави украинския шампион за титлата му.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
9
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
101, името му е Касиус Клей.а ти си една невежа гъба..
87
10
 
4
 
! Отговори
знаещият преди 12 години
По-надолу гледам се пънете за кой бил най-добър - Майк Тайсън, Ленъкс Луис...Погледайте малко мачове и кадри от тренировки на Касио Склей (Мохамед Али) и тогава пак елате да плямпате за техника и майсторлък в този занаят. Старата школа си е стара школа...
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vitali e velik. chisora ne zaslujava da pretendira za championskata titla. sled shamara ma4 njamashe da se sastoi, no Vitali ubedi shefovete. Tova shimpanze ve4e njama da ima shans da pretendira za titlata
85
6
 
14
 
! Отговори
do 98 преди 12 години
К'ва завист бе? Ненавист се казва това за обикновения българин което изпитва към тоя *** Пулев. Срам ме е, че този бабаит и скандалджия си извоюва титли и се загръща с българското знаме. Един *** без абсолютно никакво чувтво за морал и за уважение спрямо другите е *** за мен.Смятам и за трезвомислешите незаслепени от патротични чувства българи. Да си печели титлите там, да си се загръща със бг знамето, но не ни карай да се гордеем с такъв ***,остави ни да сме омерзени от него.
84
6
 
7
 
! Отговори
ew преди 12 години
Не е нормално да плюете по Кубрат Пулев, човекът слави България по света и винаги е с българското знаме. Дали има друг народ който да плюе един от най-успешните си спортисти? Сигурно не, то тая българска завист затова е пословична. Баси самоизяждащото се племе, верно има някакъв проблем в "материала".
83
16
 
4
 
! Отговори
InvisibleSlav преди 12 години
Стига с тия славяни бе хора, няма братя славяни, няма славянска сила и т.н. Славяни не съществуват това е една руска измислица. В най-добрия случай под славяни може да се разбират народи от обща ЕЗИКОВА група. Нмяа такова нещо като славяни с общ произход на етническа основа. Украинците нямат нищо общо с поляците или с хърватите, както ние нямаме с руснаците или чехите. С украинците сме роднини защото сме причерноморски скити и траки, а не някакви измислени славяни.
82
4
 
26
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
За да си велик в дадено нещо трябва да си преди всичко Човек. Кубрат, както и този Чисора не са хора- те са уродливи създания в мисленето си. единият скача да се бие на пресконференции, другия пък скача в кръчмите и на обществени места-нашият *** визирам. Вземи пример от братята Кличко... за уважение, за спортсменство за владеене на нервите. Ето това са Хора, а като са един път хора, наред с упехи човек става пример за подражание, за възхита.
81
10
 
9
 
! Отговори
Красимир преди 12 години
Много Плюете по Кубрат Пулев бе хора, радвайте му се на човека, че каквото и да прави и каквото и да е постигнал е бил с Националния Флаг на гърба си! Не мисля , че е по - малък, или по голям от Виталий Кличко! Успехи на Кобрата - той е следващия най в WBC!
80
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чисора ако набара нашия папагал Кубрат, ще го прати за дълго в болница. Макар че е пълен *** тоя Чисора има много яка глава и доста запаси от енергия.
79
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тайсъне,какъв Кличко те гони бе? То един Дейвид Хей се моля да не набара нашия Кубрат, че не ми се мисли Андреа как ще го погребва с неузнаваема физиономия.
78
2
 
6
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
Как да имат мач с Кубратчо на този етап, като нашия Опулев дори не може да достигне нивото на претендент за световните им титли (поясите) на братята?!!! Нашия *** досега не е срещнал нито един стойностен съперник. Нека първо да видим дали ще остане жив в мач с Хей или този *** Чисора пък после го мисли.
77
5
 
7
 
! Отговори
Тайсън преди 12 години
Няма да има мач между братята Кличко и Кобрата,нашият е много по опитен и разнообразен от последните противници на Кличко,и за тях ще е рисков нещо което менъжерите им никога няма да допуснат
76
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия двете *** създания Чисора и Хей са срам за цялата английска нация. Да видиш маймуни с британски паспорт да се налагат словесно и физически- безценно!
75
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най мразя расизма, но повече мразя ***! Миризливи шопари!
74
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еб**ти железните нерви на братята срещу тази ***, особено на Владимир когато тоя *** беше си напълнил устата с вода и му я пръсна в лицето. Владимир остана на едно място без реакция. Велики са във всяко отношение!
73
1
 
25
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Абе вие не разбрахте ли че най-*** нещо в спорта е да се сравняват спортисти от различни поколения бре?
72
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви ли шансове щяха да имат бледоликите Кличко, ако играеха Листън, Клей, Форман, да не говорим за Тайсън? Никакви, нали?
71
3
 
10
 
! Отговори
do 83 преди 12 години
Много ги разбираш гледам нещата. Я кажи Дейвид Хей не победи ли руската горила Валуев 216 см висок и му отне титлата? Я кажи след това не яде ли бой същия този Хей от Владимир Кличко и приклякваше като *** щом Владимир започнеше да му надува камбаната и така да накара съдията да ги раздели?
70
6
 
11
 
! Отговори
пастора преди 12 години
На мен мача не ми хареса въобще. Имаше нещо театрално в него. Ясно е, че двамата Кличко си подбират съперниците, отделно не се хвърлят на як бой и от двете страни. Пари,пари.......Схемата е ясна - мачове в Германия до дупка, и то с удобни съперници. Защо не се пробват срещу някой руснак например? Мача няма да е уреден, затова. Двете загуби на Витали са от съперници които са с неговия ръст. От тогава насам се боксира само с по-ниски.
69
3
 
20
 
! Отговори
СМЯХХL преди 12 години
А нужно ли е да коментираме боя м/у Хей и Чизора на пресконференцията след мача ! Няма такива *** номера. Двете *** се бият кой да яде бой от белия ! И двамата "бРитанци". Позор ! Позор !