Несметни благодарности към Борисов за двата медала в Лондон

Спортистите ни постигат успехите въпреки държавата, твърди "Дойче Веле"
13 авг 2012 20:55,
546
Несметни благодарности към Борисов за двата медала в Лондон
На кого ли щяха да благодарят спортните ръководители, ако Тервел Пулев и Станка Златева не бяха захапали противниците в битката за медалите като на живот и смърт? Снимка: Reuters

След най-скромното ни присъствие на форума под петте преплетени кръга от 60 години "Дойче веле" търси причината защо спортните ни ръководители благодарят за всичко на премиера Бойко Борисов.

На фона на твърде скромното българско представяне на Олимпийските игри в Лондон спортните началници организирано благодариха “лично” на министър-председателя за “мощната” подкрепа. За какво говори тази благодарност?

Забелязали ли сте на кого благодарят обикновено победителите? И в частност – шампионите в спорта?

Особено ако са свободни хора и не са от някоя държава като Северна Корея, например. Благодарят на учителите, треньорите, колегите и дори на конкурентите си понякога. На семействата и на близките си. На Бог, ако са вярващи, и дори, някак косвено и подразбиращо се – на себе си.

Защото са хора със самочувствие, достойнство и вяра в собствените сили. В България обаче напоследък стана модерно да се благодари на друг.

Може би защото към момента сред тях нямаше нито победители, нито шампиони, в разгара на Олимпиадата в Лондон и българските спортисти благодариха „лично” на този друг. Всъщност, повечето от тях вероятно въобще не са знаели, че го правят, защото от тяхно име благодариха спортните началници.

„От името на българските олимпийци ръководството на делегацията ни в Лондон още веднъж изказва своята благодарност на цялата ни общественост, на българската държава и лично на премиера за оказаната помощ при подготовката и участието ни на игрите”, заяви на шестия ден от Олимпиадата в специална декларация председателката на Българския олимпийски комитет.

Едновременно с тази декларация бе разпространена още една. "Като водач на националния отбор на Олимпиадата в Лондон държа да изкажа благодарността към всеки, който подкрепя българския волейбол.

В тази връзка ние усетихме мощната помощ на българската държава и лично на министър-председателя”, приглася втората декларация, за да няма никакво съмнение на кого трябва да се благодари.

Какъв интерес и каква цел се крият зад тази организирана благодарност, си знаят благодарящите. Този път обаче доста се попрестараха.

Тяхната високопарна коленопреклонност е в конфузно несъответствие с действителността.

Точно в деня, в който се появиха тези декларации, бе започнало и безславно завършило участието на поредните няколко български спортисти. Към онзи момент българската олимпийска делегация имаше нула златни, нула сребърни и нула бронзови медала, но без личната „мощна помощ” на премиера вероятно нямаше да има и толкова.

„Просто хубаво е, че в професионалния спорт личи съживяване. Виждате, че почти във всяка дисциплина и да не стигнем до медал, играят много добре”, заяви пък „лично” премиерът.

Резултатите от Олимпиадата обаче говорят точно обратното – в българския спорт продължава да цари разруха с тенденция към пълен разпад. Цели спортове, някога успешни за България, са на практика заличени. В други участието е символично, на туристическо ниво.

За всичко това не са виновни спортистите. Те се опитват да правят от нищо нещо и някои го постигат – благодарение на себе си и въпреки държавата.

Има още една причина, поради която организираната олимпийска благодарност е абсолютно неадекватна.

Вместо на българските данъкоплатци, много от които едва свързват двата края, спортните началници благодарят „лично” на премиера, сякаш е извадил от собствения си джоб финансите за спорта и за новата супермодерна зала.

Той от своя страна поддържа тази съзнателна заблуда, раздавайки на ляво и на дясно милиони винаги от първо лице единствено число.

Дори и българското участие на Олимпиадата да беше по-успешно, благодарностите „лично” към премиера нямаше да звучат по-малко грозно, срамно и отвратително. Впрочем, и без спорта наоколо гъмжи от блюдолизци, които се надпреварват да убеждават, че без премиера-слънце нищо не се случва.

Държавата направи изключително много. Невероятна е заслугата лично на министър-председателя”, не пропуска да ни осведоми коментаторът на националната телевизия по време на победния волейболен четвъртфинал.

„С олимпиадата се справят много добре”, хвали от своя страна министър-председателят телевизията.
А на зрителя му идва да спре и звука, и картината, завършва анлазиът на "Дойче веле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
0
 
22
 
! Отговори
pipi преди 11 години
В коментара много точно е казано :блюдолизци,а в случая гъзоблизци!
334
22
 
2
 
! Отговори
Ебчев преди 11 години
Дойче Веле да си ..... - те ли ще ни казват на кого да благодарим ?
333
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради такива дупелизци и дупедавци България е била 700 години под чуждо владение и ще продължава да бъде.
332
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО ЖАЛКО, ЧЕ ИМА ХОРА, КОИТО МУ СИМПАТИЗИРАТ. ТОВА НЕ ГОВОРИ ДОБРЕ ЗА ПСИХИЧЕСКОТО ИМ СЪСТОЯНИЕ.
331
0
 
35
 
! Отговори
До 493 преди 11 години
Ей, ти не прочете ли, че анализът е на Дойче веле /германска медия/, а не на Dnes.bg. И второ - това, което се прави в България за твое сведение се прави с парите на данъкоплатците. С други думи с парите на честните българи, които плащат данъци, акцизи, мита, такси и т. н. Това не са личните пари на Боко тиквата. А относно европейските субсидии ти вероятно не си чул, че България внася милиони годишно като страна член на ЕС. И ти си същата тиква като премиера и останалите му слуги от ГЕРБ.
330
3
 
10
 
! Отговори
До Никога преди 11 години
Мога само да те поздравя по майчина линия, а пък ако имаш и сестра и по нейна, за да не се обиди.
329
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
благодарят на премиера за прекрасната екскурзия която им беше осигурена с милиони държавни средства, нищо че получаваме срамно ниски доходи поради кризата и липсата на пари. дори богатата австрия обяви, че няма да финансира спортни туристи, а в българия се харчат охотно милиони за издръжка и туристически круизи на министерства, комитети и федерации без да искат резултати от тях.
328
0
 
22
 
! Отговори
До Аз съм българче преди 11 години
Напълно те подкрепям. Това недоразумение на природата /489/ направо не знае за какво става дума. Той и такива *** като него, подтиквани от *** политици и платените журналисти, си мислят, че до 10-ти ноември 1989 г. ние сме живели по клоните на дърветата и сме били аборигени. Стотици пъти съм казвал и пак повтарям, че нито аз, нито родителите ми сме били партийни членове до 89 г. Не сме били репресирени и трябва да бъдем обективни в оценките си за онези времена. Сега всичко се изопачав
327
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЙ "НИКОГА"ТИ СИ ЛУД МОЕТО МОМЧЕ!
326
52
 
3
 
! Отговори
Никога преди 11 години
Комунистите от злоба ореваха орталъка, а само за 3 години като Премиер на България, Бойко Борисов стана най-добре приемания ни политик в Европа за всички времена! Факт! Даже и Путин му дойде на крака, а при комунистическите управления на БСП и техните проекти СДС, НДСВ идваха само емисари от Европейския съюз, от Европол, от ЦРУ за да разследват далавери с пране на пари, наркоканали, печатане на фалшиви долари, измами с карти, чипове, банкови измами, всякакви престъпни действия, ощетяващи западните страни! Накрая ЕС спряха парите по всички еврофондове на правителството на шегаджията от БСП другаря Станишко-страшен шамар по румените бузи на оялите се и самозабравили комунистически политици. И сега вместо да се засрамят и да се заврят в миши дупки, червените парламентарни дърдорковци в хор с анонимните драскачи на Кутев се правят на ударени с мокър ***, все едно че 100 милиарда държавни активи, които откраднаха са се изпарили ей така! Най-големите крадци на прехода си съдраха гърлата от грачене, че ГЕРБ били краднели. Ако това беше истина, нямаше сега да имаме изобилие от пари по европрограми, усвояват се милиарди, строят се магистрали, метролинии, метростанции, спортни зали и всичко това по време на тежка световна икономическа криза, когато Гърция е почти фалирала, а Испания, Португали и Италия вече взеха милиарди заеми за да не тръгнат по пътя на Гърция. А тука някакви анонимни никаквци, със смешни никове жално блеят по цял ден и плюят като камили по всичко хубаво, което ежедневно се прави за страната ни от ГЕРБ! Добре, че Борисов навреме изтръгна червените кърлежи, които се бяха забили във властта и смучеха ли смучеха кръвчицата на народа, иначе сега щяхме да сме фалирали, както на практика стана при Лукановата криза и Жан Виденовото управление. Но сега по време на световната икономическа криза, ако бяха продължили да ни управляват комуносоциалистите от БСП на практика държавата ни щеше да престане да съществува! Така, че плача на червените са музика за ушите на честните и трудови хора на страната ни, на които им омръзна шепа хора да ги крадат по най-наглия и долен начин, а по най-лицемерния начин да ги успокояват, че трябвало още малко да затегнат коланите! Никога повече БСП на власт! НИКОГА!
325
0
 
33
 
! Отговори
Демократ преди 11 години
Все едно се връщаме във времената на Хрушчов и Брежнев. Такова подлизурство и слагачество е отвратително за всеки човек с поне малко достойнство. Когато обаче го правят хора от телевизиите и други медии си е престъпление срещу нацията. По-скоро на Б. Борисов има да му се търси сметка както за тъмното му минало, така и за сегашното му некомпетентно и престъпно управление.
324
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следващата година Сергейчето ще организира ГЕЙ Олимпиада! Да ви е честито другари комунисти новата стара лява линия на партията ви Биесиепие!
323
0
 
6
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
Единственият български участник в Риоadsoftheworld/media/tv/fluke_weight_lifting
322
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 493Типичен вулгарен гербаджия! Скоро ще ви видим сметката, не знам тогава къде ще се криете, питкочели ***
321
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до гадната геберастка пропагандаББ не построи залата Арена Армеец, това беше проект на Весела Лечева, спортен министър при Станишев.Строежът на залата започна Станишев, крадливото овчарче от Банкя я довърши като оряза пректа и го направи без подземен паркинг и оряза дължината на залата. И гушна едни 10 милиона лева от Главболгарстрой. Но пък сряза лента и накара смахнатите си фенове да го величаят.Това е ББ. Същото апропо е и със Софийското метро, то се достроява по прдишни проекти.
320
34
 
4
 
! Отговори
Да го духате! преди 11 години
Съжалявам, че съм така вулгарен, драги ми журналисти и редактори на "Днес бг", но или сте невероятно млади и съответно ама никак неосведомени за състоянието на спорта през последните 22 години или ви се дават много пари от БСП и сие, за да плюете непрекъснато срещу Бойко Борисов. Хайде, спрете се, защото ние хората в България от средното поколение, все още сме живи и помним!Тези зали и стадиони не са ремонтирани основно от времето на Тато. Добре, че е Бойко, та да направи "Арена".....
319
0
 
25
 
! Отговори
Аз съм българче преди 11 години
До 489Ти си поредният слагач!След чалга-химна за ГЕРБ,ти си измислил и чалга-поема!Брависимо!Все още има такива отявлени *** като теб в Републиката!Ти дори си и некадърен словослагател-трудно е да се каже "писател".Съдейки по онова,което си написал,имам увереност,че изобщо нямаш и идея за периода преди 1990 г.Клъвнал си информацийка оттук-оттам и си решил,че можеш да бъдеш капацитет по политическа история на България!Анонимни,ти си мижитурка и жалък шут!P.S. "мрънкат",а не "мрънкЯт",***!!
318
0
 
26
 
! Отговори
бужев преди 11 години
Че това не е нещо ново.Навярно си спомняте след заложниците в Сливен и как Гл.Секретар на МВР се наведе и даде наставление на една от залажничките на кого да благодарят.Шуми марица в действие, напред, напред с царя наш, но се видя или пък ще се види,че царя е гол.
317
0
 
37
 
! Отговори
koko преди 11 години
Май единствения участник през 2016 година на олимпиадата в Бразилия ще е Гълъбин Боевски.
316
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите ореваха орталъкаЛютви Местан пък орева пашалъкавсе мрънкят, все са нещо недоволнивсеки ден пускат лъжите си долниНо истината винаги побеждавазавинаги за Бойко славата остава!След Левски, Ботев, КарджатаБойко е българина най-великтой спаси ни завинаги от скъсания комунистически чепик!Сега сме пак в Европа, пак сме европейцидаже Путин му дойде на крактова е много, ама много хубав знакче вече България се уважава и тачивъпреки лъжите на червените ревачи!Но никога не ще допуснем да ни управляват хора пакс червената петолъчка на будьоновския си калпак! Които без никакъв срам за една нощ станаха капиталисти!Окрадоха без жал народа ни тези червени империалисти!И сега когато Бойко през крадливите ръце ги лошо ударипо цял ден в форумите реват като пребити ***-али! Искат да се върнат отново на власт, отново да крадат от държавата т.е. пак от нас!Но не, не, не и неникога повече на власт крадливо ***!