Венгер: Сити заобикаля финансовия феърплей

Мениджърът на Арсенал постави под въпрос преминаването на Франк Лампард под наем при "Гражданите"
4 авг 2014 13:05, Георги Пешев
1
Венгер: Сити заобикаля финансовия феърплей
Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер постави под въпрос трансфера на Франк Лампард в Манчестър Сити.

Вчера мениджърът на "Гражданите" Мануел Пелегрини обяви, че новото попълнение на Ню Йорк Сити ще играе под наем на "Етихад Стейдиъм" до края на годината.

Венгер обаче смята, че подобни сделки между отбори с един и същи собственик могат да бъдат начин за справяне с финансовия феърплей.

"След всички изказвания, които чухме, този трансфер е изненада", коментира Венгер на пресконференцията след мача срещу Монако.

"Изглежда, че всички тези отбори на Сити ще подхранват основния клуб - Манчестър Сити. Чух, че искат да купят пет отбора по света".

"Не знам достатъчно добре правилата. Но те купиха марката в Ню Йорк в Щатите, за да играят през следващия сезон. И в момента играчите, които привличат, не могат да играят до следващата година".

"Те ще се регистрират в клубове и могат да отидат да играят под наем. Дали това е начин да се заобиколи финансовия феърплей? Не знам".

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: арсен венгер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да подхранват, и да не подхранват, ако Ливърпул сам не се беше закопал с онова 3:3 през май срещу Кристъл Палас, още щяха да сънуват шампионска титла...