Късмет, съдии и Мъри спряха Гришо

Българинът отпадна на 1/8-финалите в Мелбърн
Обновена: 25 яну 2015 15:54 | 25 яну 2015 15:30, Александър Попов
105
Късмет, съдии и Мъри спряха Гришо
Снимка: Reuters

Григор Димитров отпадна незаслужено на 1/8-финалите на Australian Open, след като бе победен от Анди Мъри. Британецът стигна до успеха след 7:5, 6:7(5), 6:3, 7:5.

Британецът обаче в никакъв случай не надигра нашето момче, като Григор изигра супер мач, но направи елементарни грешки в ключовите моменти от срещата и това му коства загубата. Двамата се срещнаха в мач от 1/8-финалите на турнира.

Съдийските грешки дадоха своето отражение и при сетбол на сервис на Мъри в полза на Григор заради нелепо отсъждане на лайнсмена се наложи точката да бъде преиграна.

В най-важния сервис гейм на Гришата при 5:5 и 0:15 в последния сет ас на нашето момче не бе признат пак заради разминаването между съдиите и се наложи точката да бъда преиграна. Всичко това даде отражение.

Българинът водеше с 5:2 в четвъртия сет, но по нелеп начин загуби пет поредни гейма и противникът му се добра до крайния успех в мача. Той имаше солидна преднина от 3:0 гейма в първия сет, но тогава липсата на концентрация в ключовите моменти му попречи.

Така Гришата отпада от турнира с един кръг по-рано в сравнение с миналата година. На 1/4-финалите той ще се изправи срещу Ник Киргьос, който обърна от 0:2 до 3:2 сета Андреас Сепи.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не му се сърдете, той толкова си може!
20
3
 
13
 
! Отговори
167 преди 9 години
Браво Гришо, игра супер. Най ме зарадва, че го нямаше този поглед на обречения да загуби. Поздравления! А за съдийските грешки, имайте предвид че това не е само математика. Отрицателният ефект от тези грешки е най-вече върху психиката и оттам върху резултата. Добре счупи ракетата. Ако можеше да я счупи в главата на съдията щеше да е най-добре.
19
1
 
5
 
! Отговори
Billy Ray преди 9 години
Вижте, в Григор се забеляза напредък този мач несъмнено. За първи път го виждам наистина ядосан, което означава че е бил тотално в мача. Но определени технически грешки биват премахнати.Излиза до мрежата в грешните моменти. Всякаш го прави, защото "други" го правят и им се получава. Няма мисъл зад много от действията му. Ударите му са прекалено предвидими.Някой път буквално подава топката на съперника докосвайки я с лекота, което позволява на противника му да атакува.Няма разнообразие.
18
4
 
21
 
! Отговори
Ърк преди 9 години
Хора, научете се да се радвате и на малкото. Имаме спортист, в един от гледаните спортове, който е сред световния елит. Каквото и да е става, дали ще печели или губи, Гришо трябва да бъде подкрепян здраво. Така или иначе друг като него в българския спорт нямаме в момента.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е бе, винагио нещо ни пречи на нас- я съдията, я тесните ръкавици...абе ние сме велики и продължаваме напред бе.
16
4
 
19
 
! Отговори
Сампрас преди 9 години
Съдията и Мъри трябва да се срамуват от себе си!Лайсмена един път и съдията на 2 пъти в решаващият момент подариха победата на Мъри!А той с нескрито удоволствие прие подаръците, срам за него!Григор трябва да отказва повече участие на този турнир!
15
9
 
5
 
! Отговори
ekspert преди 9 години
и както винаги т.нар. ни топ-тенисист падна в първия случай в който срещне сериозен противник! Това не е някакво гладно турнирче атп 250, а Голем Шлем, където обикновено гришу пада редовно. Не разбирам защо сички бяха зинали в телешки възторг, когато биеше някакви анонимници от топ 100
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъри, с тази игра те виждам разбит от Новак. Сори. Титлата е за Джоко.
13
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак набиха хаскьойския ***!
12
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На крива ракета,Космоса й е крив ! Тъпчо.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миналата година надскочи себе си и затова очакванията за тази са големи.За съжаление много трудно ще се задържи в десетката.Относно този мач-Гришо се би сам...И то не за пръв път се случва това-като сам не си повярваш нищо не може да ти помогне...
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА какви коментари да има ? Григор в момента е единственият ни спортист (от популярните спортове), който е сред най-големите. Каквото и да става от тук нататък, трябва да го подкрепяме да се радваме и на малкото.
9
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли съдиите, бе. Ех начи :D
8
9
 
6
 
! Отговори
Шарапкова преди 9 години
Аз си знаех че тъй ще стане и от онзи ден съм запазила билети за обратния полет на Гришо към Л.А. Трябва да окоси градината и да разхожда кучето ми по 3 пъти на ден докато аз се мъча да изкарвам пари..
7
6
 
24
 
! Отговори
сс преди 9 години
При 5:2 за Гришо да обвинявате съдията е нелепо.
6
3
 
23
 
! Отговори
ibasi преди 9 години
В тениска много рядко се случва съдийски решения да промнеят жестоко хода на даден мач.В този случай общо взета двете ГРЕШНИ решения на съдията откаднаха мача на Гришо- разбиха го психически просто. Беше грозно.
5
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заложих че ще падне и както винаги познах! За наищо не става нешето дърво.
4
5
 
22
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Добре игра Гришо,хубав мач!
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека "оригиналните" коментари в стил "продължаваме напред" започнат сега! Най ми е смешно, когато хора, които не са вдигали повече от 60 пулс в живота си, коментират спортни събития.
2
7
 
6
 
! Отговори
Billy Ray преди 9 години
Има ли нужда да коментирам?Питам ви...