Виталий Кличко смаза Чисора и защити световната си титла

Украинецът победи Дерек Чисора в 12 рунда
19 фев 2012 09:19, Красимир Ангелов
123
Виталий Кличко смаза Чисора и защити световната си титла
Снимка: Reuters

Украинският исполин Виталий Кличко успя да защити за 8-и пореден път титлата си в тежка категория, след като смачка в директния мач англичанина Дерек Чисора. Победителят стигна до успеха със съдийско решение и с резултат 118-110, 118-110, 119-111.

40-годишният боксьор даде много ценен урок на своя противник, който провокативно му удари шамар, докато двамата се качваха на кантара преди два дни.

Противникът на Кличко като цяло се държа достойно в 12-те рунда, но така и не успя да отнеме короната на боксовата легенда.

Срещата между двамата боксьори се игра в Мюнхен, в зала "Порше-Арена" пред 12 500 души, които останаха много доволни от  спектакъла, който сътвориха Кличко и Чисора.

Не може да не се отбележи, че в първите няколко рунда мачът бе в равностоен, но Кличко постепенно започна да трупа точка след точка, изпробвайки защитата на противника си.

В крайна сметка украинецът успя да стигне до ценния успех в този мач и да защити титлата си.

Виталий Кличко е вторият най-възрастен световен шампион за професионалисти тежка категория след американеца Джордж Формън, който на 45 годишна възраст спечели световната титла, след като нокаутира Майкъл Мурър.

"Щастлив съм, че успях да защитя титлата си с едно добро представяне срещу Чисора, но въпреки това исках да реша нещата на ринга доста по-бързо", заяви Кличко след мача.

Самият той похвали упоритостта на своя противник, но силно разкритикува поведението му, тъй като англичанинът демонстрира голяма наглост.

Украинецът сподели също, че не е мислел много за шамара, който неговият противник му нанесе по време на притеглянето на кантара, но уточни, че тази случка го е още повече мотивирала да го смачка на ринга.

Братът на Виталий - Владимир Кличко, също определи поведението на англичанина като недостойно.

Самият Чисора демонстрира голямата си наглост и след мача, макар че поздрави украинския шампион за титлата му.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
7
 
6
 
! Отговори
чича ти преди 12 години
Алоооу журналистчето, нито знаеш къде се е състоял мача, нито си го гледал.1. Залата се казва OLYMPIAHALLE и е в задния двор на BMW. 2. Ти, драги ми смехурко гледа ли мача та пишеш, че Кличко е смазал чисора?
47
3
 
14
 
! Отговори
Ласло преди 12 години
Не можа да размаже /да го нокаутира,примерно в 10-11 рунд за да гледат зрителите повечко за парите си/ нахалния ***!Какъв англичанин е този маймуноид?***...кога белият ще се вземе в ръце и ще прочисти тази поразвалена вече европейска цивилизация!Да наплюе миризлив *** бял човек е престъпление, заслужаващо публични изтезания на черната *** до умъртвяване!
46
0
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Мачкаййййййй Гришо!!!
45
3
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
do51Това че английското мънки бе под вякаква критика ясно но и na Кличкото му свършиха акумолаторите последните три рунда и ако продължеше бутаницата още малко можеше да падне от самосебе си!!!
44
1
 
12
 
! Отговори
алкохолен турист преди 12 години
кво да сравнявате Тайсън с Кличко!??първо тайсън е животно във всеки смисъл,а братята Кличко имат и образование и са в Германия като министри на спорта от много години;))нещо за ДОН КИНГ,НАЙС ,а ????
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бой на ш*баните ингилизи...
42
0
 
28
 
! Отговори
kir преди 12 години
На тоя английският циркаджия трябваше да му размаже сурата Виталий. Това няма такова неуважение към противик и към спорта като цяло...!
41
0
 
8
 
! Отговори
? преди 12 години
до 50имаше много чисти удари от страна на Кличко :Dнегрото ходеше напред и се опитваше с хаотичен десен да направи нещо... е няма как да стане
40
6
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Откакто двамата Кличковци навлезнаха в бокса настана пълна скука и 12 рунда ръчкане. Снощи нито едина запомняща се акция, дори и чисти удари нямаше!!!
39
2
 
29
 
! Отговори
f**ing negro преди 12 години
Сега вече може да изтрият "great" от скапното си име britan .....
38
1
 
4
 
! Отговори
? преди 12 години
до 4644 победи 40 КО кой има подобна статистика? никой с Луис спряха мача заради нараняванията другата му загуба е след контузия в рамото
37
16
 
1
 
! Отговори
Xaxaxa преди 12 години
Ще ми се да видя *** от Банкя, известен още като Царя на картофите как ще излезе срещу Кличко. Тоя *** яко набляга на свинската мас и може да му се опре за 2 секунди.
36
2
 
1
 
! Отговори
d044 преди 12 години
Витали има 46 ма4а,от които има и 2загуби,едната от които много тежка от Ленъкс Люис,който тогава го размаза,Кли4ко беше целия в кръв,и имаше тежки аркади.
35
2
 
7
 
! Отговори
? преди 12 години
43 победи 40 с КО кой има подобна статистика? Каква вина има Витали че доминира над противниците си?
34
0
 
12
 
! Отговори
? преди 12 години
youtube/watch?v=_TLokwDXk-Mнаглия *** продължи и след мача...този е срам за бокса
33
2
 
8
 
! Отговори
bg преди 12 години
Vsi4ki angli4ani sa naglosti
32
2
 
37
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Tъпия *** му заби шамар като се теглиха ,Кличко се ядоса и му *** черния г*з на ринга!Типични негърски маймунджилъци !
31
8
 
8
 
! Отговори
до33 преди 12 години
Братко Майк Тайсън е най-великия,ако не беше влязъл в пандиза,щеше 10г да бъде господаря на ринга,но някои хора имаха интерес да бъде на топло,ами нормално след като ги довършваше противниците още в 1вия рунд,някои хора много пари загубиха от това.
30
3
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Е как няма да се заканва Пулев на Кличко като вижда че Виталий вече ще хваща бастуна. Муахахахаха...
29
2
 
7
 
! Отговори
4 преди 12 години
*** и мен ме вбеси с поведението си,но поне подходи доста открито срещу Кличко и за това стана хубав двубой.А днешните боксьори са нищо в сравнение с тези преди 20,30,40 години.Всеки който поне малко е запознат е наясно с това.