Алжир за първи път на осминафинал

Пустинните лисици измъкнаха 1:1 от Русия и ще играят срещу Германия
27 юни 2014 01:11,
63
Алжир за първи път на осминафинал

Алжир влезе в историята, като се класира за първи път на осминафинал на световно първенство. Пустинните лисици направиха 1:1 срещу Русия и завършиха втори в група Н. Африканците ще играят с Германия в следващата фаза. Алжир е срещал Бундестима 2 пъти, като има 2 победи срещу немците.

Русия пък отпадна безславно без дори да спечели мач на това първенство. Сборная остана с 2 точки от равенствата с Алжир и Южна Корея. Русия не е преодолявала група на световно от 1986 г., когато отпадна на осминафинал от Белгия. 

Отборът на Фабио Капело започна отлично мача и още в 6-ата минута поведе. Александър Кокорин се разписа с хубав удар с глава, след центриране на Комбаров.

Защитата на Русия обаче бе много лабилна при центриранията от статичните ситуации. Именно при такава се стигна до изравнителния гол. Брахими центрира от фаул, вратаря Акинфеев излезе, но не стигна до топката и Слимани я засече с глава във вратата.

Повторенията показаха, че феновете от трибуните заслепиха с лазер вратаря на Русия точно преди центрирането.

Така за първи път в историята два африкански отбора стигат до фазата на елиминациите на световно първенство, след като и Нигерия продължи напред. На последните 7 мондиала винаги имаше по 1 представител на Черния континент на осминафиналите.

 

Прочетете подробности за Алжир - Русия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" Хм...Бандеровци..преоблечени като пустинни лисици..Сега какво ще се оправдавам на г-н п-н?" Помисли си Капело, докато се запътваше към залата за пресконференции...
50
0
 
1
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
До ГЕРОЯМ САЛОНе е проблемът, че руското първенство е пълно с чужденци. Проблемът е обратен. Че всички руски футболисти играят в мадър Раша. А така нещата зациклят. Другият пример е Англия. Докато си затворен в черупката си не става нищо. Трябва да подадеш рогца навън и да тръгнеш, макар и бавни. Иначе не може....
49
0
 
4
 
! Отговори
На градус от снощи преди 9 години
Да живеят рускинчетата! Рускинчета, бате, малки, русоляви и загорели. Ауууу! Лято 2014 сега започва.
48
0
 
1
 
! Отговори
Завистливец преди 9 години
Пустиняци!
47
1
 
7
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Руснаците никога не са били кой знае каква сила във футбола - на тях им дай хокей, волейбол... Така че отпадането им в групите не е кой знае каква изненада. И все пак те се класираха за световно, на европейското също се представиха задоволително, докато наш`те не можем да ги свалим от пилоните.
46
3
 
4
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
До Русия,Путин,Капело-ИДИТЕ НА Х.Й!!!:)))
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подли aрaби. Зaслепихa врaтaря от публикaтa с флеш лейзер. Ииншaaлa дa зaгубят и дa се скaтaвaт при кaмилите . Подли подли подли aрaби
44
0
 
9
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Много слабо преставяна на Русия на това СП - не зная кой е виновен , Фабио или играчите , но ми струва ,че все пак е Фабио , който не му върви на СП и е подредил едни роботи които да изпълняват вижданията му за тактика и стратегиия и нямаше един Футболист който да умее да играе (Дзагоев в резервите го държа ,А Ширков ОСТАНА В Русия ) -останалите са научени да тичат и да изпълняват и пас на 10 метра да дават и нищо друго .А алжирците се преставиха отлично на това СП -АДМИРАЦИИ !
43
0
 
10
 
! Отговори
хитър петър преди 9 години
отивам на морето да утешавам рускините ))
42
2
 
7
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Стига манипулации,стига демагогия,слабия си е слаб.Бития бит,e..... ......
41
3
 
2
 
! Отговори
до Да живее Русия преди 9 години
Нека си живей,никой не и пречи,за разлика от нея.Страна управлявана от евреи и населваща се с китайци.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слаб футбол на Русия за това първенство - никой не го отрича,живота не е футбол - за да осъзнаеш това е необходимо да си възрастени да имаш малко интелект и житейски опит.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко комплекси избиват палячовците под статията, на спортно събитие, те коментират манталитет и политика. Това ще ви остане, да се радвате на загуба на футбол, щото това ще ви остане като една малка утеха, комплексари.
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Бяла, православна държава - защитник на традиционните общочовешки ценности, Русия е онзи фактор, който спира тоталната ***------------- Абсолютно верно! И освен това на руския вратар са му светили с лазерно фенерче в очите!
37
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
рускa сгaн омaйнa, слaдкa и Aлжир снощи я опaткa! Aлжир е великa силa, срaвнен с мaдaфaкa рaшa, брaво Aфрикa!
36
3
 
8
 
! Отговори
ГЕРОЯМ САЛО преди 9 години
Много малък, но изключително *** народ, за съжаление Българиският. Прави впечатление, за съжаление не положително, за коментиращите спортно събитие, че намесват политика. Срамота. А относно футбола - за съжаление в европейските отбори е пълно с чуждестранни играчи, което пречи на местни такив ада израстват и да стават по-добри. И не случайно, отбори като Испания, Англия и Италия отпаднаха, защото в клубните им отбори е пълно с играчи от Африка и Ю америка. В русия също. За нас си се знае.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спечелих го на Двоен шанс 1х :) Ако някой е гледал играта на Русия и Алжир дотук, не би играл друго И Райс Мболи (ЦСКА София ) е добър
34
9
 
9
 
! Отговори
1 преди 9 години
Алжирците са фашисти и бандеровци.Те са преоблечени украинци.
33
7
 
6
 
! Отговори
Хахахаххаа преди 9 години
Това е за УКРАИНА,СЛАВА УКРАIНА.
32
3
 
6
 
! Отговори
Жал преди 9 години
да ти е за Пу,къде ли е?Да не посреща парада на срама в окупиран Крим?