Късмет, съдии и Мъри спряха Гришо

Българинът отпадна на 1/8-финалите в Мелбърн
Обновена: 25 яну 2015 15:54 | 25 яну 2015 15:30, Александър Попов
105
Късмет, съдии и Мъри спряха Гришо
Снимка: Reuters

Григор Димитров отпадна незаслужено на 1/8-финалите на Australian Open, след като бе победен от Анди Мъри. Британецът стигна до успеха след 7:5, 6:7(5), 6:3, 7:5.

Британецът обаче в никакъв случай не надигра нашето момче, като Григор изигра супер мач, но направи елементарни грешки в ключовите моменти от срещата и това му коства загубата. Двамата се срещнаха в мач от 1/8-финалите на турнира.

Съдийските грешки дадоха своето отражение и при сетбол на сервис на Мъри в полза на Григор заради нелепо отсъждане на лайнсмена се наложи точката да бъде преиграна.

В най-важния сервис гейм на Гришата при 5:5 и 0:15 в последния сет ас на нашето момче не бе признат пак заради разминаването между съдиите и се наложи точката да бъда преиграна. Всичко това даде отражение.

Българинът водеше с 5:2 в четвъртия сет, но по нелеп начин загуби пет поредни гейма и противникът му се добра до крайния успех в мача. Той имаше солидна преднина от 3:0 гейма в първия сет, но тогава липсата на концентрация в ключовите моменти му попречи.

Така Гришата отпада от турнира с един кръг по-рано в сравнение с миналата година. На 1/4-финалите той ще се изправи срещу Ник Киргьос, който обърна от 0:2 до 3:2 сета Андреас Сепи.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
7
 
16
 
! Отговори
ФЕН НА ТЕНИСА преди 9 години
Момчета и момичета, тениса е може би най-чистата игра! Там играеш със себе си. Или биеш, или се биеш сам (правиш много грешки) или сте на кантар със съперника и разчиташ на късмета! К,ви са тези плачове на девици, вдовици и т.н. ? На нас българите все съдиите са ни виновни, за всичко! Когато най-сетне разберем, че или биеш и си убедителен или ще те бият! Да сте чули Белгия да се е прочула с някаква търговска марка, а е един от най-големите кредитори на САЩ! Информация за размисъл!
60
1
 
22
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 9 години
Супер много ме е яд. Но да си признаем - да водиш 5:2 и да паднеш с 7:5 не са виновни само съдиите. Гришо определно игра страхотно, но този път нервите и напрежението му изиграха лоша шега. И не знам дали при 5:2 вече не реши, че вече и сета, и мача са негови.Тъпо, да, Гришо определено имаше шансове да стигне до полуфинал. Но просто на моменти не беше себе си.
59
21
 
7
 
! Отговори
без компромис преди 9 години
Гришо - вечният губещ.
58
6
 
6
 
! Отговори
miro преди 9 години
Е на тоя етап толкова си може,тоя мъри му каза,че предишния мач няма да се повтори е това е паднал е толкова може за сега
57
6
 
21
 
! Отговори
Емигрант преди 9 години
Мн е тежко да си българин...всички ни мразят и то заслужено ,евала на Гришо.
56
4
 
5
 
! Отговори
бачо Илия преди 9 години
До АнонименА ти какво си спечелил ? Може би тройка от тото ?
55
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да плювате по него - момчето си има и кинти, и пътешествия по света, и яка руска девочка. А вие стигнахте до едната шльоковица. Прав беше бат Бойко - калпав матреал, калпав. И царя беше прав, - чипа, чипа.
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма такова нещо като псевдопатриотъзъм. Или подкрепяш своите и своето или всички губите. Да не обичаш себе си, как ли пък не! Я си отворете очите?!
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, не видяхте ли решаващия последен сет, когато висеше шанса му да продължи играта, как му взеха ОЧЕВИДЕН АС! На педи от чертата! Главният съдия, след ЗНАЧИТЕЛНА пауза, когато Гришата ВЕЧЕ се готви за сервис, ОТМЕНЯ ТОЧКАТА... и Мъри, като селянин, му приглася и обяснява че така трябва! Понеже страничната съдийка била се "объркала" и първо сбъркала, после се поправила... българинът е наказан.Това НИКОЙ друг не би го приел без скандал! Това е единствената му грешка. Както и доверието му в съдиите, които гласуваха поне 2 точки за аут а той не поиска проверка, той им се довери.Войната
52
2
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Един коментатор беше казал преди време за разликата между големите тенис играчи и гениалните играчи нещо от рода: Всички са много добри, но великите в ключовите моменти показват защо се отличаваят от другите- слагат оная щипка сол след която става зловещо за противника". А Аз добавям: Не визира Мъри- Мъри си е най-обикновен блъскач.
51
5
 
12
 
! Отговори
зоом преди 9 години
0o0off колко от вас изобщо някога са играли тенис-0 ??? няма такова нещо съдии глупости... или играеш по-добре от съперника си, или го караш да допуска грешки и го разконцентриаш в играта му, или губиш... Григор загуби и това е. САМ си е виновен, никой друг не му е виновен!!!!! По-скоро Мъри е виновен, че го би. Спрете се, моля с този псевдо патриотизъм. Изглеждаме смешно в очите на всички. Да, неразбиращите от тенис ще го наредят, тези играли знаят, че има още много турнири пред него. Време е!
50
3
 
10
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Гришо е юнак!
49
4
 
5
 
! Отговори
naco преди 9 години
Продължаваме да говорим! А,бе хора не Ви ли стигна"кобрата"! Гледайте малко по-реално,по-безпристрастно на случващото се! Миналия път човека му направи "ПОДАРЪЧЕ",но този път....! Приятелството си е приятелство ,но сиренето и ТАМ е с пари! Пожелаваме на Григор успех!
48
4
 
11
 
! Отговори
1111 преди 9 години
Като спортист мога да кажа,че на фона на цялата ситуация,подобни съдийски решения определят до голяма степен финалния резултат.За мен Григор по-добре стоеше целия мач.
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че само НЕБЪЛГАРИН може да се стреми всячески да унижи и омаловажи постиженията на българин, влязъл в световните класации и медии, и само НЕБЪЛГАРИН може да иска провалът му!!!!
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Деградирали ***, а вие какво сте дали и направили за България? Повечето от вас киснат в панелката, вмирисана на кисело зеле, и слушат как съседа три етажа по нагоре пуска сифона на гърнето.Заради Григор българското знаме беше на екрана на Eurosport. Българска агитка по трибуните.Не ни посрами, игра добре! Да се твърди, че съдията е виновен за загубата е пълна глупост, нашето момче трябва да работи върху психическата си подготовка.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, това платените турски коментатори не спряха да тролят. ДИМИТРОВ е велик, не си чупете клавиатурите при всяка негова загуба, ще се задавите от собствените си плювки. Да сте си родили и отгледали и вие един такъв, ние сме точно десет пъти по малко, трябва да имате десет като Григор в стотицата. Къде са?
44
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кирьос е на 19 години само да ви кажа,нашия вече е пенсионер,такива пропуски има,че вече му е късно да се поправи. До тук е.
43
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми класа,Григор си я няма,главата му е пълна с бръмбари,ето един Кирьос отива на четвъртфинали,момчето как играе с хъс и най - важното - МИСЛИ,НЕ САМО ИГРАЕ!!! Тоя нашия само се мота с оная с мазната коса, е сори...
42
16
 
16
 
! Отговори
Dum Snake преди 9 години
Освен това на Гришо са му виновни-озоновата дупка,киселинните дъждове,топенето на ледниците,сомалийските пирати,колорадските бръмбари,безредиците в Чад,ниското напрежение в тролейбусната мрежа и т.н.Абе момчето просто НЕ Е класа....