Меси бе избран за номер 1 на Мондиала

Хамес е голмайстор на турнира
14 юли 2014 07:29, Елка Василева
20
Меси бе избран за номер 1 на Мондиала
Лионел Меси. Снимка: Reuters

Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси не успя да стане световен шампион, но все пак спечели "Златната топка" за играч на турнира. По време на надпреварата Лео успя да реализира 4 попадения.

Tази награда се връчва на световни първенства от Мондиала в Аржентина през 1978 година, а Меси е третият аржентинец в историята, който я печели след Марио Кемпес и Диего Марадона.

За втори най-добър играч в турнира бе определен Томас Мюлер от Германия, а третото място остана за холандеца Ариен Робен.

Хамес Родригес пък спечели приза за голмайстор на Мондиала със своите 6 попадения. Освен това националът на Колумбия записа и 2 асистенции на името си.

Втори при голмайсторите е германецът Мюлер с 5 попадения, а с по 4 гола са Меси, Неймар и Ван Перси.

Френският халф Пол Погба пък бе избран за най-добър млад играч на турнира, като успя да надвие конкуренцията на Мемфис Депай от Холандия и Рафаел Варан също от отбора на Франция.

За най-добър вратар бе избран Мануел Нойер, който допусна само 4 гола в 7 мача и впечатли със страхотни спасявания по време на форума.

Наградата за феърплей пък спечели националният отбор на Колумбия, който достигна до 1/4-финалната фаза и тимът завърши турнира само с 5 жълти картона в петте си мача.
 

Спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Лионел МесиМондиал 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Дичо преди 9 години
До Анонимен 18Абе човеко ти сляп ли си Швайнщайгер го направиха на кайма Масчерано и Агуеро. ТИя двамата за груба игра трябваше да бъдат изгонени още преди продълженията!
18
1
 
3
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
ОТ съжаление му я дадоха ......очевадно беше че и Робен и Мюлер и Родригес бяха по добри от него.....а да не говорим колко други бяха по добри от Меси според възможностите си бълхата беше един от доста слабите играчи ! Но ...да имаш голямо име така става ..............
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
горкия Меси, искаше да играе не да го пребият андроидите. не всеки може да е извънземно животно
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО!!!! ТО БЪЛГАРИНА СИ ГО ЗНАЕМ .... КОГОТО И ДРУГ ДА БЯХА ИЗБРАЛИ, ВСЕ НЯМА ДА Е ДОВОЛЕН, ПАК И РАЗБИРАЧИТЕ СА МНОГО.И ЗА СВЕДЕНИЕ , ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ. ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ ИГРАЧ В СВЕТА, А СЛЕД ВРЕМЕ И НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.
15
3
 
6
 
! Отговори
шщд преди 9 години
Меси ще се запомни само с това,че отново повърна.
14
4
 
12
 
! Отговори
realen преди 9 години
Наградата приляга повече на Робен или Мюлер, а може и вратаря Нойер. Дори 36-годишният Клозе в този турнир има повече заслуги от Меси.
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цял мач се криеше и се пазеше от Нойер да не му контузи крачетата. Играта му показа едно нещо, милионите в Барселона са доста по-важни от това да се бориш за страната си.
12
2
 
19
 
! Отговори
Геро преди 9 години
Само за безотговорното му изпълнение на последният пряк-свободен удар, дето литна 20 метра над вратата трябва да му отнемат тази титла. В решаващият момент от мача да се избоци, като последния ***... Футбола вече е политика.
11
4
 
32
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
Какъв Меси бе алоууу?!?! На базата на какво?! Че един Крул от холандците, дето игра 2 мин. и спаси цял отбор свърши много повече полезна работа от това ***, дето проспа най-важните мачове на отбора си, който пък не заслужаване никакъв финал...!!
10
3
 
34
 
! Отговори
де преди 9 години
Меси беше един от най-безличните футболисти на турнира. Особено в елиминационната фаза. Що за глупост е да му се дава тази награда? Това е жива подигравка, защото и той самия си знае, че не я заслужава.Най-добрите играчи на турнира бяха Робен и Швайнщайгер.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Меси бе избран за номер 1 на Мондиала"Ute6itelna nagrada za Arjentina slad kato Germaniq gi pobedi.
8
3
 
41
 
! Отговори
с. преди 9 години
И с какво точно заслужи приза,че нещо не се сещам!Снощи умрях от кеф!Аржентинците абсолютно не заслужаваха да вдигнат титлата!Особено на фона на калните неспорсменски номерца на Масчерано и Агуеро!
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бях за Германия от самото начало на турнира, но освен Холандия, европейските отбори не струваха, донякъде Франция не беше зле. За сметка на това изказвам огромно възхищение на Мексико, Коста Рика, Уругвай, Колумбия. Невероятен дух, красив футбол и най-вече смислен, за разлика от гръцкия, например..Щатите, Алжир и Австралия също направиха добро впечатления..
6
5
 
38
 
! Отговори
Дичо преди 9 години
Той наистина не заслужаваше тази награда и си го знаеше!
5
11
 
6
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Меси се смота снощи и нищо не показа! Но пък си се представи добре в сравнение със селесаовците които поразени от психотронното оръжие гледаха като телета ! Ама при такива залози кой ще ги остави на случаен резултат?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До koloНапълно съгласен съм !
3
2
 
53
 
! Отговори
Обидно преди 9 години
Меси безспорно е изключителен многократно признат футболист, но дадената му снощи награда е обида за него. Той по-добре от всеки друг знае, че не я заслужава.
2
3
 
53
 
! Отговори
kolo преди 9 години
Според мен Робен повече заслужаваше
1
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво?! Че той снощи само спа!!