Съндърланд уволни Мартин О'Нийл

Стив Макларън е фаворит да го замени начело на "Черните котки"
Обновена: 31 мар 2013 12:42 | 31 мар 2013 12:42, Георги Пешев
0
Съндърланд уволни Мартин О'Нийл
О'Нийл вече е без отбор. Снимка: Ройтерс

Съндърланд уволни Мартин О'Нийл след загубата от Манчестър Юнайтед вчера. Така бившият наставник на Стилиян Петров в Астън Вила напусна "Стейдиъм ъф Лайт" 16 месеца, след като пое тима.

Под ръководството на опитния специалист "Черните котки" се представяха много слабо и към днешна дата отборът е пред угрозата да изпадне.

"Футболен клуб Съндърланд обявява, че се разделя със своя мениджър Мартин О'Нийл", обяви клубният сайт на тима. "Клубът би искал да благодари на Мартин и да му пожелае успехи за в бъдеще", добавя се в клубната страница.

През следващите дни тимът се очаква да назначи заместник на О'Нийл начело на клуба.

Бившият наставник на Уикъмб, Лестър, Селтик и Астън Вила пое отбора на 3-и декември 2011 година и подписа три годишен договор, като замени на поста Стив Брус. Тогава той успя да финишира с тима на 13-ото място в класирането, след като записа 7 победи в първите си 10 мача.

61-годишният северноирландец успя да постигне приличен баланс начело на тима - 21 победи и 25 поражения, както и 20 равенства.

Според информации на "Скай Спортс" Стив Макларън, който е бивш селекционер на Англия и екс-треньор на Ники Михайлов в Твенте, е фаворит за поста.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Съндърланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари