Робен доволен от трудната програма на старта

Крилото дава кураж на контузения Хави Мартинес
15 авг 2014 11:07, Друми Георгиев
0
Робен доволен от трудната програма на старта
Робен се радва на силни съперници. Снимка: Ройтерс

Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен изрази задоволство от трудната програма на тима в началото на сезона. Баварците приемат Волфсбург, а после гостуват на Шалке. В третия и четвъртия кръг техни съперници са Щутгарт и Хамбургер.

"Да попадна в тройката за определяне на най-добрия футболист на Европа е голям удар. Това е страхотно признание. Като видя списъка с толкова много топ-футболисти в него, си казвам че това е чудесна награда за последните няколко години в Байерн и в националния отбор", сподели Робен пред официалната страница на Байерн в интернет.

"Двама играчи на Байерн сме в тройката. Но освен мен и Мануел Нойер в Топ 3, Томас Мюлер и Филип Лам намериха място в челната петица. Това е изключително и показва, че Байерн е впечатлил Европа през последните години."

"Не се притеснявайте за старта на сезона заради нарушената подготовка на отбора. Разбира се, че съперниците ще изгорят срещу нас този сезон. Но ние имаме треньор с богат опит в подобна ситуация. Според даже е по-добре, че в началото играем срещу силни съперници като Волфсбург, Шалке и Щутгарт."

"Не играх за суперкупата на Германия, защото се бяхме разбрали така. За мен този мач дойде твърде рано. Сега трябва да тренирам здраво няколко дни, за да намеря отново ритъма си. Вече тренирам пълноценно."

"След почивката отново усещам голямо желание да играя футбол. Сезонът може да започва. Но тези три седмици минаха много бързо. Някой друг ден почивка в повече щеше да ни се отрази добре на всички."

"Много ми е жал за Хави Мартинес. Той е много важен играч за нашия отбор и често прави разликата в големите мачове. Като във финала за купата на Германия през май. Или пък във финала на Шампионсктата лига, когато беше най-добрият на терена. Той трябва да запази спокойствие преди всичко. Трудно е, но той ще се върне."

"Не, не съм мислил да се отказвам от националния отбор, както го сториха Филип Лам и Франк Рибери. Искам да продължавам да играя. Докато изпитвам удоволствие и докато тялото ми позволява, ще продължа да играя", каза още Робен.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари