Робен: Конкуренцията в Байерн не ме плаши

С Гуардиола се разбираме много добре, допълни холандецът
Обновена: 15 авг 2013 11:50 | 15 авг 2013 11:43, Друми Георгиев
0
Робен: Конкуренцията в Байерн не ме плаши
Робен не се страхува от конкуренцията. Снимка: Ройтерс

Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен заяви, че не се плаши от конкуренцията в състава на баварците.

"Мачът за Суперкупата на Европа срещу Челси няма да бъде допълнителен стимул за мен. Но искам този трофей, както и титлата на световното клубно първенство. Колкото по-пълна е визитката, толкова по-добре. Тези два финала са награди за нашия исторически сезон. Трябва да сме благодарни и да ги спечелим", каза Робен пред "Билд".

"Не бих казал, че Гуардиола прави някаква революция при нас. Всеки треньор се опитва да наложи нови неща и Пеп прави същото. Той е топ-треньор и ние сме горди и щастливи, че работим с него. Аз извличам полза от работата с него.

Защото той е човек, при когото Барса играеше страхотен футбол. При него Лионел Меси стана още по-добър. От Пеп човек трябва да се учи. Имал съм много големи треньори, но от Гуардиола уча по нещо всеки ден. Двамата се разбираме много добре, усещам пълно доверие от него, заяви холандецът.

Робен изрази своето възхищение, че ще играе редом до надеждата на германския футбол Марио Гьотце. "Той е супер футболист. През миналия сезон една от силните ни страни беше, че не загубихме качество на състава в хода на кампанията, при контузия на съотборник.

Човек трябва да вярва в себе си и да не се плаши от конкуренцията. А и в сезон, в края на който ни чака световно първенство, може да се счита за позитивно някой път да седнеш на пейката."

"Разбира се, че ще се радвам, ако Франк Рибери стане футболист №1 на Европа. Това ще бъде награда и за целия отбор. Когато колективът функционира, отделните играчи също могат да блестят. В Топ 10 можеха да попаднат и повече играчи на Байерн. Меси и Роналдо са изключителни, но ние и Франк си имаме требъл", завърши Робен.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации