Паоло Ди Канио е новият мениджър на Съндърланд

Италианецът подписа с "черните котки" за две години и половина
Обновена: 1 апр 2013 10:16 | 1 апр 2013 10:12, Друми Георгиев
0
Паоло Ди Канио е новият мениджър на Съндърланд
Ди Канио ще води Съндърланд. Снимка: Ройтерс

Ексцентрикът Паоло Ди Канио е новият мениджър на Съндърланд. Италианецът заменя на поста уволнения Мартин О'Нийл и ще води "черните котки" в следващите две години и половина.

През февруари Ди Канио напусна Суиндън, заради разногласия с ръководството. Първата тренировка на специалиста в новия му отбор ще бъде днес.

Това е вторият отбор в мениджърската кариера на Ди Канио. Той вече има във визитката си спечелена промоция от Лига 2 в Лига 1 със Суиндън. Преди няколко седмици младият наставник бе свързван със закъсалия Рединг.

Първият мач на новия треньор ще бъде срещу Челси, като в момента "черните котки" са само на една точка над зоната на изпадащите.

"Паоло е много ентусиазиран от предизвикателството, което го очаква. Той е страстен и няма търпение да започне", каза президентът на клуба Елис Шорт, цитиран от "Скай спортс".

"Основният фокус на всички в отбора в следващите седем двубоя ще бъде да съберем достатъчно точки, за да осигурим оставането си в елита."

"Смятам, че нашите шансове за това значително се увеличиха, след като Паоло се присъедини към нас. Нашите фенове показаха изключително търпение и разбиране през кампанията."

"Те продължават да подкрепят отбора както у дома, така и навън. Това ни вдъхновява да постигнем успех, те го заслужават. Основната ни цел е оставане в елита", завърши босът.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари