Крале на Мадрид, крале на Европа - Ла Децима е факт

Секунди разделиха Атлетико от триумф
Обновена: 25 май 2014 08:54 | 25 май 2014 00:35,
86
Крале на Мадрид, крале на Европа - Ла Децима е факт
Снимка: Ройтерс

Реал Мадрид сбъдна мечтите си и спечели така бленуваната десета европейска титла. На финала на Шампионската Лига в Лисабон Белите победиха с 4:1 Атлетико Мадрид и грабнаха "Ла Децима".

Атлетико Мадрид обаче може да се чувства горчиво ощетен от съдбата, тъй като секунди разделиха "Дюшекчиите" от триумф. Те водеха с 1:0 с гол на Диего Годин и вече се виждаха победители.

В 93-та минута обаче Серхио Рамос спаси своя тим с драматичен изравнителен гол с глава и докара мача до продължения.

Там Реал имаше сериозно психологически преимущество и вкара цели три гола. Решителният победен гол бе дело на Гарет Бейл в 110-та минута, след индивидуален пробив на Ди Мария и добавка с глава. Така уелсецът изкупи вината си, тъй като през редовното време направи два сериозни пропуска. До края Марсело и Роналдо от дузпа вкараха още два гола за крайния резултат.

Това бе 10-та титла за Реал Мадрид и общо 3-та за Карло Анчелоти, който стана вторият треньор в историята с хеттрик от европейски титли след Боб Пейсли, който взе 3 пъти КЕШ с Ливърпул.

Атлетико пък за втори път губи по драматичен начин финал на най-престижния европейски турнир. През 1974-та година "Дюшекчиите" допуснаха изравнителен гол в 120-та минута за 1:1 срещу Байерн Мюнхен, а в преиграването баварците победиха с 4:0.

Серхио Рамос пък вкара най-късния гол в редовното време на финалите на Шампионската Лига, като изпревари Теди Шерингам, Оле-Гунар Солскяер и Дидие Дрогба. Това бе и неговият 6-ти гол в последните му 7 мача.

Роналдо пък вкара рекордния 17-ти гол през сезона в Шампионската Лига и вече има общо 67 попадения в турнира, изравнявайки Лео Меси. Лидер остава Раул със 71 гола.

Прочетете подробности за Реал Мадрид - Атлетико Мадрид

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
fire преди 9 години
HALA MADRID! LA DECIMA!
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лелее, горките Атлетико! И те са прокълнати, като Бенфика! През 74-та на финала с/у Байерн водеха до 90 та м. с 1:0(тогава нямаше продължения), когато Шварценбек им изравни с един снаряд от центъра. На другия ден мача се преигра и Байерн би с 4:0! 1974 - 2014! Хм..., дали не е някаква 40-годишна закономерност?!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DO 70ГУНДИ БЕШЕ СЛЕДЕН НА ВСЯКА КРАЧКА ОТ ПАРТИЯТА, ТАКА ЧЕ НЯМАШЕ КАК ДА ОТКАЖЕ ДА СТАНЕ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР! ИНАЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ РАЗДЕЛИ С ФУТБОЛА И ДА СЪСИПЕ ЖИВОТА СИ И НА СЕМЕЙСТВОТО СИ! НО ТОВА ПРАВИ ЛИ ГО ПО-МАЛКО ВЕЛИК, КАТО ФУТБОЛИСТ!
58
3
 
5
 
! Отговори
DO 70 преди 9 години
GUNDI BESHE PARTIEN SEKRETAR NA OTBORA!TOVA E FAKT NEUSPORIM!
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИМА ЕДНА СТРАНА КАЗВА СЕ БЪЛГАРИЯ ТАМ ИМА ЕДИН ОТБОР ЛЕВСИ ЗА НЕГО СЪМ РОДЕН И ЗА НЕГО ЩЕ УМРА .... ГУНДИ ПРЕД ЕМИСАРИТЕ НА МИЛАН.
56
1
 
12
 
! Отговори
муньо преди 9 години
Дреме ми какво драскат тук некви пишман критици,дето само знаят като папагали да повтарят пари имали Реал,букита и т.н.Айдеее 10 купи на КЕШ в коя витрина са.....на Реал.еваларка на Атл.ама те си знаят кои командва парада в Мадрид от 15-20 год.нямаха победа.
55
3
 
19
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До Ярость МарксаПусни си видеоклип от мача. Голът на Рамос падна в 92:49 минута. Дори съдията да беше дал 3 минути, резултатът отново щеше да бъде същият. И ако искаше съдията щеше да даде 15 минути. Защото накрая играчите на Атлетико само бавиха играта, вместо да играят футбол. то не бяха лежанки, кражба на 10-15 секунди тук и там, туткане на вратаря при изпълнения на аут и други подобни. Не е виновно продължението, а калпавата игра на Атлетико.
54
14
 
11
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Когато Реал печелят - футболът губи .
53
6
 
8
 
! Отговори
Ярость Маркса преди 9 години
До НагоренПопокатепетълДразнеща е не победата на Реал, а начина по който я постигнаха. Просто многото пари нямаше как да не победят. Щяха да играят не 5, 15+ минути в края на редовното време за да може Реал да изравни. Не съм фен на Парцелона, там е същата лудница, както при Реал и им се правят същите подаръци.
52
1
 
17
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Като чета коментарите на очевидните антифенове на Мадрид (фенове на Барса) си мисля, че различни мачове и турнири сме гледали. Ако направим равносметка, в турнира Реал Мадрид победи шампиона на Италия, после бронзовия медалист на Германия, после вицешампиона на Германия - силния Дортмунд, след това размаза от бой шампиона на Германия и Европа Байерн, за да бие заслужено накрая настоящия шампион на Испания. Всички до една престижни победи срещу шампиони.И после титлата на Реал не била заслужена.
51
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
61Правиш секс??С магарето ли?Или с някой *** вонящ вкиснато....Ти си толкова жена колкото и ДучИтУ.
50
0
 
12
 
! Отговори
lewskar преди 9 години
Реал победи един Атлетико без звездите си , симпатичният отбор нямаше шанс и големият го победи.Извода от Евротрунирите е 3 испански отбора на финал , а и се вижда че идва и ново поколение , макар и да бяха не толкова атрактивни на терена , а къде е онзи България , която и в два поредни финала имаше Българин на терена ,Костадинов , Стоичков , Бербатов , а от долу нищо за сега .Тази Година имаме 2 *** шампиона Иванов ,Миланов , дано скоро видим някой от тях , като Стоичков .
49
3
 
6
 
! Отговори
бб до 59 преди 9 години
Да си чувал за еманципация?Да,гледам футбол,работя,правя секс,,,и съм щастлива ;)
48
5
 
8
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Реал Мадрид си спечелиха титлата напълно заслужено. Целия мач гледах. Атлетико два пъти минаха центъра за 90 минути. Един случаен удар имаха към врата и той взе, че влезе. Останалите 60 минути паркираха автобуса пред вратата си, лежаха, симулираха. Така се печели само Лежанската шампионска купа, а не КЕШ. Голът пък влезе в 93 минута, а не в края на продължението. Реал Мадрид е заслужен шампион, Атлетико просто извади късмет с този финал. Симеоне с тази тактика нищо хубаво няма да спечели.
47
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
57ФенКА на футбола??Отврат....Жена която гледа мачове.....Е такава мога само да .......... "piss on you".
46
1
 
5
 
! Отговори
бб до 52 преди 9 години
Защо не се ориентираш към голф :)
45
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 9 години
ПЛАТИНИ-адата продължава!Честито!
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле, този на снимката какъв *** е!!Тези палячовци , ритнитопковците за какви се вземат?!
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бб до Мачът беше гол: Ами не можеха да си направят 5 паса без да сбъркат. Със сигурност минава в графата посредствени финали
42
2
 
3
 
! Отговори
бб до Мачът беше гол преди 9 години
Даааааа,ясно е,че разбираш от футбол ;) и може би играеш по-добре??? ;)