Гришо надви Федерер за историята

Двамата със страхотен спектакъл в Ню Йорк
Обновена: 11 мар 2015 14:14 | 11 мар 2015 08:30, Александър Попов
31
Гришо надви Федерер за историята
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна историческа първа победа над кумира си Роджър Федерер, макар и в демонстративен мач.

Хасковлията спечели супер-шоуто в зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк с 6:2, 1:6, 7:5, демонстрирайки страхотна игра срещу Маестрото.

Българинът беше фантастичен в първия сет и го спечели убедително с 6:2, като успя да пробие Фед Експрес в третия гейм на нула. В почивката между геймовете швейцарецът даде кратко интервю, в което се изказа ласкаво за нашето момче и прогнозира, че Димитров ще доминира в тениса през следващите десетина години.

Във втория сет Гришата се отпусна и беше надигран от противника си, който рязко вдигна оборотите. Носителят на 17 титли от големия шлем беше безмилостен и взе втората част с 6:1.

Тогава дойде ред на българина да даде кратко интервю, в което той не спести суперлативи за атмосферата в залата.

В третия сет се стигна до здрава битка между двамата елегантни съперници, изпълняващи бекхенд с една ръка. В решителния момент Димитров успя да пробие и да постигне първа победа над идола си.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност Григор Фе*ала изобщо не се заблуждава в победата си, т.к. той си знае нивото, което е след топ 20. Постигнатото към момента място е плод на редица случайности и късмет.
3
5
 
32
 
! Отговори
sfv преди 9 години
До 3 Ти си *** !!!!!!!!!! _)_
2
66
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Григор Фе*ала да не се заблуждава, че е победил Федерер с т.нар. "историческа" победа. Григор Фе*ала никога няма да победи Федерер в турнир. Постигнатия резултат е по милост, а след мача Григор Фе*ала ще се върне към обичайната си дейност, а именно манекен на Шарап Моделс и подражател на Божинката.
1
8
 
65
 
! Отговори
DeDe преди 9 години
Милионерите си правят кеф,браво на тях.сега във форума да започне оплюването от мизерниците по български.