Виталий Кличко смаза Чисора и защити световната си титла

Украинецът победи Дерек Чисора в 12 рунда
19 фев 2012 09:19, Красимир Ангелов
123
Виталий Кличко смаза Чисора и защити световната си титла
Снимка: Reuters

Украинският исполин Виталий Кличко успя да защити за 8-и пореден път титлата си в тежка категория, след като смачка в директния мач англичанина Дерек Чисора. Победителят стигна до успеха със съдийско решение и с резултат 118-110, 118-110, 119-111.

40-годишният боксьор даде много ценен урок на своя противник, който провокативно му удари шамар, докато двамата се качваха на кантара преди два дни.

Противникът на Кличко като цяло се държа достойно в 12-те рунда, но така и не успя да отнеме короната на боксовата легенда.

Срещата между двамата боксьори се игра в Мюнхен, в зала "Порше-Арена" пред 12 500 души, които останаха много доволни от  спектакъла, който сътвориха Кличко и Чисора.

Не може да не се отбележи, че в първите няколко рунда мачът бе в равностоен, но Кличко постепенно започна да трупа точка след точка, изпробвайки защитата на противника си.

В крайна сметка украинецът успя да стигне до ценния успех в този мач и да защити титлата си.

Виталий Кличко е вторият най-възрастен световен шампион за професионалисти тежка категория след американеца Джордж Формън, който на 45 годишна възраст спечели световната титла, след като нокаутира Майкъл Мурър.

"Щастлив съм, че успях да защитя титлата си с едно добро представяне срещу Чисора, но въпреки това исках да реша нещата на ринга доста по-бързо", заяви Кличко след мача.

Самият той похвали упоритостта на своя противник, но силно разкритикува поведението му, тъй като англичанинът демонстрира голяма наглост.

Украинецът сподели също, че не е мислел много за шамара, който неговият противник му нанесе по време на притеглянето на кантара, но уточни, че тази случка го е още повече мотивирала да го смачка на ринга.

Братът на Виталий - Владимир Кличко, също определи поведението на англичанина като недостойно.

Самият Чисора демонстрира голямата си наглост и след мача, макар че поздрави украинския шампион за титлата му.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
38
 
! Отговори
Слави преди 12 години
Братята Кличко затова са велики, защото показват мъжкарско поведение и извън ринга, което при *** липсва.
67
2
 
16
 
! Отговори
Юрий преди 12 години
*** си ти не Виталий! Този човек показа че бокса не е спорт за *** а е борба на мускили и тактика!
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
англичанин се води ама си е чист *** , холандец се води ама роден в Суринам , абе за тия да направят за едните световно първенство по надпиване с тъмна бира , а за другите световна за наркомани , Кличко си е номер едно
65
2
 
12
 
! Отговори
do 72 преди 12 години
Хахахаа много се накефих как Хей му отвъртя един в мутрата на този *** Чисора. Не че и Хей не е ***, ама като тази *** *** Чисора няма никъде.
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Некъф петметров терминатор с планини от мускули.То е ясно че ще ги пребива всичките.Може би е добра идея да му пускат по 2-***.Поне всичко да не изглежда предрешено.
63
13
 
14
 
! Отговори
ЦИГАНИТЕ СА НА ВЛАСТ преди 12 години
АБЕ КОЛКО ВРЕМЕ ВИ ТРЯБВА ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ТОВА СЪС ЗАКАЧКИТЕ ПРЕДИ ВСЕКИ МАЧ ЧЕ ДАЖЕ И СЛЕД НЕГО СА ПРОСТО ЕДНИ НАГЛАСЕНИ ПРОВОКАЦИИ ОТ СТРАНА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ В КОИТО ИГРАЧИТЕ С УДОВОЛСТВИЕ УЧАСТВАТ.НАЛИ ТРЯБВА МАКСИМАЛНО ДА СЕ НАТОЧИ ВНИМАНИЕТО НА ЗРИТЕЛЯ КЪМ СРЕЩАТА.ВСИЧКО Е ЕДНА ГОЛЯМА РЕКЛАМА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ В КОЕТО МОЖЕБИ НЯМА НИЩО ЛОШО.НО КАТО ГЛЕДАМ ИГРАТА НА КЛИЧКО НАШАТА КОБРА МАЙ ЩЕ ГО ДЕТРОНИРА НЕЩО МИ Е НЕУБЕДИТЕЛЕН
62
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Як бокс имаше през 90те,мале само като се сетя за Тайсън,Люис,Холифийлд,стария Форман...млатеха се яко,без да се пазят,кви са тия украинци,направят 2удара и бягат назад,пазят се...одеве гледах на ютуб Холифийлд-Форман,*** ма4а,изкефи ме,истински,бой до дупка,истински гладиатори,бокса днес не никакъв бокс,абсолютни смешници.
61
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега е момента да се откаже Великият Виталий. Няма какво вече да доказва, а годините му натежават вече. 10 пъти защитава титлата си. Поклон!
60
1
 
14
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 12 години
CHISORA MOJE DA E MALKO NEVAZPITAN...NO KATO GLEDAH MACHA.....ZABELQZAH CHE IMA MNOGO ZDRAVA CHUGUNENA GLAVA...
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а видяхте ли след мача на пресконференцията Дейвид Хeй какав юмрук заби на Чисора.
58
9
 
1
 
! Отговори
хит преди 12 години
плаче за нашия Любо ***.........
57
9
 
8
 
! Отговори
е добре де.. преди 12 години
кажете ми как да не се кефи човек да не е славянин..
56
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
По малкия брат Владимир трябваше да му плати баничката на тоя *** дето се мисли за боксйор.
55
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма ли кой да го смачка тоя бе?
54
2
 
17
 
! Отговори
йое преди 12 години
Така си е, братята Кличко са са си просто бойци по рождение, генетично заложено им е. Още от старо време техният район в Украйна е известен с това, че там се раждат такива великани. Другото - тренировки, техники, ала бала, също помага, но както се видя и в тоя двубой, на Витали му е в кръвта тоя спорт. Имаше един момент, *** се хвърли със все сила с кроше, Витали по инстинкт се дръпна, юмрукът мина на сантиметри от лицето му...
53
2
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
do алкохолен туристАлкохолика ти освен че си "Fozkopf" ами и *** отгоре на всичко!!!
52
1
 
17
 
! Отговори
Аз казах! преди 12 години
Братята бая *** натръшкаха. И нащо момче Кобричката и той е тръгнал по тоя път ... един по един ги полага. Само напред Витали и Владимир, само напред Кобра...
51
5
 
29
 
! Отговори
УК8У7 преди 12 години
КЛИЧКО ЗА МЕН Е НАЙ ГОЛЕМИЯ...НИКОГА АМА НИКОГА ДОРИ НЕ Е ИЗПАДАЛ В НОКДАУН,НИКОГА НИКОЙ ДОРИ НЕ ГО Е РАЗКЛАТИЛ СЛЕД УДАР,ДОКАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ВЕЛИКИ БОКСИОРИ СА НОКАУТИРВАНИ ИЛИ ПАДАЛИ В НОКДАУН.КАТО ПРОЦЕНТ НА НОКАУТИ ВИТАЛИ СЪЩО ИМА НАЙ ВИСОК ПРОЦЕНТ ПО ВИСОК И ОТ НА ТАЙСЪН И ОТ КОЙТО И ДА БИЛО.БОКСА НЕ Е САМО ДА УДРЯШ,В БОКСА ТРЯБВА И ДА УМЕЕШ ДА СЕ ПАЗИШ.ВИТАЛИ И ДВЕТЕ ГИ ВЛАДЕЕ ДО СЪВЪРШЕНСТВО.
50
1
 
17
 
! Отговори
65u65iu преди 12 години
СЛЕД МА4А С ЛЕНЪКС ЛУИС ТОВА БЕШЕ НАЙ ТРУДНИЯ МА4 ЗА КЛИ4КО.ДА,НАДИГРА ГО ОТВСЯКЪДЕ НО НИТО ВЕДНЪЖ НЕ УСПЯ ДА ГО РАЗКЛАТИ КАКТО СМЕ СВИКНАЛИ ДА ВИЖДАМЕ КОГАТО ИГРАЕ КЛИ4КО.ПРИ4ИНИТЕ СА ДВЕ.ПЪРВО..КЛИ4КО НЕ СЕ РАЗДАВАШЕ МАКСИМАЛНО ЗА ДА МУ ОСТАНАТ СИЛИ ДО КРАЯ,ВСЕ ПАК Е НА 40 Г. И ВТОРО...НЕ УДРЯ ВЕ4Е ТАКА СИЛНО КАКТО НЯКОГА..ТОВА ПАК ЗАЩОТО Е НА 40 Г. ВЕЧЕ.СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА СЛОЖИ КРАЙ НА ВЕЛИКАТА СИ КАРИЕРА ЗА ДА ОСТАНЕ НЕПОБЕДЕН.ЛЕНЪКС ГО БИ С ТЕХНИЧЕСКИ НО НЕ И ПО ТОЧКИ.ПОКЛОН МАЙСТОРЕ!!!!!
49
3
 
15
 
! Отговори
алкохолен турист преди 12 години
тоя СОФЕТО се зове-абе селски тарикат ходи в една цивилизована държава и накрая ти пожелавам да си като братята КЛИЧКО!! лично професори и актьори си приказват с тях като равни с равни в тв студия в най- гледаното време ! пич те в ГЕРМАНИЯ СА КАТО ИКОНИ -БЕЗ наркотици и разни престъпления !имаш ли представа как се постига това -АМИ С МНОГО ТРУД И УБИЙСТВЕННО ДОКАЗВАНЕ! ходи люпи семе пред плазмата и давай оценки-селянин:))