Сензационна промяна на правилата във Формула 1

ФИА реши да удвои точките за финалното състезание от сезона
Обновена: 20 дек 2013 15:19 | 10 дек 2013 09:19, Красимир Ангелов
11
Сензационна промяна на правилата във Формула 1
Себастиан Фетел рано уби интригата във Формула 1 този сезон. Снимка: Reuters

ФИА предприе драстично решение в опит да запази интригата в шампионата във Формула 1 максимално дълго.

Така от новия сезон в последното състезание от надпреварата ще се дават двойно повече точки от всички останали.

"Целта е да се постигне максимален фокус върху битката за титлата до края на сезона", признаха в официално изявление от ФИА.

Причина е тоталната доминация на Себастиан Фетел, който през този сезон спечели титлата цели 4 състезания преди края на кампанията. В този случай обаче дори и новите правила нямаше да запазят интригата до края.

През 2014-та година обаче в сила влизат редица нови технически правила, основното от които е връщането на турбодвигателите. Така е много възможно да има преразпределение на силите и интригата да се запази до последно.

Същевременно фенове изчислиха, че ако това правило бе в сила и в предишните сезони, щеше да има различни шампиони през 2012 и 2008 година. Вместо Себастиан Фетел и Люис Хамилтън титлата щеше да отиде във Фернандо Алонсо и Фелипе Маса.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До tyo (8)Има се предвид, не че ще удвоят всичките точки, спечелени през годината, а само тези от финалното състезание. Но иначе пак си е тъпо като идея де.
9
1
 
5
 
! Отговори
Kennedy преди 10 години
До на Екълстон баба му"Ей голямо каране правеше ***" ,помним как блъсна умишлено Сена при това бяха от един отбор така че моля те не използвай в едно изречение думите "уважение и ***".
8
6
 
4
 
! Отговори
tyo преди 10 години
До на Екълстон баба муНе знам коя Формула си гледал,но и *** не беше цвете. Доста удари имат със Сена. Неслучайни!! А Пилето е шампион 7 пъти. И това,ако не е с каране здраве му кажи. Това, което са измислили от ФИА е сензационна глупост. Така шампион може да стане пилот без нито една победа.
7
3
 
5
 
! Отговори
Спокойна преди 10 години
до 6-ти- абе ти ли ми говориш за *** и уважение, и достойнство на пистата??? Тичаше да циври на Балестре за щяло и нещяло... Ай сиктир!
6
9
 
6
 
! Отговори
на Екълстон баба му преди 10 години
Абе лелче не помня кога за първи път гледах ф1 но помня как Ален *** ставаше шампион с каране и уважение към противника за разлика от някакво пиле което нямаше капка достойнство и победата за него беше на всяка цена па ако ще и да блъсне някое дете на пистата.
5
0
 
11
 
! Отговори
... преди 10 години
Формулата от доста време не е това което беше преди. Новите правила доста убиват зрителският интерес. Дано с връщането на турбо двигателите, отново да се върне интригата, но също така да върнат и битката при механиците и тактиките на отборите. В сегашното положение , няма нищо майсторко да караш с един резервоар и смяната на гумите да бъде една и съща при всички отбори. Шнур за Екълстон! :)
4
11
 
4
 
! Отговори
На леля ви майката преди 10 години
Абе паляци, вие кога за последно сте гледали формула 1...или по-скоро за първи път. Или сте чували, че имало един някакъв си шумахер? Бил бутан и толериран. Моля? Повече от фетелчо? Айде бе... И след като спечели три поредни титли не почнаха да сменят радикално правила за аеродинамика, не смениха двигатели, не наказаха макларън за кражба на цялата интелектуална собственост?!?!? айде по-обективно, моля...
3
5
 
23
 
! Отговори
на Екълстон баба му преди 10 години
Тия *** са напълно изтрещяли.Ами за да стане по-интересно да вземат да разрешат да се хвърлят пирони по пистата,да изливат масло пред бокса на противника,да се полагат по три куршума на пилот или ако някой се откъсне с повече от 30 секунди да върти една наказателна обиколка както в биатлона.Фетел им бил виновен.Ама Шумахер като печелеше нищо не се предприемаше, даже си затваряха очите когато си блъскаше преките конкуренти само да стане първи.Ама нали караше ония файтон дето му викат Ферари.
2
12
 
10
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Хвана ги страх, че прехваленият им Пильок, който толкова години бе бутан и толериран, бързо ще бъде запратен в историята! Затова спрях да гледам Ф1 - заради очевадното и все по-грубо бутане на Шумахер и Ферари. Не че Шумахер е бил слаб пилот, напротив, но Фетел е повече от него и ще го покаже! Стискам му палци в този иначе доста фалшив спорт!
1
7
 
23
 
! Отговори
1111 преди 10 години
колкото и да се мъчат да му слагат пръчки в колелата себастиан фетел пак ще доминира