Несметни благодарности към Борисов за двата медала в Лондон

Спортистите ни постигат успехите въпреки държавата, твърди "Дойче Веле"
13 авг 2012 20:55,
546
Несметни благодарности към Борисов за двата медала в Лондон
На кого ли щяха да благодарят спортните ръководители, ако Тервел Пулев и Станка Златева не бяха захапали противниците в битката за медалите като на живот и смърт? Снимка: Reuters

След най-скромното ни присъствие на форума под петте преплетени кръга от 60 години "Дойче веле" търси причината защо спортните ни ръководители благодарят за всичко на премиера Бойко Борисов.

На фона на твърде скромното българско представяне на Олимпийските игри в Лондон спортните началници организирано благодариха “лично” на министър-председателя за “мощната” подкрепа. За какво говори тази благодарност?

Забелязали ли сте на кого благодарят обикновено победителите? И в частност – шампионите в спорта?

Особено ако са свободни хора и не са от някоя държава като Северна Корея, например. Благодарят на учителите, треньорите, колегите и дори на конкурентите си понякога. На семействата и на близките си. На Бог, ако са вярващи, и дори, някак косвено и подразбиращо се – на себе си.

Защото са хора със самочувствие, достойнство и вяра в собствените сили. В България обаче напоследък стана модерно да се благодари на друг.

Може би защото към момента сред тях нямаше нито победители, нито шампиони, в разгара на Олимпиадата в Лондон и българските спортисти благодариха „лично” на този друг. Всъщност, повечето от тях вероятно въобще не са знаели, че го правят, защото от тяхно име благодариха спортните началници.

„От името на българските олимпийци ръководството на делегацията ни в Лондон още веднъж изказва своята благодарност на цялата ни общественост, на българската държава и лично на премиера за оказаната помощ при подготовката и участието ни на игрите”, заяви на шестия ден от Олимпиадата в специална декларация председателката на Българския олимпийски комитет.

Едновременно с тази декларация бе разпространена още една. "Като водач на националния отбор на Олимпиадата в Лондон държа да изкажа благодарността към всеки, който подкрепя българския волейбол.

В тази връзка ние усетихме мощната помощ на българската държава и лично на министър-председателя”, приглася втората декларация, за да няма никакво съмнение на кого трябва да се благодари.

Какъв интерес и каква цел се крият зад тази организирана благодарност, си знаят благодарящите. Този път обаче доста се попрестараха.

Тяхната високопарна коленопреклонност е в конфузно несъответствие с действителността.

Точно в деня, в който се появиха тези декларации, бе започнало и безславно завършило участието на поредните няколко български спортисти. Към онзи момент българската олимпийска делегация имаше нула златни, нула сребърни и нула бронзови медала, но без личната „мощна помощ” на премиера вероятно нямаше да има и толкова.

„Просто хубаво е, че в професионалния спорт личи съживяване. Виждате, че почти във всяка дисциплина и да не стигнем до медал, играят много добре”, заяви пък „лично” премиерът.

Резултатите от Олимпиадата обаче говорят точно обратното – в българския спорт продължава да цари разруха с тенденция към пълен разпад. Цели спортове, някога успешни за България, са на практика заличени. В други участието е символично, на туристическо ниво.

За всичко това не са виновни спортистите. Те се опитват да правят от нищо нещо и някои го постигат – благодарение на себе си и въпреки държавата.

Има още една причина, поради която организираната олимпийска благодарност е абсолютно неадекватна.

Вместо на българските данъкоплатци, много от които едва свързват двата края, спортните началници благодарят „лично” на премиера, сякаш е извадил от собствения си джоб финансите за спорта и за новата супермодерна зала.

Той от своя страна поддържа тази съзнателна заблуда, раздавайки на ляво и на дясно милиони винаги от първо лице единствено число.

Дори и българското участие на Олимпиадата да беше по-успешно, благодарностите „лично” към премиера нямаше да звучат по-малко грозно, срамно и отвратително. Впрочем, и без спорта наоколо гъмжи от блюдолизци, които се надпреварват да убеждават, че без премиера-слънце нищо не се случва.

Държавата направи изключително много. Невероятна е заслугата лично на министър-председателя”, не пропуска да ни осведоми коментаторът на националната телевизия по време на победния волейболен четвъртфинал.

„С олимпиадата се справят много добре”, хвали от своя страна министър-председателят телевизията.
А на зрителя му идва да спре и звука, и картината, завършва анлазиът на "Дойче веле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите ореваха орталъкаЛютви Местан орева пашалъкавсе са нещо недоволни пускат само лъжи долниНо истината винаги побеждавазавинаги за Бойко славата остава!След Левски, той е българин най-великспаси ни от скъсания комунистическия чепик!
294
4
 
20
 
! Отговори
до 460 преди 11 години
Пич слабо ни вълнува, какво теб те вълнува, защото теб само глупости те вълнуват! Това правителство ни закопа и ако ти не виждаш това си за психиатър!
293
2
 
24
 
! Отговори
Жаден ходи преди 11 години
Аз например изключвах звука, а когато им писах на БНТ, да им направя забележка, че онзи *** вместо да коментира волейбола само разправя колко е велик Бойко ми изтриха акаунта от там и вече не можех да участвам в нагласената им игра свързана с снимка на деня! Тия буквално излизаха *** на Бойко, съжалявам за израза, но той е най-точен!
292
21
 
4
 
! Отговори
до 450 преди 11 години
Аз, да ти кажа не гласувам за някой, щото ме кефи как играе тенис. Гласувах за него и скоро ще ходя на море по магистрала, ще мога да стигна до много места с метро, ще тренирам в по -нормални условия. Поне нещо в моя живот ще се промени, защото преди гласувах за други, ама само една греда. Та като дойдат изборите, би ли ми казал за кого да гласувам, че да се променят повече неща в живота ми? Това е, което ме вълнува.
291
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами да, трябва да се благодари на Бойко, защото изгони крадливите комунисти и техните сътрапезници от ДПС и НДСВ, които бяха се настанили удобно и лапаха от държавната хазна като за световно! Доган лапна 2 милиона като хидроинженер?! Сега се подготвя за ядрен физик, та ако тръгне Белене да лапне още някой милион! Та Бойко ви направи най-голямата спортна зала на Балканите бе, там се играха световни финали по волейбол, какво сте все недоволни! Ами идете в Сев. Корея, тук ще управлява ГЕРБ още 20 г
290
1
 
10
 
! Отговори
до 453 преди 11 години
Не само по малка,но и па голяма!Щом клекне и току някой гейберист почва да му ближе ***!
289
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе, знаете ли, че боко от 3 години не еходил по малка нужда, причината е , че тамън си го извади и някой му го налапа
288
0
 
12
 
! Отговори
Ирен - до 450 преди 11 години
Написах коментара по повод това, че в видиш ли чужденците са ни видяли що за стока сме. Разбира се, че всичко е вярно в статията! Жалко, че това не е по-силно от алчността и безхаберието на хората, които си смучат паричките и не им пука
287
30
 
4
 
! Отговори
ДС преди 11 години
Добре бе, я ми кажете ако не беше тоя човек, дали щяхме да имаме зала, дали волейболистите щяха да стигнат до Лондон и дали щяха да ни радват толкова много? Аз съм възмутена от Софийската публика, защото тук в София е модерно да се ходи в "Армеец". Преди, когато всичко се случваше във Варна, хората подкрепяха момчетата и в добро и в лошо, а какво стана тук, биеме - викаме, в момента, в който резултата се обърне, залата се изпразва и "феновете" отиват да вършат други модерни неща.
286
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво значение има,че статията е писана от българин,иранец или нигериец? Истините в нея няма да станат по-малко.Жалко,че сте толкова *** парчета и не виждате по-далеч от носа си.Не виждате по-далеч от това,което ви казват псевдо-българските медии.Гласувате за Б.Б. , просто щото Ви кефи как играе тенис и щото прилича на супермен.Не сте се запитали,от къде идва,какъв е бил и какви ги е вършил.Дали дава 5 пари за държавата и народа? ХА-ХА. Смех,СМЕХ в залата.
285
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям срам. Защо се е родил толкова *** човек в България. А по-долни и противни от него са само тези дето му облизват...самочувствието.
284
2
 
3
 
! Отговори
до 446 преди 11 години
Благодаря ти , Ирен! Повече коментари нямам!
283
6
 
2
 
! Отговори
До 443 преди 11 години
Да, живея по-добре! Защото работя яко! Ако бях свикнал като вас на държавна далавера щях да съм зле! Сори!
282
14
 
6
 
! Отговори
Ирен преди 11 години
Никой ли не си прави труда да види тук dw.de/dw/article/0,,16162169,00.html , че статията е писана от българин???
281
1
 
17
 
! Отговори
Bob преди 11 години
@436 Такъв като Сашоооо Йовкоооов друг едва ли ще се намери... Почти всички мачове ги изгледах без звук заради тоя селянин. И как вика "БългариЕ, ГерманиЕ, ИталиЕ"... Ама то в цялата бенете една свястна мутра няма, какво да се очаква, всички са там доживот, че после следват децата им, внуците им...
280
16
 
5
 
! Отговори
До 441 преди 11 години
Пусни тогава за "Дойче Веле"! Ха-ха-ха... По времето на ГОЛЕМОТО ЧЕРВЕНО КРАДЕНЕ тия мълчаха като на.рани, а сега пускат сигурно двайста статия за спортната зала и всичко построено! Не ги кефи! По си ги кефеше Станишев!
279
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак паранои, пак ПЕС, социалисти и т.н. Все едно слушам речите на Ким Чен Ир. Където има демокрация трудно биха разбрали хора като този 439, чвече огледай се! Добре комунистите са лоши ами какъв е Б.Б.? Не е ли бивш комунист? Не ли бил член на БКП? Не беше ли лична охрана на БАй Тошо? Та нали всички знаят че си е плащал членския внос в БКП до 1991г. 2-години след като падна режима! Остави социалистите, либералите и демократите, по-добре ли живееш от преди 4-5години или по-зле? Това се питай.
278
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лично ще му благодарим на Бойко на изборите.
277
2
 
14
 
! Отговори
Apis преди 11 години
Станахме за срам и пред немците вече. След тая статия никога няма да пусна за ГЕРБ и тоя кратун.
276
13
 
3
 
! Отговори
Мими преди 11 години
Ако бяха на власт червените крадци сега СЦЕНАРИЯТ ЩЕШЕ ДА Е САМО ЕДИН: щяха да са изтеглили милиардни заеми , щяха да раздадат трохчки за пенсионерите, огромната част щяха да я завлекат и вече щяха да са си гласували нов закон, че не носят отговорност за откраднатите пари по време на управлението им! Този закон си го напишете по холовете и кухните и докато гледате празните маси - гледайте го и него! Никъде и в никоя държава няма такава гавра!