Късмет, съдии и Мъри спряха Гришо

Българинът отпадна на 1/8-финалите в Мелбърн
Обновена: 25 яну 2015 15:54 | 25 яну 2015 15:30, Александър Попов
105
Късмет, съдии и Мъри спряха Гришо
Снимка: Reuters

Григор Димитров отпадна незаслужено на 1/8-финалите на Australian Open, след като бе победен от Анди Мъри. Британецът стигна до успеха след 7:5, 6:7(5), 6:3, 7:5.

Британецът обаче в никакъв случай не надигра нашето момче, като Григор изигра супер мач, но направи елементарни грешки в ключовите моменти от срещата и това му коства загубата. Двамата се срещнаха в мач от 1/8-финалите на турнира.

Съдийските грешки дадоха своето отражение и при сетбол на сервис на Мъри в полза на Григор заради нелепо отсъждане на лайнсмена се наложи точката да бъде преиграна.

В най-важния сервис гейм на Гришата при 5:5 и 0:15 в последния сет ас на нашето момче не бе признат пак заради разминаването между съдиите и се наложи точката да бъда преиграна. Всичко това даде отражение.

Българинът водеше с 5:2 в четвъртия сет, но по нелеп начин загуби пет поредни гейма и противникът му се добра до крайния успех в мача. Той имаше солидна преднина от 3:0 гейма в първия сет, но тогава липсата на концентрация в ключовите моменти му попречи.

Така Гришата отпада от турнира с един кръг по-рано в сравнение с миналата година. На 1/4-финалите той ще се изправи срещу Ник Киргьос, който обърна от 0:2 до 3:2 сета Андреас Сепи.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
8
 
! Отговори
успех преди 9 години
Гледайки десетката,просто няма кой да измести.Дано задържи и това място,защото зад него напират по големи таланти...
40
1
 
17
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Евала на момчето!
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно бе. Тука разбирачите му предвещават бляскаво бъдещше и даже щял да бъде новият Федерер! За к'во си говорим? спокойноооо...само на 24 години е.
38
8
 
10
 
! Отговори
толкова може преди 9 години
Явно психиката му е на млад неориентиран тинейджър.Има прекрасни изпълнения,но в края на краищата аплодират и помнят победителите.Явно това са възможностите му,но и това си е подвиг за нас българите.И той като Бербатов,при слаби противници изпъква,но когато се срещне със сериозни противници,гумата се пука...
37
11
 
11
 
! Отговори
Сульо Пулев преди 9 години
Освен късмета и съдията , виновни са и прекалено малкия и мек терен , твърдата топка , късата ракета , слънчевите изригвания , мафията , шумната публика , Папата , Далай Лама и Майка Тереза !
36
0
 
2
 
! Отговори
дедо гошо преди 9 години
До от 32Разбрах сега :П можеше поне веднъж да му споменат името
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вдига главата и гледа напред.
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ноле е безусловно велик! По нищо не отстъпва на Федерер или Надал. Не му пука и има страхотно чувство за хумор. А като българин подкрепям безусловно Димитров, ще го подкрепям в победа и загуба. Хасковлията е старохотен и като визия, и като играч и прави невероятно красиви отигравания.
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, няма такова злорадо племе. Направо е патологична ситуацията.
32
2
 
3
 
! Отговори
дедо гошо преди 9 години
До 32 - грешката е вярна - Шотландия е част от Великобритания
31
1
 
13
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Елементарни грешки в ключови моменти... Това не определя ли всъщност разликата в класата.
30
3
 
6
 
! Отговори
<><> преди 9 години
Е няма такова съдийство ...орлови очи п*тки майни ама куфара с парите като е заложен за даден резултат ....трудна работа да не стане !
29
0
 
5
 
! Отговори
dedo gosho преди 9 години
не го е обърнал Мъри, Мъри чакаше нашия да сгреши...по-честата тактика на Гришо е или бързо да приключва точките с уинъри или асове или противникът като сбърка. С други думи, много е добър и тази тактика носи успехи, но няма шанс когато има дълги разигравания и другият не греши. В тениса се иска търпеливост...нашето момче я няма, затова и успехите са му повече на трева.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
varg нека произнесе присъдата...
27
0
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Искам пак финал Джокович- Надал и да играят 6 часа както през 2012-та на финала на този турнир.Умряха двамата на корта!
26
4
 
10
 
! Отговори
Mite преди 9 години
Игра много добре нашето момче, малко още самочувствие и психика
25
0
 
15
 
! Отговори
Гуфи преди 9 години
От 2:5 да те обърнат, не е малшанс. Играе все по-добре, желая му успех, но нека не се заблуждаваме за конкретния мач. Загуби психологическата битка, а от там и срещата. На 23г. е, има още време докато узрее като човек и играч, за да спори за номер 1. Успех на Димитров!
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гришо беше напълно равностоен. Игра срещу Мъри, името и влиянието му, срещу съдиите. Абсолютно равностоен. Игра е и единият ще е победител. Поздравления за това момче!!!!!
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашият няма психика на шампион и затова никога няма да е такъв
22
4
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Най-великата психика на тенисист откакто от 20 години гледам тенис е на НОВАК ДЖОКОВИЧ!Просто съжалявам, че не е българин!Пълен непукист! ***!