Този път Стоук не прости на Юнайтед

"Грънчарите" треснаха шампиона с 2:1 след два гола на Чарли Адам
1 фев 2014 19:03,
1
Този път Стоук не прости на Юнайтед
Чарли Адам се превърна в герой за Стоук Сити. Снимка Ройтерс.

С два гола на Чарли Адам Стоук Сити спечели изключително важна победа с 2:1 срещу Манчестър Юнайтед в мач от 24-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Британия".

Домакините откриха резултата през първото полувреме с голяма доза късмет, след като силен удар от фаул на Адам рикошира в Майкъл Карик и излъга Давид Де Хеа.

В началото на второто полувреме Юнайтед изравни резултата след асистенция на Хуан Мата и точен диагонален удар на Робин ван Перси. Почти веднага след това обаче Адам отново изведе "Грънчарите" напред с фантастичен изстрел от дистанция.

До края Стоук имаше няколко възможности да вкара трети гол на контраатака, но не успя. В самия край пък Уейн Руни тресна гредата с удар от фаул.

Така "Червените дяволи" бързо бяха свалени на земята след еуфорията от пристигането на Хуан Мата. Стоук от своя страна успя да победи Юнайтед, след като през есента надигра тима на Дейвид Мойс на "Олд Трафорд", но загуби злощастно след два късни гола. Това бе първа победа на тима на Марк Хюз над Юнайтед от 1984 година. Благодарение на нея отборът се отдалечи на 5 точки от зоната на изпадащите. Юнайтед пък остава на 6 точки от Топ 4, но те могат да станат 9, ако утре Ливърпул победи Уест Бромич.

 

Прочетете подробности за Стоук Сити - Манчестър Юнайтед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
BROOKLYN преди 10 години
За да върви един екип трябва да си добър ръководител.Ръководител,какъвто бе Фъргюсън и какъвто НЕ НЕ Мойс ! Така , да не говорим,че имаше ситуации,в които дори бабичка на 82 години щеше да вкара за Ман Ю , което ме подсеща за нещо .... какво ли ? Ами погледнете кой е основния спонсор на Стоук Сити - БЕТ 365 ! Те са сред големите акули в залозите . Този сезон СТОУК БИХА ЧЕЛСИ , БИХА МАН Ю , НАПРАВИХА Х С ЕВЪРТЪН ... всички са замесени в голямата игра с парите !