Несметни благодарности към Борисов за двата медала в Лондон

Спортистите ни постигат успехите въпреки държавата, твърди "Дойче Веле"
13 авг 2012 20:55,
546
Несметни благодарности към Борисов за двата медала в Лондон
На кого ли щяха да благодарят спортните ръководители, ако Тервел Пулев и Станка Златева не бяха захапали противниците в битката за медалите като на живот и смърт? Снимка: Reuters

След най-скромното ни присъствие на форума под петте преплетени кръга от 60 години "Дойче веле" търси причината защо спортните ни ръководители благодарят за всичко на премиера Бойко Борисов.

На фона на твърде скромното българско представяне на Олимпийските игри в Лондон спортните началници организирано благодариха “лично” на министър-председателя за “мощната” подкрепа. За какво говори тази благодарност?

Забелязали ли сте на кого благодарят обикновено победителите? И в частност – шампионите в спорта?

Особено ако са свободни хора и не са от някоя държава като Северна Корея, например. Благодарят на учителите, треньорите, колегите и дори на конкурентите си понякога. На семействата и на близките си. На Бог, ако са вярващи, и дори, някак косвено и подразбиращо се – на себе си.

Защото са хора със самочувствие, достойнство и вяра в собствените сили. В България обаче напоследък стана модерно да се благодари на друг.

Може би защото към момента сред тях нямаше нито победители, нито шампиони, в разгара на Олимпиадата в Лондон и българските спортисти благодариха „лично” на този друг. Всъщност, повечето от тях вероятно въобще не са знаели, че го правят, защото от тяхно име благодариха спортните началници.

„От името на българските олимпийци ръководството на делегацията ни в Лондон още веднъж изказва своята благодарност на цялата ни общественост, на българската държава и лично на премиера за оказаната помощ при подготовката и участието ни на игрите”, заяви на шестия ден от Олимпиадата в специална декларация председателката на Българския олимпийски комитет.

Едновременно с тази декларация бе разпространена още една. "Като водач на националния отбор на Олимпиадата в Лондон държа да изкажа благодарността към всеки, който подкрепя българския волейбол.

В тази връзка ние усетихме мощната помощ на българската държава и лично на министър-председателя”, приглася втората декларация, за да няма никакво съмнение на кого трябва да се благодари.

Какъв интерес и каква цел се крият зад тази организирана благодарност, си знаят благодарящите. Този път обаче доста се попрестараха.

Тяхната високопарна коленопреклонност е в конфузно несъответствие с действителността.

Точно в деня, в който се появиха тези декларации, бе започнало и безславно завършило участието на поредните няколко български спортисти. Към онзи момент българската олимпийска делегация имаше нула златни, нула сребърни и нула бронзови медала, но без личната „мощна помощ” на премиера вероятно нямаше да има и толкова.

„Просто хубаво е, че в професионалния спорт личи съживяване. Виждате, че почти във всяка дисциплина и да не стигнем до медал, играят много добре”, заяви пък „лично” премиерът.

Резултатите от Олимпиадата обаче говорят точно обратното – в българския спорт продължава да цари разруха с тенденция към пълен разпад. Цели спортове, някога успешни за България, са на практика заличени. В други участието е символично, на туристическо ниво.

За всичко това не са виновни спортистите. Те се опитват да правят от нищо нещо и някои го постигат – благодарение на себе си и въпреки държавата.

Има още една причина, поради която организираната олимпийска благодарност е абсолютно неадекватна.

Вместо на българските данъкоплатци, много от които едва свързват двата края, спортните началници благодарят „лично” на премиера, сякаш е извадил от собствения си джоб финансите за спорта и за новата супермодерна зала.

Той от своя страна поддържа тази съзнателна заблуда, раздавайки на ляво и на дясно милиони винаги от първо лице единствено число.

Дори и българското участие на Олимпиадата да беше по-успешно, благодарностите „лично” към премиера нямаше да звучат по-малко грозно, срамно и отвратително. Впрочем, и без спорта наоколо гъмжи от блюдолизци, които се надпреварват да убеждават, че без премиера-слънце нищо не се случва.

Държавата направи изключително много. Невероятна е заслугата лично на министър-председателя”, не пропуска да ни осведоми коментаторът на националната телевизия по време на победния волейболен четвъртфинал.

„С олимпиадата се справят много добре”, хвали от своя страна министър-председателят телевизията.
А на зрителя му идва да спре и звука, и картината, завършва анлазиът на "Дойче веле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
1
 
28
 
! Отговори
Пирон преди 11 години
А на зрителя му идва да спре и звука, и картината, завършва анлазиът на "Дойче веле". - точно така ! Предпочитах да гледам Олимпиадата по чужди канали, защото коментаторите на канала надминаха всичко чуто до сега като надменност, некомпетентност, словоблюдство и откровена простащина. Благодарностите към тюфлека напълно съответстват на ниската култура на бг журналистите.
314
2
 
18
 
! Отговори
Прасчо преди 11 години
Не ми пука много за спорта и надникнах само колкото да видя как тази тодорживковска власт храни тълпа гъзоблизци, които заливат форумитге с хвалебствената си помия. Браво на бандита-пожарникар, много е научил от правешкия хитър *** - пълниш гушките на прислугата и тя ти върши мръсната работа.
313
1
 
18
 
! Отговори
независим преди 11 години
Пичов, всички вие , начело с лидера си , трябва да сте много благодарни на БСП. за четири години управление , е всдигнаха пенсийте приблизително наполовина.А сега си представете , какво би станало с хората , ако и те бяха постъпили , като тези от ГЕРБ?Сега един и половина милиона пенсионери , щяха да ПРОСЯТ по улиците.Това наистина е гарантирано от ГЕРБ.
312
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kolkoto i da e lo6o hora trqbva da se vdignet v BG trqbva malko krav po ulicite a ne samo s glavite nadolu i da bqgame ot stranata koqto e mnogo po krasiva ot mnogo drugi trqbva grajdanska voina za da si imat edno na um vsi4ki upravlqva6ti sled tova 4e tova koeto upravlqvat sa hora
311
1
 
19
 
! Отговори
Да си ходи преди 11 години
Леле герболетките се разкрякаха като кокошки, ще се опитам да отговоря на всяка една:475-Ами ще ти кажа с какво и го обсъди с лидера си, защото той ти е психиатъра-Останах със заплата 340 чисто в продължение на 5 години вече а скоро минималната заплата ще е по-голяма.471-аз не крада ДДС държавен служител съм за разлика от теб, защото ти плащат да плещиш глупости.470-единственият партиен секретар който виждам тук си ти другарко герболетка. А аз не съм нито от БСП нито от ДПС за разлика от теб!
310
0
 
32
 
! Отговори
Аз съм българче преди 11 години
..."Дойче веле" търси причината защо спортните ни ръководители благодарят за всичко на премиера Бойко Борисов"...-Ясно защо-защото са ***.лизци,блюдолизци ,слагачи,лицемери!!Защото искат от тоталния провал на Олимпиадата на нашите "туристи" да сътворят паметник на посредствеността и комфортизма!
309
0
 
38
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Бих казал,че Сашо Йовков надмина всички по облизване на *** и предници,как можеш да защитаваш лицето Лазаров и г*за Ганев,които разбиха волейбола,но не пропуснаха да напълнят джобчета от комисионни и други далаверки...Не спря да слюнкоотделя обилно,докато говореше хвалебствия за ББ....срам за журналистиката
308
0
 
31
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Много точно казано, бг! Още бай *** го е казал - "всичките са маскари"! А за спорта аз благодаря на данчо лазаров, любо ганев и на техните майки , лели, сестри и останалите роднини по женска линия. За какво ни е да имаме медали по волейбол? Не ни трябват за ПОРЕДЕН ПЪТ!!! Добре че пичовете се вдигнаха и играха като ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ и смачкаха когото можаха с несломимият си български дух. Но трябва да отбележим че само с дух се стига до врата на рая. Ключът за нея е подготовка, силно първенство
307
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ НИ *** МАМАТА ЗА 3 ГОДИНИ ЦЕНИТЕ ДВОЙНИ ,А ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ СЪЩИТЕ .ХОРАТА РОВЯТ ПО КОФИТЕ ,А ТЕ СИ ПРАВЯТ РЕМОНТ НА ПАРЛАМЕНТА
306
13
 
7
 
! Отговори
до 462 преди 11 години
Добре де ПИЧ, кажи теб с какво те закопаха тези, повече от предишните? Много ми е интересно, за да го обсъдя с психиатъра си.
305
1
 
14
 
! Отговори
вгз преди 11 години
едни и същи хора написали 100 коментара и си слагат плюсчета. и на следващата власт ли ще се слагате и ще пишете коментари с повторение на "комунисти", "комунистически" и "сър-гей" по 5 ст. на брой? "Бай *** прави избори" е написан за вас.
304
27
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Защо само честните хора подкрепят ГЕРБ? Защо престъпниците си мислят че ще се верне времето на бсп и триглавата ламя?
303
2
 
21
 
! Отговори
tattoo преди 11 години
благодарете на ПАРТИЯТА за ВСИЧКО! дори че не виеналожила още данък за ДИШАНЕ!
302
9
 
9
 
! Отговори
До тъп си ходи преди 11 години
Герб да не ти спряха кражбите на ддс?
301
9
 
2
 
! Отговори
До жаден ходи преди 11 години
И *** и *** та чак вдлъбнат си вървиш другарю партиен секретар.
300
21
 
3
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Другари мафиоти , герб много скоро ще ви изчистят напълно. Само мафията не харесва герб.
299
1
 
14
 
! Отговори
Жаден ходи до 467 преди 11 години
За едно си прав, никой не иска да ви слуша вас и мафиотите ви водачи герболетке!Успехите на българският спорт? Не ме разсмивай!
298
16
 
4
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Тази статия трябва да я е писал сър-гей с помоща на немските социалисти. Комунистите реваха и против супер модерната зала и срещу спортистите и най вече срещу испехите на България. Другари разберете че никой не ви иска нито вас нито мафиотите ви водачи. Вашето мнение радва само вас а ние знаеме какво струвате.
297
2
 
19
 
! Отговори
ДО 465 преди 11 години
Това ми прилича на комунистически лозунг, тук твоето изказване, анонимко, прозвуча, като крадеца вика дръжте крадеца и тази политика важи с пълна сила за ГЕРБ! Никога повече БСП и ГЕРБ на власт НИКОГА!Защото както ти говориш за БСП, така едно време бай Тошо говореше за лошите капиталисти а Бойко върви по неговият път и ти като герболетка му се връзваш!
296
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите от злоба ореваха орталъка, а само за 3 години като Премиер на България, Бойко Борисов стана най-добре приемания ни политик в Европа за всички времена! Факт! Даже и Путин му дойде на крака, а при комунистическите управления на БСП и техните проекти СДС, НДСВ идваха само емисари от Европейския съюз, от Европол, от ЦРУ за да разследват далавери с пране на пари, наркоканали, печатане на фалшиви долари, измами с карти, чипове, банкови измами, всякакви престъпни действия, ощетяващи западните страни! Накрая ЕС спряха парите по всички еврофондове на правителството на шегаджията от БСП другаря Станишко-страшен шамар по румените бузи на оялите се и самозабравили комунистически политици. И сега вместо да се засрамят и да се заврят в миши дупки, червените парламентарни дърдорковци в хор с анонимните драскачи на Кутев се правят на ударени с мокър ***, все едно че 100 милиарда държавни активи, които откраднаха са се изпарили ей така! Най-големите крадци на прехода си съдраха гърлата от грачене, че ГЕРБ били краднели. Ако това беше истина, нямаше сега да имаме изобилие от пари по европрограми, усвояват се милиарди, строят се магистрали, метролинии, метростанции, спортни зали и всичко това по време на тежка световна икономическа криза, когато Гърция е почти фалирала, а Испания, Португали и Италия вече взеха милиарди заеми за да не тръгнат по пътя на Гърция. А тука някакви анонимни никаквци, със смешни никове жално блеят по цял ден и плюят като камили по всичко хубаво, което ежедневно се прави за страната ни от ГЕРБ! Добре, че Борисов навреме изтръгна червените кърлежи, които се бяха забили във властта и смучеха ли смучеха кръвчицата на народа, иначе сега щяхме да сме фалирали, както на практика стана при Лукановата криза и Жан Виденовото управление. Но сега по време на световната икономическа криза, ако бяха продължили да ни управляват комуносоциалистите от БСП на практика държавата ни щеше да престане да съществува! Така, че плача на червените са музика за ушите на честните и трудови хора на страната ни, на които им омръзна шепа хора да ги крадат по най-наглия и долен начин, а по най-лицемерния начин да ги успокояват, че трябвало още малко да затегнат коланите! Никога повече БСП на власт! НИКОГА!